Gast artikel voor Team Confetti #4: Vega Mini Corn Dogs! // Veggie Mini Corn Dogs (+ free printable)

Corndogs_DIY_Voorblad
Voor wie mij en/of mijn blog al langer kent is het geen geheim meer: ik heb een (niet zo) lichtelijke obsessie met Amerika. Vorig jaar maakte ik samen met mijn wederhelft een vijf weken lange roadtrip langs de oostkust van de Verenigde Staten en hoe cheesy cliché het ook mag klinken; ik voelde me daar meer thuis dan in ons eigen Nederland. Eindelijk zag ik alles dat ik in mijn hoofd had alszijnde ‘geweldig’, ‘fantastisch’ en ‘het einde’ in het echt. Ik werd (nog meer) verliefd op de landschappen, de cultuur en de mensen. Oh ja, en het eten! Daarom wil ik vandaag een typisch Amerikaans recept (okay niet typisch Amerikaans want dan had er ‘echt’ vlees in gezeten) met jullie delen: Vegetarische Corn Dogs! Nu hoor ik je denken; wat zijn Corn Dogs?! Kort door de bocht: Hotdogs op een stokje. Maar dan anders. Het ziet er misschien ingewikkeld uit maar het is SUPER makkelijk en ook nog eens mega fancy! En als een waar Amerikaans kindermenu volgt aan het eind van dit artikel ook nog eens een kleine verrassing. Ik zeg: doorlezen!

For those of you who have been following me and/or my blog for a while, this won’t come as a surprise: I’ve got a (not so) tiny obsession with the United States. Last year, my boo and I made a roadtrip all along the west coast of The States and I don’t care how cheesy this may sound, but I felt more at home right there and then, than I have ever done in my own good old Holland. I fell even more in love with the landscapes, the culture, the people and of course: the food. So here’s my own little version of a very American snack: a Veggie Mini Corn Dog. Oh and did I mention there will be a little surprise at the end of this post? No? You’d better read on then!

Benodigdheden (voor 10 Corn Dogs):
– 1 schaaltje vega worstjes (deze bijvoorbeeld)
– 500 ml. zonnebloemolie (om in te frituren)
– 60 gram bloem
– 60 gram maïsmeel
– 1 eetlepel suiker
– 2 theelepels bakpoeder
– 120 ml. melk
– 1 ei
– Zout en peper (en cayennepeper als je van pittig houdt)
– Cakepop-stokjes of saté-prikkers

Ingredients (for 10 Corn Dogs):
– 5 veggie sausages
– 2 cups of sunflower oil (for frying)
– 1/2 cup of flour
– 1/2 cup of cornmeal
– 1 tablespoon of sugar
– 2 teaspoons of baking powder
– 1/2 cup of milk
– 1 egg
– salt and pepper
– cakepop sticks or lollipop sticks

Bereiding:
Verwarm de zonnebloemolie langzaam op matig vuur in een grote wok (liefst met deksel).
Snijd de vega worstjes door midden en prik een cakepop-stokje of saté-prikker in de platte kant van het worstje. Leg ze dan even weg.

Here’s how you make them:
Heat the sunflower oil in a large pan (preferably with lid). Cut the veggie sausages in half and thread them on a stick. Set aside for now; you’ll be needing them later.

Gastblog4_Corndogs_bereiding_1

Gastblog4_Corndogs_bereiding_2

 

Doe de bloem, maïsmeel, suiker en bakpoeder in een grote kom. Voeg naar smaak zout en peper (en eventueel cayennepeper) toe. Je kunt de bloem en het maïsmeel eerst zeven om klontjes te voorkomen.
Put the flower, cornmeal, sugar and baking powder in a bowl and add salt and pepper as desired.

Gastblog4_Corndogs_bereiding_3

 

Kluts in een andere kom het ei en de melk goed door elkaar.
Whisk the milk and egg together in a different bowl.

Gastblog4_Corndogs_bereiding_4

 

Meng vervolgens het eiermengsel met een spatel door de bloem-bende die je in de andere kom hebt gemaakt.
Then add the egg-mixture to the dry ingredients in the other bowl. Mix with a spatula until smooth.

Gastblog4_Corndogs_bereiding_5

 

Nu komt het leuke deel! Dip de worstjes op een stokje één voor één in het beslag (het kan handig zijn om hiervoor het beslag in een maatbeker te doen of in iets anders wat hoog en smal is) en leg ze (voorzichtig!) in groepjes van twee of drie in de wok met hete olie.
Here comes the fun part! Submerge your sausages-on-a-stick into the batter and fry them in the hot oil unil they’re golden brown. This will take about two to three minutes.

Gastblog4_Corndogs_bereiding_6

 

Ziet ze gaon! Frituur je Corn Dogs tot ze mooi goudbruin zijn (ongeveer twee tot drie minuten). Haal ze vervolgens met een tang uit de wok en laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier.
Take them out of the frying pan and put them on a paper-towel lined plate.

Gastblog4_Corndogs_bereiding_7

 

Gastblog4_Corndogs_bereiding_8

 

Een laatste moederlijke waarschuwing: pas op met frituren! Zeker op open vuur! Gebruik bij voorkeur een pan/wok met deksel en zorg dat de olie niet te hoog in de pan staat zodat de vlam er niet in kan slaan. Wees voorzichtig met jezelf!
De Corn Dogs zijn super lekker met chilisaus. Eet ze als snack of serveer ze als maaltijd met bijvoorbeeld coleslaw en gebakken aardappeltjes.
I love eating these Corn Dogs with chilli sauce or relish. You can serve them as a snack or as a meal along with some coleslaw and baked potatoes.

Gastblog4_Corndogs_opgediend_1

Gastblog4_Corndogs_opgediend_2

Gastblog4_Corndogs_opgediend_3

Gastblog4_Corndogs_opgediend_4

Je kunt dit recept natuurlijk ook met gewone knakworsten maken die je halveert. Of voor de echt luie mensen: met cocktailworstjes. Maar aangezien ik het idee om minder vlees te eten toejuich en deze vega worstjes in mijn opinie ook nog eens véél lekkerder zijn dan worstjes van vlees (al is het alleen al maar omdat er geen schuldgevoel aan vastplakt) is het recept vegetarisch!
Kindermenutje op? Dan volgt nu de verrassing! Want wie heeft gezegd dat je niet met je eten mag spelen? Dat is zóóóó jaren ’90! Aangezien ik een groot voorstander ben van ‘unsuccessful adulting’ (iets waar Olga hier al eerder over geschreven heeft) kunnen jullie de poten, oren en neuzen die je op de eerste afbeelding van dit artikel afgebeeld ziet hier als DIY kit lekker downloaden en jullie eigen ‘Corn Dogs’ knutselen. Lang leven het eeuwig levende innerlijke kind! Have fun!
Done eating? Good, because then it’s time for the little surprise! Because who says you can’t play with your food? These babies aren’t called Corn DOGS for nothing! So that’s why you can download your own Corn Dog DIY kit here so that next time, you can have some fun with your food before you eat it. Get out that inner kid in you. Have fun!

 

2 Replies to “Gast artikel voor Team Confetti #4: Vega Mini Corn Dogs! // Veggie Mini Corn Dogs (+ free printable)”

  1. Pingback: Reads | ☁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi there! This is me: Vera Bertens. Freelance Imagery Inventor from The Netherlands. I live and work in my New England style home that is mostly pink from the inside. In my colorful, mid-century inspired studio I make illustrations, design products and create digital content for my own brand (franje design) as well as other clients, brands and companies.

Read more about Vera >>

@verabertens
Subscribe here (Dutch only)
Logo_FranjeDesign_Footer-1.png

KvK 17260101 / © franje design 2009-2024 / All rights reserved
Privacyverklaring / Privacy Policy / Disclaimer 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: