Ik heb de podcast ontdekt // I discovered the podcast

Podcasts_1
Er zullen vast een heleboel mensen zijn die nu hardop ‘NU PAS?!’ roepen, maar ja: ik heb (nu dus pas) de podcast ontdekt. En dat is niet geheel zonder de invloed van Team Confetti baas Olga, want die heeft het er al tijden over. Toen ik laatst ook op andere blogs die ik volg las over ‘de magie van de podcast’ besloot ik aan de hand van wat tips zelf eens wat afleveringen te luisteren.
En ik was meteen ‘hooked’. Want eigenlijk is het niet veel anders dan het lezen van een interview of blog, alleen kun je dus wanneer je luistert in plaats van leest ook nog wat anders doen tegelijkertijd (ik word nog eens de koningin van het multitasken, ha!). Zo ging ik vorige week (omdat ik al een tijdje een beetje last heb van een ‘illustrators block’) al luisterend naar podcasts een stuk fietsen. Voor ik het wist had ik 20 kilometer in de benen en vol nieuwe energie stapte ik mijn huis/office weer binnen. Ook het schoonmaken van mijn huis krijgt een nieuwe dimensie, want ik kan nu poetsen en leren/luisteren in één. Awe-some!

Aangezien ik nog vrij nieuw ben in de ‘podcastwereld’ vind ik mezelf nog niet gerechtigd om een ‘mijn favoriete podcasts’ lijstje te maken (dat komt ongetwijfeld later), maar ik heb wel twee tips voor ‘shows’ die mij de afgelopen weken heel goed zijn bevallen:

Alright, alright. I know there are probably people thinking ‘AFTER ALL THIS TIME?!”. But yeah; I discovered the magical world of podcasts just a few weeks ago. After recently reading several posts on blogs I like to follow about these bloggers’ favourite podcasts, I decided to try this thing for myself.
And boy, I found myself instantly hooked. One of the more beneficial things of listening to podcasts is that it allows you to do something else simultaneously (I’ll be the Queen of Multitasking in a heartbeat, ha!). I listen to podcasts while cleaning the house, running simple errands or wrapping webshop orders. And when I found myself suffering from a mild form of ‘illustrator’s block’ last week, I took a long bikeride (before I knew it, I had rode 20 kilometers) listening to all these inspiring shows. I came home all refreshed and ready to go. So awesome!

Although I don’t think I’m an ‘experienced enough listener’ (I’ve only discovered podcasts a few weeks ago, like I said) to write a whole list of recommendations, I do have two tips I’d like to share with you, since these two shows are the ones I’ve been listening to the most lately.

The Lively Show

LivelyShow
Dit is de wekelijkse podcast van blogger/vlogger Jess Lively. Ik vind dat Jess een erg prettige stem heeft om naar te luisteren (niet onbelangrijk) en haar podcasts gaan voornamelijk over handelen op basis van intuïtie en hoe je je dagelijkse leven met wat meer aandacht kunt leven. Waarom doen we dingen zoals we ze doen? Hoe kunnen we bepaalde gedachtenpatronen doorbreken en omvormen? Ik vind deze podcast extra interessant omdat ze ook geregeld (succesvolle) ondernemers interviewt. Deze interviews gaan vaak over de ‘work/life’ balans en de weg die de ondernemers hebben afgelegd om te komen waar ze nu zijn. Voor mij dus extra interessant!
This weekly podcast is set up and hosted by blogger/vlogger/lifecoach Jess Lively. I love Jess’ voice (which is not unimportant given the fact that she hosts the show) and the subjects she touches in her show are very much my ‘cup of tea’. The show is about spicing up your daily life with things to think about and how to guide your thoughts into the direction you want them to go. But Jess also focuses on inspiring you with stories about and interviews with other people (often entrepreneurs, yay!) that have something useful to say about this subject. I can really recommend this show!

Couragemakers

Couragemakers
Ook dit is een wekelijkse podcast, gemaakt door Meg Kissack van That Hummingbird Life (een érg leuke blog over ondernemerschap). Meg interviewt in haar podcast elke week een ondernemer over inspiratie, werkproces en de ‘rest’ van hun leven. Met ‘rest’ bedoel ik bijvoorbeeld het combineren van het ondernemerschap met een vaste baan of het hebben van kinderen. Van deze podcastserie heb ik nog niet zo superveel afleveringen geluisterd om twee redenen. 1: Ik had het te druk met podcasts van Jess Lively luisteren (verslavend!) en 2: Ik moest even wennen aan het accent van Meg. Niks ten nadele van Meg, maar ze komt uit een bepaald deel van Engeland en soms moet ik echt moeite doen om haar te verstaan. Dat maakt de inhoud van haar show echter niet minder goed, dus ik ben zeker (!!) van plan meer te gaan luisteren.
This (also weekly) podcast is that of Meg Kissack. Meg has a wonderful blog called That Hummingbird Life where she shares a lot of stories about her personal work/life balance. This subject has been fascinating to me from the moment I became an entrepreneur, since in my opinion it’s one of the hardest things about being an entrepreneur. Meg interviews ‘makers’ every week. Their stories are very inspiring and give me a great sense of ‘not being alone’.

Tot zover mijn bevindingen over de eerste twee weken podcasts luisteren. Luister jij podcasts? Waar gaan ze over? En niet onbelangrijk: welke kun je me aanbevelen? Ik hoor het heel graag in de comments!
Those are my recommendations so far. Do you listen to podcasts and do you have shows you’d recommend? Please let me know in the comments!

3 Replies to “Ik heb de podcast ontdekt // I discovered the podcast”

  1. Je bent niet de enige, ik heb het ook pas net ontdekt! Voor mij gaat foto’s bewerken en podcasts luisteren heel fijn samen, omdat ik minder snel als met muziek luisteren geneigd ben om afleiding te zoeken in social media, omdat ik actief moet luisteren en het interessant genoeg is om mijn hersenen bezig te houden. I love it!

    1. Ja he! ‘Hersenloos’ computerwerk is voor mij dus ook de ideale situatie om me af te laten leiden om social media etc. te checken. Het is inderdaad net alsof je hersenen beter worden beziggehouden met iemand die praat dan met muziek. Heb je nog tips voor goede podcasts?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi there! This is me: Vera Bertens. Freelance Imagery Inventor from The Netherlands. I live and work in my New England style home that is mostly pink from the inside. In my colorful, mid-century inspired studio I make illustrations, design products and create digital content for my own brand (franje design) as well as other clients, brands and companies.

Read more about Vera >>

@verabertens
Subscribe here (Dutch only)
Logo_FranjeDesign_Footer-1.png

KvK 17260101 / © franje design 2009-2024 / All rights reserved
Privacyverklaring / Privacy Policy / Disclaimer 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: