Zo ontwerp ik een spread

Ik heb al een mooi aantal kinderboeken mogen illustreren, en daar ben ik super trots op. Maar ik word het meest blij wanneer mijn twee vakliefdes bij elkaar komen: illustreren en grafisch ontwerpen. Voor een aantal kinderboeken mocht ik naast de illustraties ook het grafisch ontwerp verzorgen. En daar gaat mijn creatieve hart sneller van kloppen.
Vandaag neem ik jullie mee in het proces van het ontwerpen van een spread (ik leg je zometeen uit wat dat is). In dit geval een spread voor het boek Professor Grutjes zoekt de uitknop

Read more »

Meer dan 70 pinguïns

Tegen alle verwachtingen in mag ik jullie vandaag eindelijk vertellen over een project dat ik al ruim drie jaar geleden afrondde. Af en toe gebeurt het: dat je al je ziel en zaligheid in een project legt en dat de klant besluit het niet te publiceren. Daar ligt het dan; te verstoffen op een plank.

Read more »

Van schets tot illustratie: Wilma Windjes

Onlangs realiseerde ik me dat ik op instagram genoeg kijkjes achter de schermen geef, maar dat ik dat op mijn blog nauwelijks doe. Gek eigenlijk, want mijn website is zoveel meer ‘van mij’ dan mijn Instagram account. Niet dat ik die laatste niet zelf bijhoud (in tegendeel), maar het is niet ‘mijn stukje internet’. Als Instagram ooit besluit de stekker eruit te trekken, dan ben ik alles wat daar staat kwijt. Zonde! Tijd om daar verandering in te brengen.

Read more »

Een extra speciaal schaap

Alweer een tijdje geleden mocht ik een heel bijzonder schaap maken voor een nog specialer meisje. Haar moeder vertelde me hoe haar dochter Indy geen ‘meisje-meisje’ is, maar kort haar heeft en het liefst jongenskleren draagt. En hoe vastberaden Indy is om, ondanks opmerkingen van leeftijdgenoten, te blijven wie ze is. Daarom maakte ik een speciaal schaap voor Indy als reminder van hoe speciaal ze is.

Read more »

Smartphone wallpaper for Happlify

Ik had de eer om weer een smartphone wallpaper te ontwerpen voor Happlify. Deze wallpaper is gebaseerd op de bekende quote ‘Bloom where you are planted’, die in deze tijden van (corona)crisis erg toepasselijk is op ons dagelijks leven. Klik door voor een link naar het volledige blogartikel en downloadpagina van de wallpaper.

Read more »

Hi there! This is me: Vera Bertens. Freelance Imagery Inventor from The Netherlands. I live and work in my New England style home that is mostly pink from the inside. In my colorful, mid-century inspired studio I make illustrations, design products and create digital content for my own brand (franje design) as well as other clients, brands and companies.

Read more about Vera >>

@verabertens
Subscribe here (Dutch only)
Logo_FranjeDesign_Footer-1.png

KvK 17260101 / © franje design 2009-2024 / All rights reserved
Privacyverklaring / Privacy Policy / Disclaimer 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: