10 dingen die je niet van me wust #1 // 10 things you didn’t know about me #1

0Hoewel ik jullie af en toe in mijn ‘recaps’ wel vertel wat er gaande is in mijn persoonlijk leven, realiseer ik me dat er ook een heleboel dingen zijn die jullie niet van me weten. Dat beschouw ik altijd een beetje als het ‘rare’ onderdeel van het schrijven en vooral lezen van blogs; Je denkt dat je iemand kent (tenslotte lees je zijn/haar verhalen meerdere keren per week) terwijl je eigenlijk helemaal niks van ze weet. Een goed voorbeeld hiervan is wanneer je iemand voor het eerst in ‘real life’ ziet terwijl je diegene eigenlijk altijd alleen online ‘kende’. Dan blijkt die persoon ineens veel langer te zijn dan je altijd dacht of klinkt zijn of haar stem heel anders dan hoe jij je die had voorgesteld. Naar aanleiding hiervan vind ik het hoog tijd dat jullie mij eens wat beter leren kennen. Begrijp me niet verkeerd; er zijn dingen aan mij waarvan ik liever niet heb dat iemand ze weet, maar die ga ik hier natuurlijk ook niet melden. Toch vind ik het leuk om eens wat feitjes over mezelf te delen. Verspreid over twee artikelen. Hier zijn de eerste vijf:

Although I tell you about what’s going on in my personal life every now and then in my monthly recaps, I realized that there are a lot of things you guys don’t know about me. I always think that’s the weird part of reading blogs; you think you know a person when in truth you really don’t. For example when you see someone you only ‘knew’ online in real life for the first time and this person turns out to be much taller than you thought, or their voice sounds nothing like how you had imagined it. So maybe it’s time you guys get to know me a little better. Now don’t get me wrong; there are things about me that I’d rather not have anyone know, but I thought it would be nice to share some personal facts about me in two posts. So here are the first five:

Grumpycat

1. Ik ben totaal sociaal ‘awkward’.
Ja. Niet รฉรฉn van mijn betere karaktereigenschappen al zeg ik het zelf. Maar daarom helaas niet minder waar. Ik heb een hekel aan netwerken en andere aangelegenheden waar ik mezelf moet presenteren. Dit kan in sommige situaties nog wel eens lastig zijn, zoals op de markten waar ik zo nu en dan sta. Hoewel ik echt kan genieten van deze dagen en van het ‘nieuwe mensen leren kennen’ in het algemeen ben ik gewoon echt heel slecht in praten over mezelf en mijn werk. Dus mocht je me eens ongemakkelijk grijnzend achter mijn kraam (of waar dan ook) vinden als iemand een compliment maakt dan weet je waar het vandaan komt. Ik kan het gewoon niet aan. Ik heb ooit eens een hele ‘recap’ gewijd aan dit onderwerp. Die vind je hier.

1. I am totally socially awkward.
Yes. Not one of my best characteristics if I may say so. But it’s true none the less. I hate network events and other things where I have to present myself. This is hard in some situations, like the markets I attend every once in a while because although I really like these events and meeting new people in general, I just really suck at talking about myself and my work. So that’s why you sometimes find me just awkwardly smiling when someone makes a compliment. I just can’t handle it. I have, in fact, written a recap about this, you can find it here.

 

Richard_hartjes

2. Mijn eerste ‘celebrity crush’ was Richard Gere.
Toen ik voor het eerst de film ‘Pretty Woman’ zag toen ik nog een klein meisje was, werd ik op slag verliefd op Richard Gere. En om eerlijk te zijn vind ik het nog steeds alles behalve vervelend om hem te zien in welke film dan ook. Ik denk dat ik stiekem toen al wist dat ik op oudere mannen val. John is namelijk negen jaar ouder dan ik. Ach, je kunt er maar beter op tijd achter komen zullen we maar zeggen.

2. My first celebrity crush was Richard Gere.
When I first saw ‘Pretty Woman’ when I was a little girl I had a major crush on Richard Gere. And to be honest: I still kinda do. I guess that’s when I figured out I like older guys, since John is nine years older than me. Well, better figure it out sooner rather than later.

 

Fish

3. Ik ben allergisch voor bijna alles.
Pollen, huisstofmijt, honden, paarden, de meeste vissoorten en de meeste noten. U noemt het maar en ik heb er een allergie voor. Af en toe is dit wel balen maar ik ben er inmiddels wel aan gewend. Hoewel, in sommige situaties kan het nog wel eens ‘tricky’ zijn. Mocht ik ooit naar Japan willen afreizen en ik kom in een horecagelegenheid terecht waar de menukaart louter bestaat uit Japanse tekens dan moet ik daar helaas met een lege maag weer vertrekken. Wat als het gerecht dat ik bestel vis of noten bevat? Afijn, ik denk dat er niets anders op zit dan een spoedcursus Japans te volgen als ik ooit die kant op ga.

3. I’m allergic to basically everything.
Pollen, dust mite, dogs, horses, most fish and most nuts. You name it, I have an allergy for it. It sucks sometimes, but I’ve gotten used to it over time. Although it is really tricky in some situations. If I would ever want to travel to Japan for instance and see a menu that was completely in Japanese writing, I would not be able to order food there. What if there’s fish or nuts in the dish? Well, I guess there’s nothing else I can do but take a Japanese course before going there.

 

Clock

4. Ik ben een echt ochtendmens.
Ik houd niet zo van avonden. Ik vind ze voornamelijk heel saai. Ik ben niet bepaald een feestbeest en als ik laat opblijf dan voel ik me daar meestal schuldig over omdat ik de volgende ochtend vroeg moet opstaan om te werken (even voor de duidelijkheid; de enige die mij vertelt dat ik vroeg op moet ben ik zelf). Ik begin graag rond 8 uur ‘s morgens met werken. Soms zelfs eerder. De ochtend is voor mij het beste dagdeel om dingen voor elkaar te krijgen. Dus als ik dingen op mijn to-do-list heb staan die veel (creatieve) energie vergen, zoals schetsen of concepten bedenken, dan doe ik dat ‘s morgens. Aangezien ik lange werkdagen maak (iets dat onlosmakelijk verbonden is met het ondernemerschap als je het mij vraagt) ben ik tegen de tijd dat het avond is wel een beetje klaar met de dag. Daarom ga ik vroeg naar bed: tussen 22.00 en 22.30 lig ik erin omdat ik niet kan wachten tot het weer ochtend is. En ik weer kan werken. Ha. Misschien ben ik ook stiekem wel een workaholic.

4. I’m a total morning person.
I don’t like evenings very much. I think they are boring. I’m not much of a party animal and when I’m up late I usually feel guilty about it, because I have to get up early the next morning to work (oh and just to be clear; no-one but myself tells me that I have to get up early). I like to start work at around 8 in the morning or sometimes even earlier. The morning is the best part of the day for me to get things done. So if I have things on my to-do-list that require lots of (creative) energy like thinking up a concept or sketching, I do that in the morning. Since I work long days (yes, that comes with being an entrepreneur I guess) I’m pretty much done with the day when the evening comes around. That’s why I go to bed early: somewhere between 10 and 10.30 pm because I can’t wait ’till it’s morning again. And start work. Ha. I might be a workaholic too.

 

Neat

5. Ik ben Mevrouw Netjes.
Netjes is mijn ‘middlename’. Ik heb een hekel aan rommel. En aan vieze dingen. Ik maak mijn huis/atelier elk weekend helemaal schoon en als ik daar wegens tijdgebrek niet aan toe kom dan word ik chagrijnig. Over het algemeen vind ik dingen vrij snel vies. Af en toe denk ik zelfs dat ik wel eens een lichte vorm van smetvrees zou kunnen hebben. Mogelijkerwijs. Oh en dan nog iets: rommel is mij echt een doorn in het oog. Ik kan er simpelweg niet tegen. Als ik thuis kom van een markt of vakantie dan moet ik mijn koffer danwel markt-spullen meteen opruimen. Het maakt niet uit hoe laat het is; ik kan simpelweg niet omgaan met rondslingerende spullen.

5. I am Little Miss Neatfreak.
Neat is my middlename. I hate messes. I hate dirty things. I clean my house/office every weekend en when I don’t get around to doing it due to not having the time for it I get cranky. I have a tendency of considering things to be dirty raher quickly. I might even have a mild form of hosophobia. Also, messes are an absolute eyesore to me. I just can’t stand them. When I get home from a market or vacation, I have to clean out my suitcase or clean up my market-stuff the minute I come home. No matter what the time. I simply can’t handle stuff lying around.

Sources: 1.ย Grumpy Cat | 2. Richard Gere | 3. Fish | 4. Alarm clock | 5. Organized workspace

2 Replies to “10 dingen die je niet van me wust #1 // 10 things you didn’t know about me #1”

  1. Leuk!! En herkenbaar ๐Ÿ™‚
    Heb je trouwens m’n tutorial gebruikt voor die 2e foto met hartjes? Het kwam me ineens zo bekend voor haha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi there! This is me: Vera Bertens. Freelance Imagery Inventor from The Netherlands. I live and work in my New England style home that is mostly pink from the inside. In my colorful, mid-century inspired studio I make illustrations, design products and create digital content for my own brand (franje design) as well as other clients, brands and companies.

Read more about Vera >>

@verabertens
Subscribe here (Dutch only)
Logo_FranjeDesign_Footer-1.png

KvK 17260101 / ยฉ franje design 2009-2024 / All rights reserved
Privacyverklaring / Privacy Policy / Disclaimerย 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: