5 things I’m doing right now

5things072015_1
De vorige ‘5 things I’m doing right now’ is alweer van eind april (!!). Say whaaat?! In de tussentijd is er een heleboel gebeurd; zo schreef ik een column voor Oh Marie Magazine, ontwierp ik nieuwe visitekaartjes, zeefdrukte ik cadeaupapier en was ik op de radio. Maar dat is allemaal alweer ‘oud nieuws’, want inmiddels ben ik heel druk met een boel nieuwe projecten. Zoals wat dan? Dat lees je vandaag in een nieuwe editie van ‘5 things I’m doing right now’.

The last ‘5 things I’m doing right now’ dates back to april (!!). Say whaaat?! Meanwhile, a lot happened; I wrote an editorial for Oh marie Magazine, designed new businesscards, screenprinted giftwrap and did a radio interview. But that’s all yesterday’s news now, because I’ve already moved on to doing some awesome new projects. Like what? You’ll find out in this all new ‘5 things I’m doing right now’.

1. Nieuwe ansichtkaart.
Sinds ik de zomerse telefoon wallpapers voor team Confetti heb ontworpen was ik het al van plan; een ansichtkaart maken van mijn favoriet (die met de bloem-luchtballonnen). Uiteraard kwam er steeds van alles tussen, maar nu ben ik dan toch écht bezig met het ontwerp van de achterkant van de kaart. To be continued dus!

1. New postcard.
Ever since I designed some free summer phone wallpapers I had the intention of making my favourite (the one with the flower hot-air-balloons) into a postcard. But lots of other fun things came along which made me have to postpone actually making it. But now I finally got around to designing the backside of the card. To be continued!

5things072015_2

 

2. BTW aangifte.
Helaas inherent aan het ondernemerschap is de drie-maandelijkse BTW aangifte. Zolang ik nog geen financieel manager heb aangesteld zal ik die dus gewoon zelf moeten doen. Gelukkig heb ik blije kantoorartikelen om het leed een beetje te verzachten.

2. Tax report.
Unfortunately, doing tax reports is somethings that comes with being an entrepreneur. And for as long as I haven’t hired a financial manager, I’m the one who will have to deal with it. Luckily, I have some fun stationery to get me through it.

5things072015_3

 

3. Geheim project #1.
Mijn zomer zit propvol met super leuke projecten, waarvan er een paar nog super geheim zijn. Een tipje van de sluier; dit super geheime samenwerkingsproject zit nog in de schetsfase en dat betekent eindeloos pinboards aanmaken op pinterest.

3. Secret project #1.
My summer is crammed with fun projects, a few of which are still very secret indeed. But let me lift the veil just a little bit; the image below is that of a pinboard (thank God for pinterest) I’ve started for a super-fun collab with one of my favourite artists.

5things072015_4

 

4. Luxe zijden sjaals.
Voor de aankomende feestdagen (en geloof me; die zijn dichterbij dan je denkt) wil ik een mini-collectie met luxe zijden sjaaltjes uitbrengen. Ik ben nu volop bezig met het uitdenken van concepten daarvoor en het opzetten van ‘lay-outs’ van deze vierkante must-haves (hopelijk).

4. Luxury silk scarves.
For the holiday season (which will roll around a lot sooner than you think), I plan on designing a mini-collection of fancy silk scarves, Right now, I’m working on the concept of the scarves and sketching the lay-out of these square-shaped musthaves.

5things072015_5

 

5. E-mail nieuwsbrief.
Een wijs vrouw zei vorige week tegen me dat ik écht meer moet doen met e-mail nieuwsbrieven. Ik heb ooit één e-mail nieuwsbrief verstuurd (rond kerst 2013) en hoewel ik dat best leuk vond om te doen is het er nooit van gekomen die ook nog een vervolg te geven. Gemiste kans, volgens de (nu nog geheime) partner-in-crime. Daarom heb ik besloten weer te beginnen met een maandelijkse nieuwsbrief. De eerste gaat het einde van de maand de deur uit en ik beloof je dat hij naast een recap van mijn blog en portfolio ook leuke andere extra’s bevat! Wil je hem graag ontvangen? Laat dat dan even weten in de comments, dan zet ik je mailadres op de lijst.

5. E-mail newsletter.
A wise woman told me last week that I can get way more out of my business by having a monthly newsletter. Now, I DID start a newsletter back in 2013, but I never sent out more than the one. Not because I didn’t like doing it, but because I just didn’t make time for it. So I’m planning on starting sending out a monthly newsletter by the end of July. Let’s just see how that works out.

5things072015_6

Hopelijk vonden jullie het weer leuk om te lezen waar ik op dit moment aan werk!

I hope you enjoyed another peek into what I’m currently working on! If you have any questions, let me know in the comments!

12 Replies to “5 things I’m doing right now”

 1. Ik ben zo benieuwd naar de sjaaltjes! Leuk om je creatieve reis zo te volgen. Ik ontvang graag de nieuwsbrief 🙂

 2. Ik ben dol op sjaaltjes en dan ook erg benieuwd naar je ontwerp! Je geheime project lijkt mij echt fantastisch 🙂 en ik weet maar een tipje van de sluier 😉
  En natuurlijk wil ik je nieuwsbrief ontvangen!
  X

 3. Ik ben heel benieuwd wat de uitkomst is van al je plannen en ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

 4. Spannend allemaal, behalve die aangifte dan 😉 En natuurlijk wil ik ook graag de nieuwsbrief !

 5. Ik zou graag de nieuwsbrief van je ontvangen.
  Als dat net zo leuk is als de artikeltjes die je tikt kan je nieuwsbrief alleen maar super leuk zijn! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi there! This is me: Vera Bertens. Freelance Imagery Inventor from The Netherlands. I live and work in my New England style home that is mostly pink from the inside. In my colorful, mid-century inspired studio I make illustrations, design products and create digital content for my own brand (franje design) as well as other clients, brands and companies.

Read more about Vera >>

@verabertens
Subscribe here (Dutch only)
Logo_FranjeDesign_Footer-1.png

KvK 17260101 / © franje design 2009-2024 / All rights reserved
Privacyverklaring / Privacy Policy / Disclaimer 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: