10 dingen die je niet van me wist #2 // 10 things you didn’t know about me #2

0Vorige week deelde ik vijf feitjes over mezelf. Vandaag is het tijd voor de volgende (en voorlopig laatste, hoewel ik er nog wel honderd weet) vijf. Houd je vast, daar gaan we.

Last week I shared five facts about myself with you. Right now, it’s time for the next (and for now last, although I could think of about one hundred more) five. Hold on tight, here we go.

Pug

6. Ik zou heel graag een hondje willen.
Ja. In combinatie met feit nummer drie uit het eerste deel van deze serie wordt dit heel lastig want ik ben nogal allergisch voor honden. Desalnietttemin droom ik er al heeeeeel lang van om een hondje te hebben. Niet alleen omdat ik denk dat het goed is voor mij om meer verplicht te worden een paar keer per dag het huis te verlaten, maar ook omdat het heel stil kan worden in mijn atelier en ik simpelweg het gezelschap heel goed kan gebruiken.
Nu hoor ik jullie denken wat voor soort hondje ik dan zou willen. Het liefst een kleintje. Ik heb een lichtelijke voorliefde voor hondjes met een platte snuit dus ik zou denk ik gaan voor een franse bulldog of een mopshond. Hoewel tekkels ook wel behoorlijk onweerstaanbaar zijn.

6. I would love to have a dog.
Yeah. Combined with fact numer three (which I shared with you last week) this is going to be a difficult one I’m afraid, because I am very much allergic to dogs. However, I’ve been dreaming about having a dog of my own for a looooong time now. I think it would be good for me to have to get out of the house a few times a day to walk it and to be honest; it can get really quiet when I’m alone in my studio all the time so the company is very welcome.
I can hear you wondering what kind of dog I’d want. Well it would have to be small. I’ve got a soft spot for dogs with flat snouts, I think they’re awfully cute, so I think I would choose a french bulldog or a pug. Although dachshunds are pretty irresistable too.

 

Snowwhite

7. Ik ben een hopeloze romanticus.
Oh ik houd van romantiek en kitsch. Ik houd mezelf graag voor dat het leven een sprookje is (hoewel ik er toch vrijwel dagelijks aan herinnerd word dat dit niet het geval is) en ik huil bij bijna elke romantische komedie die ik zie.

7. I’m a total cheeseball.
Oh how I love cheesiness. I like to think life is a fairytale (even though I get reminded pretty much every day that it’s not) and I cry at pretty much every romantic comedy I watch.

 

Cat

8. Ik heb heel veel slaap nodig.
Zoals je misschien al wel in deel 1 hebt gelezen vorige week blijf ik over het algemeen niet zo laat op. Dit komt deels omdat de avond mijn minst favoriete deel van de dag is, maar het heeft ook te maken met het feit dat ik heel veel slaap nodig heb. Dat is al zo sinds ik een klein meisje was en daar is tot op heden niets aan veranderd. Ik heb idealiter 9 uur slaap per nacht nodig, maar met 8 uur kom ik de dag ook nog wel door. Wanneer ik minder dan 8 uur slaap heb gehad ben ik de volgende dag niets waard.

8. I need loads of sleep.
As you may have read in the first part of this sequence, I don’t usually stay up late. This is partly because I don’t like evenings very much, but it’s also a consequence of me needing loads of sleep. It has been like that ever since I was little and it has never changed. I need about 9 hours a night ideally, but I can manage getting through the day on 8. Any less than 8 hours is basically a no-go.

 

Maddie

9. Ik ben verslaafd aan koffie.
Als ik ‘s morgens geen koffie drink dan word ik chagrijnig en ik krijg enorme hoofdpijn. Eigenlijk wordt het gewoon niks als ik geen koffie drink. Ik heb die motorolie echt nodig om wakker te worden en mezelf klaar te stomen voor de rest van de dag.

9. I’m addicted to coffee.
If I don’t have coffee in the morning, I get cranky and I get the worst headache. If I don’t have coffee, I won’t get anywhere. I really need my motor oil in the morning to wake up and get myself ready for the day to come.

 

Neon sign

10. Ik praat tegen dingen.
Voor wie mij gedurende mijn afstuderen heeft gevolgd is het wellicht niet nieuw aangezien ik een volledig afstudeerproject heb gewijd aan dit fenomeen. Maar, ja, ik denk dus dat objecten een verhaal en ook gevoelens hebben. Ze hebben alleen geen mond om deze mee uit te spreken. Dus als ik per ongeluk tegen mijn burau aan schop, dan bied ik daar netjes mijn excuses voor aan. En als ik iets leuks vind in een kringloopwinkel dan vind ik het leuk om te denken dat het object in kwestie mij als zijn grote redder ziet; immers geef ik het een nieuw thuis. Ja. Ik geloof dat veel alleen zijn wel wat met je geestelijke gesteldheid doet.

10. I talk to objects.
For those of you who have followed me through my graduation process, it’s probably nothing new since I’ve dedicated a complete graduation project to it. But yes, I like to think objects have a story and feelings. They just don’t have the mouth to speak them. So when I kick my desk accidentally, I apologize to it. When I find something in a thrift store, I like to think the object thinks I’m it’s rescuer for giving it a new home. Yeah. I guess being alone a lot does have long term effects.

Dat waren ze dan! Tien dingen die je waarschijnlijk nog niet van me wist. Als het je leuk lijkt iets over jezelf te delen dat ik niet van jou weet, laat het dan achter in de comments!
So there you have it! Ten things you probably didn’t know about me yet. If you want to share some fun facts about yourself, please do so in the comments!

Sources: 1. Pug | 2. Snow White | 3. Sleepy kitty | 4. Dog (Maddie) | 5. Neon sign

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi there! This is me: Vera Bertens. Freelance Imagery Inventor from The Netherlands. I live and work in my New England style home that is mostly pink from the inside. In my colorful, mid-century inspired studio I make illustrations, design products and create digital content for my own brand (franje design) as well as other clients, brands and companies.

Read more about Vera >>

@verabertens
Subscribe here (Dutch only)
Logo_FranjeDesign_Footer-1.png

KvK 17260101 / © franje design 2009-2024 / All rights reserved
Privacyverklaring / Privacy Policy / Disclaimer 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: