Afstuderen deel 6: het afgestudeerde leven // Graduation part 6: Post-grad life

Print
De afgelopen weken heb ik het wel en wee van mijn afstudeerperiode met jullie gedeeld. Het was een zware periode die ik toch voor geen goud had willen missen. Door de kunstacademie heb ik geleerd hoe ik een illustrator moet zijn, maar bovenal heb ik geleerd hoe ik mezelf moet zijn; iets wat essentieel is wanneer je een beroep hebt dat je uitoefent vanuit je eigen ideeën en gevoel.

Afstuderen was spannend, maar hetgeen wat voor me ligt is dat nog veel meer. DE vraag die mij bij elk theekransje, etentje of borrel wordt gesteld is, luidt: ‘En nu?’.
Nou, ik kan je vertellen; ik barst van de plannen. Ik hoop voor een deel in opdracht te gaan werken, maar ik ga ook ‘gewoon’ door met waar ik mee bezig was; het ontwerpen, illustreren en maken van mijn eigen producten. Denk hierbij aan een uitbreiding van mijn assortiment aan ansichtkaarten en prenten, maar ook aan af en toe een nieuw stof-ontwerp.

Maar ik ben ook van plan een voor mij relatief nieuwe weg in te slaan. De weg van feestjes.
Het leven is (niet altijd, maar gelukkig meestal wel) een feestje en dat mag gevierd worden. Zoals je hebt kunnen lezen in de vorige post over mijn afstuderen, houd ik van feestjes. Niet van feestjes vol drank en drugs, maar van mooie ‘sophisticated’ feestjes waarover is nagedacht. De caketopper en drankprikkertjes van mijn eigen afstudeerfeest zijn een tipje van de sluier van wat ik nog meer van plan ben; leuke ‘party supplies’ die net even wat anders zijn dan de gebruikelijke.

Ook het feest wat misschien wel het grootste feest van allemaal is sla ik niet over; de bruiloft. Want zeg nou eerlijk; Nederlandse bruiloften zijn suf en traditioneel. In grote delen van de wereld zijn bruiloften prachtig verzorgd en echt bijzonder. Met recht de mooiste dag van iemands leven. Ik denk dat er op Nederlands trouwgebied nog veel te ontdekken en aan te vullen valt, een taak die ik als illustrator graag op me neem, want bruiloften zijn prachtig; hier zie je dat alleen helaas niet altijd.

Zoals je merkt ben ik voorlopig nog lang niet klaar met mijn leven als afgestudeerde illustrator en heb ik serieuze plannen mijn carrière uit te bouwen. De komende tijd zal ik jullie up to date houden over alles wat me bezig houdt en wat mijn nieuwe leven als afgestudeerd illustrator allemaal voor mij in petto heeft.

These past few weeks I have been sharing a lot about my graduation from art school. It was a heavy period of time, but I wouldn’t want to have missed it for anything. In art school, I learned how to be a professional illustrator, but above all I have learned how to be myself; something that is absolutely essential when you have a job in which you work mostly from your own ideas and feelings.

Graduation was thrilling, but what’s ahead is even more exciting and maybe even a little bit scary. THE question I’m asked at every party, meeting or dinner is: ‘So now what?’.
Well, I can tell you that: I’m bursting with ideas. Hopefully I will be doing a lot of commissioned work in the future, but I also want to continue doing what I was doing before; which is making illustrations and products of my own. So more postcards, art prints and fabric-designs are in the making!

But I also have plans of going into a relatively new direction, which is that of parties.
Life is (not always, but luckily most of the time) a party and it’s worth celebrating. If you have read my previous post about my own graduation party, you might have noticed that I like parties a lot! Not the sex, drugs and (well, I DO like Rock ‘n’ Roll) kind of parties, but the nice, sophisticated parties which were thought about properly. My homemade cake-toppers and cocktail-sticks were a sneak-peek into what I’m planning to do; making great part supplies that are a little bit different from what you’ve been seeing.

The biggest party of one’s life will not remain untouched either; the wedding. To be honest, Dutch weddings are awfully boring and traditional. I have seen how weddings are celebrated in other parts of the world and we Dutchies have a LOT to learn. I’m happy to introduce some new (illustrative) style to the conservative Dutch wedding, because love is worth celebrating properly. 
As you can see, my loooong post-grad-illustrator-life is ahead of me and I’m SO looking forward to really getting started! I will keep you posted about my life from now on and what this new life has in store for me.

 

Hi there! This is me: Vera Bertens. Freelance Imagery Inventor from The Netherlands. I live and work in my New England style home that is mostly pink from the inside. In my colorful, mid-century inspired studio I make illustrations, design products and create digital content for my own brand (franje design) as well as other clients, brands and companies.

Read more about Vera >>

@verabertens
Subscribe here (Dutch only)
Logo_FranjeDesign_Footer-1.png

KvK 17260101 / © franje design 2009-2024 / All rights reserved
Privacyverklaring / Privacy Policy / Disclaimer 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: