Mijn nieuwe home office in schetsvorm


Zoals ik eerder hier al vertelde gaan John en ik in het najaar naar ons splinternieuwe huis verhuizen! Ik ben natuurlijk in mijn hoofd al druk bezig met het inrichten van mijn nieuwe home office en vandaag neem ik jullie mee naar ons huis in aanbouw om het daarover te hebben!

Ruim een week geleden mochten we voor de tweede keer sinds de start van de bouw vorig jaar april in ons nieuwe huis kijken. Dat was natuurlijk super leuk en spannend! Daar waar het de vorige keer (in februari) nog echt een betonnen blokkendoos was (met enorm gat in het dak waar de dakkapel moest komen), voelde het nu al meer aan als huis.

Je kunt je voorstellen dat ik eigenlijk het liefst meteen naar de zolder wilde rennen, want daar komt mijn nieuwe studio. Toen ik eenmaal boven kwam zag ik dat de dakkapel er inmiddels in zat en dat gaf al een veel beter idee van de ruimte die ik straks tot mijn beschikking heb.

Lay-out bedenken
Wat me momenteel onder andere bezighoudt is het bedenken van een lay-out van mijn vloerplan. Waar komt mijn bureau? Of een klein zithoekje? En ga ik een goede plek vinden om mijn fotostudio een permanent plekje te geven?

Raambekleding
Iets anders wat voor mij heel belangrijk is in mijn studio is lichtinval. Ik heb enorm veel behoefte aan veel daglicht, maar het is ook fijn als ik dat licht kan ‘dimmen’ wanneer het wat teveel wordt. Daarom ben ik ook alvast aan het nadenken over de raambekleding in mijn nieuwe studio. Hieronder volgen wat opties voor in de dakkapel:

Jaloezieën
In mijn huidige studio heb ik ze ook hangen; jaloezieën. Dit soort raambekleding is ideaal om het licht te ‘dimmen’ en te richten zoals ik dat zelf wil. Ik kan mijn studio dan half verduisteren, helemaal verduisteren of de ramen zelfs helemaal vrij maken voor optimale lichtinval.

Gordijnen
Een andere optie om met licht om te gaan is het plaatsen van kant en klare gordijnen. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren (als je me een beetje kent dan weet je dat ik gek ben op kleur) en kunnen een mooi accent geven aan de ruimte. Zeker als ik voor verduisterende gordijnen zou kiezen kan ik het licht altijd buiten houden als ik dat wil.

Inbetweens
Inbetweens zijn eigenlijk (de naam zegt het al) een mooie middenweg tussen bovenstaande opties. Ze hebben het warme, huiselijke gevoel van gordijnen, maar zijn niet helemaal verduisterend. Mijn nieuwe home office is gericht op het noorden, dus ik zal weinig last hebben van directe zon in de ruimte, waardoor inbetweens een goede optie voor raambekleding vormen!

Welke van bovenstaande opties lijkt jou het meest geschikt voor mijn studio? En heb je zelf ervaringen met een van deze opties? Laat het me weten in de comments!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Veneta.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi there! This is me: Vera Bertens. Freelance Imagery Inventor from The Netherlands. I live and work in my New England style home that is mostly pink from the inside. In my colorful, mid-century inspired studio I make illustrations, design products and create digital content for my own brand (franje design) as well as other clients, brands and companies.

Read more about Vera >>

@verabertens
Subscribe here (Dutch only)
Logo_FranjeDesign_Footer-1.png

KvK 17260101 / © franje design 2009-2024 / All rights reserved
Privacyverklaring / Privacy Policy / Disclaimer 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: