Het beste van 2014, deel 2 // Best of 2014, part two

jul-dec overview

Afgelopen week deelde ik mijn favorieten van de eerste helft van 2014 met jullie. En vandaag is het tijd voor de ‘best of’ van de tweede helft van dit jaar, dus geniet van deze verzameling van leuke dingen van juli tot en met december!

Last week, I shared the highlights of the first half of 2014 with you. And today it’s time for the ‘best of’ the second part of this past year, so enjoy this roundup of posts from july until december!

Juli.
Wie niet weet dat juli in het teken stond van onze mega-roadtrip heeft echt onder een steen geleefd. John en ik brachten het grootste deel van deze maand door aan de westkust van de Verenigde Staten. Maar het was ook de maand waarin mijn allereerste (op wat kunstacademie projecten na) animatie in opdracht werd gelanceerd: The Traffic Snake Game. En om het feit dat mijn webshop gedurende vijf weken gesloten was een beetje goed te maken publiceerde ik een ‘lamanade’ recept met gratis printable.

July.
Of course July was the month of the biggest roadtrip ever. John and I spent most of this month along the west coast of the United States. But it was also the month in which my first ever (aside from school projects) commissioned animated movie was published: The Traffic Snake Game. And to compensate for the fact that my shop was closed for a whole month, I launched a ‘llamanade’ recipe and free printable. Fun times!July

 

Augustus.
Augustus wat niet de makkelijkste maand voor mij. Ik dacht dat ik wel gewoon weer in mijn werk kon duiken als we eenmaal terug zouden zijn van de roadtrip. Maar ik had moeite met het thuiskomen en het terugvinden van mijn ritme en ‘workflow’. Daarbij kregen we bij thuiskomst te horen dat een van onze lieve schildpadden tijdens onze vakantie was overleden. Niet echt leuk thuiskomen dus. Dat is mede de reden dat ik probeerde zo lang mogelijk in de roadtrip-vibes te blijven hangen door een heleboel terugblik-artikelen te schrijven (over de staten Washington, Oregon en de stad Seattle bijvoorbeeld). Oh en ik publiceerde mijn USA-lama-invasie natuurlijk!

August.
August was not the eastiest month for me. I thought that when I’d come back from the roadtrip, I’d dive back into work headfirst. But I had a hard time with coming home, with finding rythm again and we came home to finding out that one of our little turtles died while we were away. In August, I did a lot of looking back on the roadtrip (on the states of Washington and Oregon and the city of Seattle for example) and I launched my USA llama invasion.

August

 

September.
Hoewel september voor een groot deel ook nog in het teken stond van artikelen over de roadtrip (we hebben zoveel gezien wat ik wilde delen dat het behoorlijk wat artikelen zijn geworden), zoals die over de staat Californië, mijn digitale ‘plakboek’ en al onze selfies. Maar ik kwam langzaamaan ook weer een beetje in werkmodus: ik maakte nieuwe beursjes met feestbeesten.

September.
Although September was another month of posts about the roadtrip (we’d seen so much I wanted to share that I made a fair amount of blogposts about it), like the ones about California State, the knick knacks I collected during the trip and all of our selfies. But I also found my way back into working a little bit: I launched my new party animal clutches.


September

 

Oktober.
Hoewel ik in een vrij serieus zwart gat viel toen we net terugkwamen uit de States, kwam de boel vanaf oktober in een serieuze stroomversnelling terecht. Iemand zette mijn ‘goede karma’ aan en er kwamen een heleboel leuke dingen mijn kant op. Ik maakte broches, was te gast in het pop-up hotel van mijn oude grafische school op de Dutch Design Week en ik ging naar het Snor Festival, waar ik mijn portfolio liet zien en een opdracht won! (Meer hierover in de samenvatting van november).

October.
Although I did experience a serious case of ‘black hole’ when I returned from the US, I kinda hit it off with 2014 in these last couple of months. Someone turned on the good karma and good things started coming my way. I made some brooches, I was a guest at the pop-up hotel of my old graphic design school at the Dutch Design Week and I attended a portfolio-check at the ‘Snor-festival’, which I won! (More on that in the roundup of november).

October

 

November.
Maar de goede dingen hielden maar niet op. In november werd ik geïnterviewd  door de lieve Annelies van Allihoppa, ik maakte de kerstkaart van dit jaar (inclusief making-of) en de bloemlezing die ik illustreerde voor Bloemenbureau Holland (de opdracht die ik won met de portfolio-check waarover ik je net vertelde) werd gepubliceerd. Maar er is meer: mijn beursje met duifjes verscheen in het tijdschrift ‘Eigen Huis & Interieur’ en ik startte een nieuwe blogserie: Biz Babble.

November.
But the good things did not end there. In November, I was interviewed by the lovely Annelies of Allihoppa, I launched this year’s holiday greeting card (making-of included) and my illustration about a flower called ‘Lisianthus’ for the Dutch Flower Agency (which was the commissioned project I had ‘won’ with the portfolio-speedcheck) was published. But there’s more. My pigeon clutch was published in ‘Eigen Huis & Interieur Magazine’, and I launched a new blog-series called ‘Biz Babble’.

November

 

December.
Toen kwam de laatste maand van dit jaar. En ik mag denk ik wel zeggen dat ik het jaar uit knal. Want mijn webshop werd niet alleen gepubliceerd in het tijdschrift Flair, mijn Kerst in een Kopje stond op de cover van Maak Magazine. Ik gaf een paar gratis feestelijke telefoon wallpapers weg en ik verstuurde wat snail mail. En ‘last but not least’: morgen publiceer ik het laatste project van dit jaar: het promotiemateriaal dat ik maakte voor het nieuwjaarsfeest van Kindergarten.

December.
Then the last month of this year came. And I can seriously say that I will be going out with a bang. Because not only did my webshop get published in Flair Magazine, my Christmas in a Cup illustration was on the cover of the awesome Dutch DIY Magazine ‘Maak Magazine’. I launched some free festive phone wallpapers for you all to enjoy (which were a HUGE hit) and did a little snail mail project. And last but not least: tomorrow I’ll be publishing this year’s last project: the artwork I did for ‘Kindergarten’s’ NYE party this year.

December

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi there! This is me: Vera Bertens. Freelance Imagery Inventor from The Netherlands. I live and work in my New England style home that is mostly pink from the inside. In my colorful, mid-century inspired studio I make illustrations, design products and create digital content for my own brand (franje design) as well as other clients, brands and companies.

Read more about Vera >>

@verabertens
Subscribe here (Dutch only)
Logo_FranjeDesign_Footer-1.png

KvK 17260101 / © franje design 2009-2024 / All rights reserved
Privacyverklaring / Privacy Policy / Disclaimer 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: