Ik ben een geluksvogel // I am a lucky bastard

jv-1(pp_w723_h994)

Ik houd van fotografie. Ik heb zelf tijdens mijn studie grafisch ontwerp fotografie lessen gehad en ik zal er altijd een zwakke plek voor hebben. Maar als je eenmaal de ‘ins en outs’ van fotografie kent kijk je nooit meer hetzelfde naar een foto. In 90% van alle foto’s die ik zie denk ik tegenwoordig dan ook; ‘dit had ik zelf beter gekund’.

Een bijzonder grote uitzondering op deze regel is Velvetine. Velvetine maakt foto’s waar je U tegen zegt. Alles klopt; het licht, de compositie, de sfeer en bovenal; het is allemaal zo ontzettend echt. Ik volg ze al enige tijd en vanaf het moment dat ik Velvetine leerde kennen zei ik tegen mijn John; als we ooit gaan trouwen dan moeten zij de foto’s maken.

Omdat de liefde  centraal staat in hun fotografie maken ze niet alleen trouwfoto’s, maar doen ze ook zogenaamde ‘couple shoots’. Een paar weken geleden vierde Velvetine haar tweede verjaardag en gaven ze een couple shoot weg. Aan de deelnemers de taak om hun ‘droom-shoot’ te omschrijven. Are you kidding me?! Daar hoefde ik niet lang over na te denken; ik en mijn John in een weiland met alpaca’s; mijn grootste liefdes bij elkaar.
Waarom ik een lucky bastard ben? Omdat ik de couple shoot won!

Afgelopen zaterdag was DE dag en wat was het leuk! Buiten het feit dat ik nog nooit zo dicht bij echte alpaca’s was geweest mocht ik er nog mee op de foto ook! Win-win!
Vandaag heb ik het resultaat op internet mogen bewonderen en dat wil ik jullie niet onthouden. Zo mooi!

Bekijk vooral wat Velvetine nog meer doet (het is ZO de moeite waard!) op www.velvetine.nl.
Judith, ontzettend bedankt!

I love photography. During my graphic design study I took a lot of photography classes and I guess I will always have a soft spot for photography. But once you know the ins and outs of photography, you will never look at a photograph the same way. With a lot (if not 90%) of all the photographs I see nowadays, I keep thinking; ‘I could have done that better myself’.

One really big exception to this rule is Velvetine. Velvetine takes THE most wonderful pictures I have ever seen. Everything is right about them; the lighting, the composition, the ambience and above all; everything is so very real. I’ve been following them for a while now and from the moment I ‘met’ Velvetine, I told my John; if we ever get married, they have to be the ones to take our pictures. No matter what.

Because love is essential in their photography they not only take wedding photo’s, but they also do these so-called ‘couple shoots’. A few weeks ago Velvetine celebrated her second birthday and they gave away one of those couple shoots. The only thing you had to do was describe your dream-shoot. Are you kidding me?! I didn’t have to think about that for long; me and my John in a field with alpaca’s; my two greatest loves combined.

Wondering why exactly I am a lucky bastard? Because I won the shoot! Last saturday was THE day and we had so much fun! Apart from the fact that I have never been this close to real alpaca’s before, my picture would be taken with them, too! Win-win!

Today, I saw the result of the shoot online and I am absolutely in love, so I wanted to share it with you. So beautiful!
Please do check out the rest op Velvetine’s work here: www.velvetine.nl
Judith, thank you so much!

jv-1(pp_w723_h994)

jv-2(pp_w723_h542)

jv-3(pp_w723_h542)

jv-4(pp_w723_h451)

jv-5(pp_w723_h542)

jv-6(pp_w723_h451)

jv-7(pp_w723_h542)

jv-8(pp_w723_h451)

jv-9(pp_w723_h542)

jv-10(pp_w723_h994)

jv-11(pp_w723_h542)

jv-12(pp_w723_h994)

jv-13(pp_w723_h542)

jv-14(pp_w723_h451)

jv-15(pp_w723_h451)

jv-17(pp_w723_h542)

jv-20(pp_w723_h451)

Hi there! This is me: Vera Bertens. Freelance Imagery Inventor from The Netherlands. I live and work in my New England style home that is mostly pink from the inside. In my colorful, mid-century inspired studio I make illustrations, design products and create digital content for my own brand (franje design) as well as other clients, brands and companies.

Read more about Vera >>

@verabertens
Subscribe here (Dutch only)
Logo_FranjeDesign_Footer-1.png

KvK 17260101 / © franje design 2009-2024 / All rights reserved
Privacyverklaring / Privacy Policy / Disclaimer 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: