5 things I’m doing right now

5 things_january_0

Hoewel veel mensen januari de meest verschrikkelijke maand van het jaar vinden, moet ik zeggen dat deze januari รฉรฉn van de drukste ooit is voor mij. Er staan een hoop leuke dingen te gebeuren en achter de schermen ben ik hard aan het werk aan veel leuke, nieuwe projecten. Wat dan zoal? Nou, dat wil ik jullie vandaag laten zien.

Although a lot of people consider January one of the most awful months of the year, I must say that this particular case of January is one of the busiest ever for me. Lots of exciting things are about to happen and behind the scenes I’ve been working hard on lots of new projects. So I thought today I’d share what I am up to right now besides blogging.

1. De Boekieboekie illustratie wedstrijd.
Wie mij op instagram volgt heeft vast al wat Alice in Wonderland-achtig werk voorbij zien komen. Alice in Wonderland is het thema van de Boekieboekie illustratiewedstrijd, een wedstrijd die jaarlijks wordt georganiseerd voor debutanten in de illustratie wereld. Ik heb nog nooit eerder aan deze wedstrijd mee gedaan, maar eens moet de eerste keer zijn en ik vind het super leuk! Ik houd jullie op de hoogte en ik zal het werk dat ik heb gemaakt delen wanneer het af is.

1. The Boekieboekie illustration contest.
Those of you who are following me on instagram may have seen some Alice in Wonderland-themed work already. Well, Alice in Wonderland is the theme of the annual ‘Boekieboekie’ illustration contest, which is a contest for debutants in illustration. I have never participated in this contest before, so I’m very excted to be doing so this year. I’ll keep you posted on how that goes and I’ll be sharing the work I made once it’s done.

5 things_january_1

 

2. Kussenhoezen.
Ik kreeg een aantal weken geleden een aanvraag van een jong stel voor een set kussens (met lama’s in dit geval). Ze hadden net een nieuwe bank gekocht en zochten nog wat leuks voor erop. Dit vind ik altijd hele leuke projecten omdat ze eens wat anders zijn dan het ‘gebruikelijke’.

2. Custom pillowcases.
I got a request for custom (in this case llama) pillowcases from a young couple that just purchased a new sofa. I really like doing projects like this, because they’re a little different from ‘the usual’.

5 things_january_2

 

3. Nieuwe ansichtkaart.
Aangezien mijn kerstkaart de laatste ansichtkaart is die ik heb gemaakt vind ik het onderhand wel tijd voor een nieuwe. Om eerlijk te zijn ben ik al sinds oktober bezig met deze nieuwe kaart, maar er kwam telkens iets anders tussen, waardoor ik hem dus nog steeds niet heb afgemaakt. Ik heb met mezelf afgesproken dat hij aan het einde van de maand naar de drukker moet. Hoewel ik nog geen ‘af’ ontwerp met jullie kan delen, kan ik wel verklappen dat het hier mee te maken heeft:

3. New postcard.
Since last year’s Christmas greeting card is the last postcard I published, I thought it’s high time for a new one. Although actually I have been working on this one since October of last year. But other things kept coming my way, which is why I still haven’t finished it yet. But I told myself it has to be off to print by the end of the month. I can’t share a finished design with you yet, but it’s got something to do with this:

5 things_january_3

 

4. Administratie.
Niet leuk om over te praten, nog minder leuk om te doen. Maar helaas hoort het er ook bij; de administratie. Ik moet nog wat dingen van vorig jaar op orde brengen (zoals belastingaangiften) en ik ga echt proberen de boel wat beter op orde te houden dit jaar. En dat betekent dus dat je er ook echt tijd aan moet besteden.

4. Administration.
Not a fun thing to be talking about, even less fun to be doing. But very necessary none the less. I still have to get things from last year in order (like tax reports) and I’m really trying to get my administration more organised this year. Which means I have to actually be spending some time on it.

5 things_january_4

 

5. Workshops plannen.
Achter de schermen ben ik bezig met het uitdenken van wat nieuwe workshops, samen met Lisa van Elle Aime. Ze zullen waarschijnlijk ergens rond of vlak voor de zomerperiode plaatsvinden en hoewel ik nog geen inhoudelijke dingen met jullie kan delen beloof ik alvast dat het heel leuk gaat worden!

5. Workshop planning.
I’m working on some new workshop ideas in collaboration with the lovely Lisa from Elle Aime. They will probably be taking place somewehere around or just before summertime comes around and although I can’t share any serious information with you yet, I promise it will be awesome!

5 things_january_5

Nu dat ik heb gedeeld waar ik zoal mee bezig ben, ben ik nieuwsgierig geworden naar wat jullie zoal bezighoudt! Laat het achter in de comments.

Now that I shared what I’m up to, I’m really curious about what you’re doing right now! Leave whatever that is behind in the comments!

4 Replies to “5 things I’m doing right now”

  1. Ik vind deze artikelen van je fijn om te lezen! Leuk & inspirerend ๐Ÿ™‚
    Ik ben nu bezig met het afronden van mijn minor en voorbereiden op afstuderen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi there! This is me: Vera Bertens. Freelance Imagery Inventor from The Netherlands. I live and work in my New England style home that is mostly pink from the inside. In my colorful, mid-century inspired studio I make illustrations, design products and create digital content for my own brand (franje design) as well as other clients, brands and companies.

Read more about Vera >>

@verabertens
Subscribe here (Dutch only)
Logo_FranjeDesign_Footer-1.png

KvK 17260101 / ยฉ franje design 2009-2024 / All rights reserved
Privacyverklaring / Privacy Policy / Disclaimerย 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: