Gastblog voor Team Confetti #22: Home office tour

gastblog_11_homeofficetour_18
De meesten van jullie zullen inmiddels wel weten dat ik een paar maanden geleden verhuisd ben. Dat ik een compleet nieuwe home office kreeg zal voor velen van jullie ook geen geheim meer zijn; ik blogde eerder al over wat ik allemaal op mijn thuiskantoor-wishlist had staan. Een tijdje geleden beloofde ik jullie al een rondleiding door mijn nieuwe werkplek en vandaag is het dan zover!

Mijn nieuwe werkruimte is de eerste ruimte in het huis die nu echt helemaal klaar is. Ik kan werken, ben omringd door fijne spullen (iets wat voor mij belangrijk is) en ik voel me er heel prettig; ook niet onbelangrijk!
Deze home office beslaat de hele zolderverdieping van ons huis. Toen de eigenaren van het huis het pand kochten was op de zolder nog niks; je kon er niet eens rechtop in staan. Zij hebben aan zowel de voor- als achterkant van het huis een nok verhogende dakkapel laten plaatsen. Dit zorgt ervoor dat de ruimte onwijs licht is. Zonder daglicht kan ik niet functioneren, dus dat is voor mij een enorme pré om in deze ruimte te werken. Ook als je veel fotografeert (zoals ik dus doe) is deze grote hoeveelheid licht ideaal.

As some of you might know, I recently moved to a bigger house. This means I also got to decorate a new home office. Today it’s time for a little tour!
This space is actually the first one in the house to be completely finished. It took a lot of time and energy, but it was totally worth it. I now have a space where I can work in piece and where I feel calm and at ease.
My home office covers the entire upper floor of the house. This used to be an attic where you could not even stand up straight. The home owners had it totally redone into this very light and open space. The amount of daylight that comes in through the windows is perfect for photography.

gastblog_11_homeofficetour_1

Het lastigste aan het inrichten van deze ruimte vond ik het ‘loze stuk’ onder de schuine kanten achterin. Dat ik dat gedeelte voor opslag wilde gebruiken was meteen duidelijk (wat moet je er anders mee), maar ik vond het er al snel rommelig uitzien. En ergens vind ik dat nog steeds, maar veel meer kan ik er niet van maken. Ik heb gedacht over het ophangen van gordijnen of iets dergelijks, maar dit zou al gauw te zwaar worden voor zowel de muren als het plafond, die niet meer zijn dan een balkenconstructie met gipsplaten er overheen. Daarom reden we honderdduizend keer naar Ikea voor heel veel doosjes in leuke kleuren en met toffe prints.
The hardest part about decorating this space was working with this weird triangle-shape in the back. The ceiling there is not high enough to be able to stand up straight, so I knew that there would be little options to work with in that particular area. I decided to make it into storage space, seeing as there were no real other walls to work with in the space. Although it still looks a little messy, this was the best I could do with limited options and budget. We drove to Ikea about a gazillion times for these printed cardboard boxes in order to make this part of the space look coherent.

gastblog_11_homeofficetour_2

Het theekastje dat voor de schoorsteen staat (deze verdient trouwens de award voor ‘scheefste schoorsteen uit de geschiedenis’, maar dat even terzijde) stond ooit bij mijn Oma thuis en ik kreeg het via mijn nichtje; zij heeft hem ook een aantal jaren thuis gehad.

gastblog_11_homeofficetour_3

gastblog_11_homeofficetour_4

Ik heb in deze ruimte geprobeerd verschillende ‘hoekjes’ met een eigen functie te creëren. Nadat ik jarenlang alles in één en dezelfde ruimte deed (werken, eten en slapen) had ik behoefte aan delen in de ruimte die een afgekaderde functie hebben. Zo heb ik een apart bureau voor mijn computerwerk (waar ik verreweg de meeste tijd doorbreng). Hier teken en blog ik, bewerk foto’s en ik werk illustraties uit.
I tried to create several areas within the space that have a unique function to it. After years of working, eating and sleeping in the same small space, I really needed to have structure and boundaries as to what I would be doing where. I now have separate areas for computer work, storage, packing orders and non-computer work like taking photos for the blog and packing products, or sewing.

gastblog_11_homeofficetour_5

De stoel op de foto hierboven is van Varier. Veel mensen noemen het een ‘therapeutische stoel’, maar dat is het niet. Hij is ontworpen om ‘actief’ te zitten en zo je houding te verbeteren. Je wordt min of meer ‘gedwongen’ om rechtop te zitten en dat is iets wat mij heel erg ten goede komt. Mijn houding is altijd slecht geweest (ik heb een echte ‘kromme rug’) en daardoor hing ik altijd half onderuit (echt!) in een ‘normale’ bureaustoel. Daardoor had ik vaak pijn in mijn rug en schouders na een dag werken. Ondanks dat deze stoel best een investering is, is het een van de beste investeringen die ik heb gedaan in het afgelopen jaar. Goed zitten is belangrijk, jongens!
Het bureau heb ik meegenomen uit mijn oude huis, maar het was te groot om precies tussen het deurkozijn en het raam in te passen. Daarom heeft John er een stuk afgezaagd. Geen enorm probleem, maar ik had geen plaats meer voor een bureaulamp. Een beetje extra licht op je werkplek in donkere dagen is geen overbodige luxe, dus zo kwam ik op het idee om twee lampjes aan de muur te hangen. Het kopje (van capitulumvii) had ik al jaren liggen in mijn oude huis, maar ik had nooit de ruimte om het op te hangen. De pudding-lamp kocht ik bij Gwennies Lab. Dat was echt liefde op het eerste gezicht.
The chair on the photo above is by Varier furniture. It was designed for ‘active sitting’ and improve your posture while sitting down. This chair is the ideal fit for me, as it gently ‘forces’ you to sit up straight. I’ve always had bad posture and ordinary desk chairs caused pain in my lower back and shoulders after a long day of work. Although this chair was quite the investment, it’s one of the best ones I made these past years. Good posture is very important you guys!

gastblog_11_homeofficetour_6

gastblog_11_homeofficetour_7

gastblog_11_homeofficetour_8

Achter mijn bureau staat deze kast-combo waarop ik eindelijk plaats kon maken voor mijn vintage ballenautomaat. Ook deze stond in mijn oude huis weggestopt in het trapgat, terwijl ik het een van de leukste dingen vind die ik bezit. Eindelijk komt hij hier mooi tot zijn recht. De typemachine kocht ik bij Stichting Onterfd Goed; een bedrijf dat collecties van failliete musea opkoopt en doorverkoopt. Deze typemachine stond ooit in het Scryption in Tilburg.

gastblog_11_homeofficetour_9

gastblog_11_homeofficetour_10

gastblog_11_homeofficetour_11

gastblog_11_homeofficetour_12

gastblog_11_homeofficetour_13

Aangezien het inpakken van bestellingen (gelukkig) een groot onderdeel van mijn werkzaamheden uitmaakt besloot ik deze nieuwe stellingkast (die ik kocht naar aanleiding van Olga’s artikel erover) voor het grootste deel in te richten met items die ik nodig heb voor het inpakken en versturen van bestellingen; enveloppen, handbedrukt vloeipapier, stickertjes. You name it. Het is allemaal binnen handbereik op deze plek.

gastblog_11_homeofficetour_14

gastblog_11_homeofficetour_15

gastblog_11_homeofficetour_16

Bij deze stellingkast staan ook de stoel met geborduurde zitting die ik onderdeel uitmaakte van mijn afstudeerproject van de kunstacademie. En er staat een kastje dat ik jaren geleden kocht bij de kringloop met de intentie het te schilderen. Dat is dus pas gedurende de verhuizing gebeurd, maar ik ben heel blij met hoe het er nu uitziet.

gastblog_11_homeofficetour_17

Dan rest mij nog de laatste ‘hoek’ van mijn home office en dat is ook meteen de saaiste; deze tafel gebruik ik om werk achter mijn naaimachine te doen, producten in te pakken, te schilderen en te fotograferen. Ik vind het echt heerlijk om een lege tafel te hebben waar ik altijd naar kan uitwijken als ik even ruimte nodig heb. De muur boven deze tafel houd ik expres vrij, zodat ik er verschillende achtergronden tegenaan kan hangen als ik ga fotograferen.

gastblog_11_homeofficetour_18

gastblog_11_homeofficetour_19

Dat was het, jongens! Wat vinden jullie ervan? En vraag je nou af hoe het er allemaal uitzag in mijn vorige huis? Ik gaf op mijn eigen blog jaren geleden al eens een studio tour, die kun je hier nog bekijken als je dat leuk vindt.
That was it, you guys! What do you think? If you’re curious to see what my workspace looked like in my previous apartment, you can check it out here!

4 Replies to “Gastblog voor Team Confetti #22: Home office tour”

  1. Heel erg mooi, Vera! Ik ben zelf momenteel bezig mijn “home office” op nieuw in te richten 🙂 leuk om die van jou te zien 😀

  2. Wat leuk om te zien! Wij hebben in onze zitkamer een extra eettafel staan, dit is mijn werktafel en hier doe ik vrijwel alles aan, het vereist wat schuifwerk want vaak is er geen plaats maar ach, wie weet dat daar ooit nog wel een echte werkkamer voor in de plaats komt 🙂

  3. Zo, snap helemaal dat je het moeilijk vond die ‘loze ruimte’ in te richten. Die typemachine vind ik sowieso ook zo leuk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi there! This is me: Vera Bertens. Freelance Imagery Inventor from The Netherlands. I live and work in my New England style home that is mostly pink from the inside. In my colorful, mid-century inspired studio I make illustrations, design products and create digital content for my own brand (franje design) as well as other clients, brands and companies.

Read more about Vera >>

@verabertens
Subscribe here (Dutch only)
Logo_FranjeDesign_Footer-1.png

KvK 17260101 / © franje design 2009-2024 / All rights reserved
Privacyverklaring / Privacy Policy / Disclaimer 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: