Dingen die ik mis // Things I miss

Hoe zeer ik ook geniet van onze ‘once in a lifetime’-reis, ik moet wel toegeven dat ik na vier weken weg te zijn langzaamaan wel wat dingen van thuis begin te missen. Ik ben nog nooit zo lang van huis geweest en ik realiseer me nu meer dan ooit wat ik allemaal heb achtergelaten. Afgezien van mijn familie en vrienden (die ik natuurlijk het meeste mis) besef ik doordat ik nu zo lang van huis ben dat ik echt een thuis voor mezelf gecreëerd heb. Een thuis dat ik dus blijkbaar ga missen als ik er lang niet ben. Blijkbaar weet je echt niet wat je mist tot je het niet meer altijd dichtbij je hebt. Dus hier is een klein overzichtje van dingen die ik op dit moment mis.

As much as I enjoy this once-in-a-lifetime trip we’re making right now, I must admit there are things I miss about home. I have never been away from home this long and this makes me realize what it is I’ve left behind. Apart from my family and friends (who I obviously miss most of all), being away from home makes me realize that I really created a place for myself which I can call home. And which I miss when I’m not there for a while. I guess you never know what you got ’till it’s gone. So here’s a little round-up of things about my home that I miss right now.

Onze schildpadjes.
Hoewel ze technisch gezien niet bij mij wonen (hun terrarium staat bij John thuis), mis ik onze kleine monstertjes natuurlijk ontzettend. Ik weet zeker dat Mevrouw Miepje en Meneer Majesteit uiterst ontevreden zullen zijn als we weer thuiskomen; hoe durven we ze voor vijf lange weken achter te laten?! (maak je geen zorgen; er wordt goed voor ze gezorgd in het reptielenpension!) Maar er is niks wat een paar krekels en verse meelwormen niet goed kunnen maken.

Our little Turtles.
Although they don’t technically live with me (their terrarium is at John’s place), of course I miss these little monsters. I’m sure Miss Miepje and His Majesty will be very much displeased when we come home; how dare we leave them for five long weeks?! (Not to worry; they are well taken care of in the reptile-hotel!) But there’s nothing some crickets and mealworms can’t fix.

 

Mijn planten.
Dit klinkt misschien heel stom, maar ik mis mijn plantjes. Ik vind voor mijn plantjes zorgen echt heerlijk en ik vind het super om ze te zien groeien. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe groot ze geworden zijn terwijl ik weg was.

My plants.
This might sound really dorky, but I miss my plants. I really love taking care of them and watching them grow. I can’t wait to get home and see how big they have become while I was away.

 

Al mijn mooie spulletjes.
Ik probeer altijd heel hard om geen enorme materialist te zijn maar daar faal ik altijd heel hard in. Want ik kan het niet ontkennen; ik ben een rasechte materialist. Soort van dan. Want ik geef niet om wat een object waard is of wat het heeft gekost. Ik houd er gewoon van om mooie dingetjes te hebben (en te kopen, oeps!) om naar te kijken. Mijn collectie ‘mooie dingen’ blijft gestaag groeien en nu ik al dit moois niet dagelijks om me heen heb (hoewel ik hier echt ladingen mooie dingen zie en hier een bescheiden deel van mee naar huis neem) begin ik ze toch wel een beetje te missen.

All of my pretty things.
I try very hard not to be a materialist but I fail tremendously most of the time. Because there’s no denying it; I am a total materialist. Well, sort of. I don’t care about how much things cost or how much they’re worth, I just love having (and buying, whoopsie!) pretty things. My collection of pretty things grows steadily, and now that I haven’t seen them in a while (although I have seen LOADS of pretty things here and I’m even bringing some of them back home) I’m starting to miss them.

 

Mijn werkplek.
Hoewel ik het erg leuk vind om hier eens vanuit een Amerikaanse koffiezaak of ‘diner’ te werken realiseer ik me dat er echt ‘no place like my workspace’ is. Ik heb uren doorgebracht met fantaseren wat ik zou willen veranderen aan hoe mijn werkplek er nu uit ziet of hoe ik hem zou inrichten en vormgeven wanneer we ooit naar een groter huis verhuizen (en ik eindelijk kan samenwonen met John). Maar nu ik al een tijdje niet meer achter dat bureau heb gezeten lijkt het me heerlijk daar het merendeel van mijn tijd weer door te brengen. Daar heb ik namelijk alles wat ik nodig heb om te bloggen, printen, schetsen of bouwen binnen handbereik in plaats van ergens onderin een koffer.

The workspace.
Although I have enjoyed working from the occasional American coffeeshop or diner these past weeks; there’s no place like my workspace. I’ve spent hours fantasizing about what I’d like to change about it, or what my workspace would look like once we’d move to a bigger place (and finally live together!), but now that I haven’t sat behind that desk for a while, I think it would be great to have averything I could possibly need to blog, print, sketch or build within an arm’s reach instead of a suitcase.

 

One Reply to “Dingen die ik mis // Things I miss”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi there! This is me: Vera Bertens. Freelance Imagery Inventor from The Netherlands. I live and work in my New England style home that is mostly pink from the inside. In my colorful, mid-century inspired studio I make illustrations, design products and create digital content for my own brand (franje design) as well as other clients, brands and companies.

Read more about Vera >>

@verabertens
Subscribe here (Dutch only)
Logo_FranjeDesign_Footer-1.png

KvK 17260101 / © franje design 2009-2024 / All rights reserved
Privacyverklaring / Privacy Policy / Disclaimer 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: