Funemployed

Funemployed. Dat ben ik. Ik zag dit woord een hele tijd geleden voor het eerst voorbij komen bij blogger Kelly Mindell van Studio DIY en sindsdien bleef het in mijn hoofd hangen. Want het vat precies samen wat ik iedere dag mag doen: mijn geld verdienen met alles wat ik leuk vind. Toen ik voor onze verhuizing vorig jaar besloot dat er een heuse gallery wall in mijn studio zou komen, wist ik ook meteen dat ik dit woord erop terug wilde laten komen. En zo liet ik letters laseren uit acryl en maakte ik er een ‘sign’ van.

Eigenlijk wilde ik van het woord ‘Funemployed’ heel graag een neonsign laten maken. Als je me al wat langer volgt dan weet je inmiddels wel dat ik gek ben op neon en neonsigns en een eigen sign ontwerpen stond al heel lang op mijn wensenlijstje. Ik vond een atelier in Brabant waar je écht neon kan laten maken (met glas en gas en alles erop en eraan), maar dat bleek nogal (lees: ernstig) boven budget te zijn. En dus ging ik op zoek naar een alternatief.

Ik had een heel klein beetje ervaring met het laseren van acryl en het bleek een goed betaalbaar alternatief. Toen was het een kwestie van ontwerp maken, kleuren kiezen en bestellen.

Het sign kwam binnen in losse onderdelen die ik zelf nog moest lijmen. Dat was even spannend, want ik had nog nooit zelf acryl gelijmd en ik had maar één sign besteld. Er was dus weinig ruimte om fouten te maken, maar na met wat reststukjes geoefend te hebben bleek het allemaal vrij eenvoudig.
Ik ben zelf erg blij met het eindresultaat en ik kan niet wachten tot ik het in het complete plaatje van mijn gallery wall zie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi there! This is me: Vera Bertens. Freelance Imagery Inventor from The Netherlands. I live and work in my New England style home that is mostly pink from the inside. In my colorful, mid-century inspired studio I make illustrations, design products and create digital content for my own brand (franje design) as well as other clients, brands and companies.

Read more about Vera >>

@verabertens
Subscribe here (Dutch only)
Logo_FranjeDesign_Footer-1.png

KvK 17260101 / © franje design 2009-2024 / All rights reserved
Privacyverklaring / Privacy Policy / Disclaimer 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: