Ik ben er weer // I’m back

Ikbenerweer_1
Het heeft behoorlijk wat langer geduurd dan ik had gedacht, maar ik kan het nu met recht zeggen: ik ben er weer! Zoals jullie wel zullen weten ben ik de afgelopen maanden heel druk bezig geweest met het illustreren en vormgeven van mijn eerste boek voor Uitgeverij Snor. De deadline werd meermaals verschoven, waardoor ik er een stuk langer mee bezig was dan ik had gedacht. En tussentijds (zo rond de feestdagen) had ik even wat tijd nodig om weer ‘mens’ te worden. Want maandenlang onafgebroken alle dagen, avonden en weekenden werken gaat je niet in de koude kleren zitten. Ik moest mezelf echt weer even leren ontspannen. Maar goed, de nodige ‘nervous breakdowns‘ daargelaten kan ik niet anders zeggen dan dat ik apetrots ben op het boek dat over een paar maanden gaat uitkomen. Ik loop straks door de boekhandel en ik zie dan een boek liggen dat ik heb gemaakt. Het klinkt nog een beetje surrealistisch.

Dat ik weer terug ben betekent dat je weer meer activiteit mag verwachten op de blog. Maar met een heel belangrijke regel voor mij: als mijn hoofd ernaar staat. Ondanks dat ik bloggen heel leuk vind en dat het mij super veel toffe dingen brengt, moet ik onthouden dat ik blog ter ondersteuning van mijn illustratiewerk. Niet andersom. Soms leg ik de lat wat te hoog en moet ik naast illustrator ook fulltime blogger zijn. Het noodgedwongen afstand moeten doen van het bloggen (want: major tijdgebrek) heeft me doen inzien dat dat niet de hoofdactiviteit van mijn bedrijf moet zijn. Maar niet getreurd: er komen genoeg leuke inspiratie artikelen, sneak peeks, photo diaries online de komende tijd. En natuurlijk blijf ik voorlopig artikelen schrijven voor Team Confetti. Ik weet alleen nog niet wat de frequentie waarmee artikelen op deze blog zullen verschijnen zal zijn. Maar weet je: we zien wel.

Voor nu wil ik jullie bedanken voor jullie geduld en lieve berichtjes. Ik kijk er naar uit weer meer met jullie te kunnen gaan delen in de nabije toekomst!

It has taken quite a bit longer than I expected, but now I can finally say: I’m back! As you may know, these past few months have been all about illustrating my very first book for ‘Snor Publishers’. The deadline was postponed several times, which is why I have been working on the book a lot longer than I expected. And during the process (somewhere around the holidays) I needed some time to become, well, human again. This sounds a little dramatic, but working all day every day (and I mean all evenings and weekends for months on end) is tough on the mind and body. Let’s say I had to learn how to relax again. Nevertheless, after a few nervous breakdowns I am so very very proud that ‘my’ book will be in stores in a few months, I’ll be walking into a bookstore and see the book that I designed and illustrated. It all still sounds a little unrealistic to me.

The fact that I’m back also means you’ll be seeing more of me here on the blog. I’ve really missed sharing my thoughts, inspirations and creative process with you. However, I can’t promise anything about the frequency with which I’ll be blogging again. Having to stop blogging (due to lack of time) made me realize that blogging is not (and should not be) the main activity of my company. My illustration work has to come first. So when I have time, I’ll blog. When I don’t, I won’t. Simple as that. But don’t fret: I’ll be sharing plenty of articles here in the near future! I just don’t know exactly when.

Thanks for taking the time to read this and for having supported me throughout the ‘book process’ on social media. I look forward to interacting more with you very soon!

4 Replies to “Ik ben er weer // I’m back”

  1. Ik ben ook apetrots! En super blessed dat je nog steeds de tijd vindt om zulke waanzinnige blogartikelen voor teamconfetti.nl te schrijven. I take my hat of to you!

  2. Ik ben zo blij dat ik mensen om mee heen heb met kleine kindjes. Dan kan ik je boek lekker cadeau doen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi there! This is me: Vera Bertens. Freelance Imagery Inventor from The Netherlands. I live and work in my New England style home that is mostly pink from the inside. In my colorful, mid-century inspired studio I make illustrations, design products and create digital content for my own brand (franje design) as well as other clients, brands and companies.

Read more about Vera >>

@verabertens
Subscribe here (Dutch only)
Logo_FranjeDesign_Footer-1.png

KvK 17260101 / ยฉ franje design 2009-2024 / All rights reserved
Privacyverklaring / Privacy Policy / Disclaimerย 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: