Babyspel is hier! // ‘Babyspel’ is here!

Babyspel_1
Ik had een jaar geleden niet durven dromen dat ik dit ooit zou zeggen, maar vanaf deze week ligt het allereerste door mij geïllustreerde en vormgegeven boek voor Uitgeverij Snor in de winkels. Als je me volgt op social media dan heb je er waarschijnlijk al het een en ander over voorbij zien komen, maar vandaag presenteer ik hier met gepaste trots ‘Babyspel’ aan jullie!

This week is the official release of the very first book I designed and illustrated: ‘Babyspel’ (Baby’s play). Today I’m showing you more of what it looks like!

Babyspel_2

Babyspel_3

Babyspel_4

 

Babyspel is een concept van Danielle de Tombe – van Laar (eveneens de auteur van het boek). Zij heeft maarliefst 59 ‘analoge’ spellen bedacht die je met je baby van 0 tot 2 jaar kunt spelen. Voor het ene spel moet je flink aan het knutselen, voor het andere hoef je alleen je keukenla open te trekken. Maar alle spellen hebben één ding gemeen; ze zorgen voor een flinke hoeveelheid ‘quality time‘ met je/een baby, weg van iPads en andere schermen.

The book is a concept by Danielle de Tombe – van Laar who is also the author of ‘Babyspel’. She designed no less than 59 games to play with babies from 0 to two years of age. For some you’ll have to do some crafting, for others you’ll just have to grab stuff from your kitchen drawer. The book is very diverse, but it’s all about one thing: spending some quality time with your/a baby. Away from iPads and other screens.

Babyspel_GIF_DEF_4

 

Ik had dus de eer dit 136 pagina’s tellende boek te mogen illustreren en vormgeven. De hoofdrollen in het boek zijn weggelegd voor Papa T-Rex, Mama Alpaca en Baby. Deze happy family demonstreert de spellen in het boek. Samen met Studio 100% zette ik een vormgevingsconcept op dat door het hele boek is doorgevoerd. Het is een uitbundig en vrolijk boek geworden en de eerste reacties (ik verkocht het afgelopen zondag al op de Swan Market in Tilburg) waren heel erg leuk!

I had the honor of creating the illustrations and graphic design of this book. The main characters are Daddy T-Rex, Mommy Alpaca and Baby. They will be demonstrating how to play the games throughout the book.

Babyspel_Spread_1
Babyspel_Spread_2

Babyspel_Spread_3

Babyspel_Spread_3B

Babyspel_Spread_4

Babyspel_Spread_5

Babyspel_5

Babyspel_6

Babyspel_7

Babyspel_8

 

Buiten het feit dat het boek vanaf deze week verkrijgbaar is in verschillende winkels (ik weet niet precies welke, maar denk aan de betere boek- en babywinkels en conceptstores) is Babyspel natuurlijk ook te koop via mijn eigen kanalen! Ik ben nog even met Etsy in overleg of ik het boek in mijn Etsy shop mag verkopen (hoewel het wel ‘mijn boek’ is, is het niet mijn uitgave, dus er wordt gecontroleerd of dat niet in strijd is met de Etsy richtlijnen), maar tot die tijd kun je het boek gewoon via dit blogartikel bij me bestellen. Woohoo!
Hoe dat werkt? Vul onderstaand contactformulier zo volledig mogelijk in met je naam- en adresgegevens. Wil je graag dat ik het boek signeer of dat ik er iets leuks in schrijf voor jou (of voor iemand anders als je het cadeau doet), vul dat dan in het onderste veldje in. En laat me dan ook meteen even weten wat je er precies in wil hebben. Wil je een ongesigneerd exemplaar, laat dat veld dan gewoon leeg. Wanneer ik bericht krijg dat het het boek wilt bestellen (Babyspel kost €14,99 per exemplaar, exclusief verzendkosten), dan stuur ik je (binnen twee werkdagen) een factuur die je door middel van een normale overboeking kunt betalen. Zodra het bedrag binnen is doe ik je exemplaar op de post. Zo simpel is het!

[contact-form-7 id=”6062″ title=”Contact form boek”]

Dit is dus Babyspel. Wanneer ik het in zijn fysieke vorm zie moet ik mezelf nog steeds even knijpen. Maandenlang is het een digitaal bestand op een computerscherm geweest en nu is het een echt boek. Het blijft bizar. Ik wil Uitgeverij Snor heel erg bedanken voor het vertrouwen in mij als illustrator. Zonder hen had ik deze kans niet gehad. Ik ben super trots op deze mijlpaal in mijn loopbaan. Wat vinden jullie ervan?

The book is entirely in Dutch and it will be available in (book)stores as of this week. What do you guys think?

5 Replies to “Babyspel is hier! // ‘Babyspel’ is here!”

  1. Wat een geweldig idee. Ik ben het helemaal mee eens. Weg met die beeldschermen en hallo leuke activiteiten. Ik vind het boekje onwijs leuk geworden. Daar mag je zeker trots op zijn.

    1. Dank je wel, Renate! Ik schrik best wel als ik zie hoeveel kinderen in het openbaar (of thuis) ergens worden weggezet met een iPad om ze rustig te houden. Hopelijk kan dit boek daar een beetje verandering in brengen.

  2. Wauw!! Superleuk! Ik ga nog even bedenken hoeveel ik er wil, want met al die zwangeren in de buurt lijkt dit me ook een geweldig kraamcadeautje…

  3. Wat ontzettend gaaf zeg, gefeliciteerd!! En het idee is ook zo leuk, ben in mijn hoofd al aan het afgaan aan wie ik ‘m cadeau zou kunnen doen 😀

    1. Dank je wel, Eva! Om de een of andere reden krijgt iedereen in mijn omgeving tegelijk kinderen, lijkt het wel. Bij mij zitten de kraamcadeautjes dus voorlopig ook wel snor 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi there! This is me: Vera Bertens. Freelance Imagery Inventor from The Netherlands. I live and work in my New England style home that is mostly pink from the inside. In my colorful, mid-century inspired studio I make illustrations, design products and create digital content for my own brand (franje design) as well as other clients, brands and companies.

Read more about Vera >>

@verabertens
Subscribe here (Dutch only)
Logo_FranjeDesign_Footer-1.png

KvK 17260101 / © franje design 2009-2024 / All rights reserved
Privacyverklaring / Privacy Policy / Disclaimer 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: