Blogplannen voor 2015 // Blog plans for 2015

Blogplannen

Zoals jullie weten heb ik vorige week mijn persoonlijke en zakelijke goede voornemens hier gedeeld. Maar terwijl ik bezig was met het maken van die plannen werd ik ook aan het denken gezet over waar ik precies naartoe wil met deze blog. Hoewel bloggen niet werkactiviteit nummer één is voor mij, vind ik het wel super leuk om inspiratie en ‘achter de schermen materiaal’ te delen en een kijkje te geven in ‘het leven van een illustrator’.

Maar ik merk dat wanneer het echt druk wordt hier (gelukkig is dat vrij vaak) ik moeite heb om alle ballen hoog te houden. Met wekelijks bloggen, social media bijhouden, werken in opdracht, de administratie en het ontwerpen van eigen producten is prioriteiten stellen niet altijd even makkelijk. Daarom wil ik wat meer structuur aanbrengen in mijn blog; meer onderwerpen die regelmatig terugkeren zodat ik (wanneer hier echt de spreekwoordelijke pleuris uitbreekt) niet ook nog moet peinzen over ‘waar ik over moet bloggen’. Structuur is het woord van het jaar. Nu al. Om die structuur aan te brengen voer ik een paar (kleine) veranderingen door waardoor mij het leven als professioneel-manusje-van-alles makkelijker wordt gemaakt en ik toch met regelmaat leuke, nieuwe artikelen kan plaatsen. Maar vrees niet: de tijd tussen deze ‘regelmatige’ artikelen wordt gevuld met leuke ‘at random’ dingen, dus van blog-sleur gaat hier geen sprake zijn!
Dus wat gaat er gebeuren?

I know I’ve shared my personal and business new years resolutions with you last week, but making these plans for this year also got me thinking about where I want to go with this blog. Although blogging is not my primary pastime, I very much enjoy sharing my inspirations, behind the scenes material and peeks into ‘the life of an illustrator’. However, when things get busy around here I have a hard time juggling blogging, social media planning,

commissioned projects, keeping up with administration and doing personal projects like designing products. Let’s just say that it can get hard to prioritize. Having a few blogging subjects on-hand that will be repetitive throughout the month/year will help me bring more structure to my freelance life and this blog. Which is why I’ve added and altered some subjects to this blog to look forward to this year. But don’t be scared: I will be sharing loads more in the mean time, so this blog definitely won’t be in a rut anytime soon.
So what will happen around here?

Inspiration Monday.
De wekelijkse Inspiration Monday zal blijven zoals ‘ie is. Ik vind het nog steeds leuk om wekelijks inspiratiemateriaal te verzamelen (en hopelijk jullie ook!) en jullie daarmee klaar te stomen voor de week die volgt. Want zeg nou eerlijk: maandagen zijn nou eenmaal niet de makkelijkste dagen van de week, dus dan kunnen we wel wat extra inspiratie gebruiken.

Inspiration Monday.
Inspiration Monday will be published exactly like you’re used to. I love gathering images that get me (and hopefully you too!) inspired for the week to come. Because let’s be honest: mondays are hard on all of us, so why not spice them up with some inspirational images?

Maandelijks fotodagboek.
De afgelopen jaren heb ik compleet ‘at random’ zogenaamde ‘fotoblogs‘ geplaatst. Leuk, maar super ongestructureerd. Vandaar dat ik dat vaker wil doen, namelijk elke maand. Voor wie me niet volgt op instagram is dat een leuke manier om te zien wat zich zoal in mijn leven afspeelt, voor wie me daar wel volgt is het een leuke samenvatting van wat ik de afgelopen maand heb gedaan.

Monthly photo diary.
I’ve been posting my so-called ‘photoblogs‘ completely at random these past years. I want to do that more often, so I decided to post a photo diary each month. For those of you who don’t follow me on instagram, or for everyone who just likes an extra roundup of what I’ve been up to.

Biz Babble.
Een tijdje geleden introduceerde ik het onderwerp ‘Biz Babble’, maar ik heb er nog niet zoveel over geschreven als ik graag zou willen. De feestdagen kwamen eraan, ik had nog wat losse eindjes aan elkaar te knopen zo aan het einde van het jaar. Je kent het. Ik ben van plan om maandelijks een paar van deze Biz Babble artikelen te schrijven. Maar aangezien dit artikelen zijn die wat meer tijd kosten kan ik geen beloftes maken over de frequentie ervan (prioriteiten, Vera). Dus ik ga even kijken hoe dat allemaal gaat verlopen.

Biz Babble.
I’ve introduced Biz Babble a little while ago, but I haven’t posted as much on that subject as I would have liked to. Let’s say the holidays got in the way. I plan on getting a few of these posts out every month. But seeing as these posts can be pretty much work, they might not be published on a very regular basis (again: I have to prioritize). Let’s just see how that works out.

Meer achter de schermen materiaal.
Soms voelt het een beetje alsof mijn werk-leven en blog-leven niet zo met elkaar verweven zijn als ik graag zou willen. Veel van mijn blog lezers denken dat ik ‘gewoon een blogger’ ben, terwijl mensen die mijn illustraties kennen en leuk vinden helemaal niet weten dat ik ook blog. Ergens in 2014 publiceerde ik een artikel dat ‘5 things I’m doing right now‘ heet. En hoewel dat toen meer een noodkreet was om te laten weten dat ik het te druk had om te bloggen lijkt dat ‘format’ me nu leuk om vaker te delen waar ik mee bezig ben als ik niet blog (of illustreer). Meer ‘achter de schermen’ materiaal dan alleen instagram-foto’s hier en daar.

More behind the scenes material.
Sometimes I get the feeling my working life and blog life are not as intertwined as I’d like them to be. Many of my blog-readers think I’m ‘just a blogger’ while people who know that I’m actually an illustrator don’t know I have a blog. Somewhere last year, I shared a post called ‘Five things I’m doing right now‘. Although back then it was more of a way to tell you that I was too busy with other projects to be blogging, now I think it’s a good way to show you what I’m up to when I’m not blogging (or illustrating for that matter). So I’ll be making more of these posts, more behind the scenes material than just the casual instagram image.

Columns.
Ik vind het altijd erg leuk om mijn maandelijkse column (de welbekende ‘recaps’) te schrijven. Het is voor mij een gelegenheid om aan mijn schrijven te werken en ik vind het ook leuk om in woorden (en meningen) te delen wat er zoal gebeurt in mijn (zakelijke) leven. Deze columns blijven dus elke laatste vrijdag van de maand verschijnen.

Recaps.
I’ve always very much enjoyed writing my recaps. It gives me the opportunity to work on my writing and I also like sharing my take on things that happen in my (business) life. So these will definitely be online every month!

Samenwerken.
Ik kan nog niets echt onthullen, maar ga er maar vanuit dat ik jullie ergens volgende week iets heel leuks te vertellen heb!
Zijn er dingen die jij graag op mijn blog zou willen zien dit aankomend jaar? Laat het me weten in de comments!

Collaborate.
I can’t reveal anything about this yet, but let’s just say that I will be having something awesome to tell you somewhere next week.
Are there things you would like to see on this blog this coming year? Let me know in the comments!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi there! This is me: Vera Bertens. Freelance Imagery Inventor from The Netherlands. I live and work in my New England style home that is mostly pink from the inside. In my colorful, mid-century inspired studio I make illustrations, design products and create digital content for my own brand (franje design) as well as other clients, brands and companies.

Read more about Vera >>

@verabertens
Subscribe here (Dutch only)
Logo_FranjeDesign_Footer-1.png

KvK 17260101 / © franje design 2009-2024 / All rights reserved
Privacyverklaring / Privacy Policy / Disclaimer 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: