Het beste van 2014, deel 1 // Best of 2014, part one

Best of jan-jun overview

Ja, ja!  Een van de leukste dingen van het einde van het jaar (als je het mij vraagt) is wel het terugblikken. Je ziet de jaaroverzichten overal en ik vind ze allemaal even leuk. Want ook ik vind het tof (en leerzaam) om terug te kijken op wat zich op deze blog en dus in mijn leven allemaal heeft afgespeeld afgelopen jaar. Vandaag neem ik jullie mee terug naar mijn favoriete blogartikelen en projecten van januari tot juni. Ben je klaar om te tijdreizen? Houd je vast, hier gaan we!

Oh yes! This is one of the things I like best about the end of the year: looking back on what happened in this online space. Today I will take you through my favourite blogposts and projects from january to june. Ready to be thrown back in time? Hold on tight, here we go!

Januari.
Een van de hoogtepunten van januari was denk ik wel het zeefdrukken van mijn eigen cadeaupapier, dat later ten toon werd gesteld tijden een expositie van het grafisch atelier waar het is gedrukt: Raaf in Breda.

January.
One of the highlights of january was probably screenprinting my own giftwrapping paper, which was later exhibited at the graphic workshop where it was printed.

January

Februari.
In februari illustreerde ik een recept voor een Baileys Milkshake. Dit recept moest natuurlijk uitgebreid getest worden met mijn ‘girlfriends’ en dat is ook zeker gebeurd. Het is een fantastisch kinderdrankje voor volwassenen, hoewel je naar mijn mening nooit te oud bent voor milkshakes. Deze milkshakeborrel is perfect voor weekenden, als toetje, als liefdesverdrietverdrijver of gewoon om jezelf eens te verwennen.

February.
In february, I illustrated a recipe for a Baileys Milkshake, which of course had to be tested with my awesome girlfriends. It’s an absolute awesome spiked drink. Perfect for weekends, as a dessert, as a mender of broken hearts or to just pamper yourself.

February

Maart.
Maart was de maand waarin ik jullie allemaal een kijkje gaf in het ‘nieuwe’ franje design. Ik liet zien hoe mijn nieuwe logo en website er ongeveer uit kwamen te zien. Ik had echt het gevoel ik zelf en mijn werk mijn toenmalige ‘huisstijl’ waren ontgroeid, dus ik veranderde het een en ander (ingrijpend). Hoewel ik nooit helemaal tevreden zal zijn (een visuele identiteit voor jezelf ontwerpen is MOEILIJK), denk ik dat ik de essentie van mijn werk wel heb kunnen vangen.

March.
March was the month in which I gave you all a peek into what my new ‘corporate identity’ and website were going to look like. I really had the feeling that me and my work had outgrown the identity I had, so I made some (kind of drastic) changes. Although I think I will never be fully satisfied (designing a visual identity for yourself is HARD), I think I nailed the essentials of my work pretty okay.

March

April.
April zat ZO VOL met leuke dingen. Oh mijn God! Zo was ik onder andere gastblogger voor het fantastische Applepiepieces gedurende deze hele maand. Maar ik voltooide ook het grootste project tot dan toe: het geboortekaartje voor Bram.

April.
April was SO FULL of awesomeness. Oh my Gosh! For one, I was a guestblogger for the lovely Applepiepieces throughout the whole month. But I also got the biggest project of my career (until now) done: a birth announcement for the lovely Bram.

April

Mei.
Zei ik net dat april een belangrijke maand voor me was? Dan zal ik wel even vergeten zijn hoe mei er ook alweer uit zag. Want mei was de maand waarin mijn website eindelijk van layout veranderde na maanden van bloed, zweet en tranen. Het was ook de maand waarin ik aankondigde dat ik de reis van mijn leven zou gaan maken in de zomer. Ik gaf mijn allereerste workshop in het maken van alpaca maskers en ik deed iets wat ik al heel lang wilde doen. Ik maakte namelijk mijn eerste set ‘feestartikelen’: caketoppers!

May.
When I said April was a big month for me, I sure had forgotten about May. Because May was the month in which my website finally changed layout after months of blood, sweat and tears. It was also the month in which I announced that I would be making one hell of a roadtrip in the summer. I gave my first workshop ever in making alpaca masks and I finally did something I’ve been wanting to do for a long time; I created my first set of party decorations: caketoppers!

May

Juni.
Juni zat propvol met voorbereidingen voor de roadtrip. Ik heb enorm veel tijd besteed aan  ‘vooruit-bloggen’. Maar deze maand was vooral de maand van de wereldwijde lama-invasie, die zo ontzettend leuk was!

June.
June was full of preparations for the roadtrip. I spent a lot of time making blog articles for the five weeks I would be away, and I hosted a little worldwide llama invasion, which was SO much fun!

June

Er is afgelopen jaar zo ontzettend veel gebeurd. Als je nog wat uurtjes over hebt (het is tenslotte kerstvakantie) kun je vast zelf wat terugkijken op deze blog, maar je kunt ook wachten tot volgende week, want dan blik ik terug op de maanden juli tot en met december.

So much more has happened throughout this year. If you’ve got a few spare hours you can see for yourself by reading some blog articles in reverse, or you can wait until next week, when I will be showing you the best of july until december!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi there! This is me: Vera Bertens. Freelance Imagery Inventor from The Netherlands. I live and work in my New England style home that is mostly pink from the inside. In my colorful, mid-century inspired studio I make illustrations, design products and create digital content for my own brand (franje design) as well as other clients, brands and companies.

Read more about Vera >>

@verabertens
Subscribe here (Dutch only)
Logo_FranjeDesign_Footer-1.png

KvK 17260101 / © franje design 2009-2024 / All rights reserved
Privacyverklaring / Privacy Policy / Disclaimer 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: