Ik ging op de foto bij Anouck // I had my picture taken by Anouck

Vera-01_BLOG
Een tijdje geleden had ik een moment waarop ik een aantal leuke foto’s van mezelf nodig had. Ik had een publicatie in Maak Magazine, ik wilde de foto’s hier op de website weer eens aanpassen en ga zo maar door. En toen kwam ik erachter dat ik eigenlijk wel door de leuke foto’s van mezelf heen was. Alle foto’s die ik leuk vond waren óf al een jaar oud, óf in kerstthema.
Nu heb ik overwogen mijn huis weer eens te verbouwen tot fotostudio en met mijn statief aan de slag te gaan, maar dat vind ik altijd een enorm gedoe. Je staat te hannesen met een afstandbediening (die je wel vast moet houden maar niet in beeld wilt hebben), je verplaatst net een centimeter ten opzichte van de camera waardoor de foto net op de verkeerde plaats scherp is of je staat simpelweg niet mooi in het beeld. Tel al die factoren waar je op moet letten op bij het feit dat je ook nog je best moet doen een enigszins aangename gezichtsuitdrukking te fabriceren en in mijn geval heb je een ‘recipe for disaster’.
Daarom besloot ik de lieve Anouck in te schakelen om eens wat leuke foto’s van me te maken. En ondanks dat ik liever achter de camera sta dan ervoor, is dat toch erg goed gelukt. Sommige van deze foto’s heb je wellicht al gespot op social media, maar ik wilde ze toch graag ook hier nog eens met jullie delen. Bij deze dus!

A little while ago, I was at a point in my life where I needed some nice photos of myself. I just happened to have very little. Either they were more than a year old, or they were christmas-themed. So I decided to team up with the lovely Anouck and had her take some photos of me. And although I feel more comfortable behind the camera than in front of it, I think they turned out pretty great!

Vera-02_BLOG

Vera-03_BLOG

Vera-07_BLOG

Vera-06_BLOG

Vera-05_BLOG

Vera-10_BLOG

Vera-04_BLOG

Vera-08_BLOG

Vera-09_BLOG

Zijn jullie een held met een statief en een afstandbediening of laten jullie het maken van portretten van jezelf ook liever aan iemand anders over? Laat het me weten in de comments!

5 Replies to “Ik ging op de foto bij Anouck // I had my picture taken by Anouck”

  1. Wat een leuke foto’s zijn het geworden. Dat hebben jij en de fotograaf goed gedaan! Ook heel herkenbaar dat je liever achter de camera staat dan ervoor 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi there! This is me: Vera Bertens. Freelance Imagery Inventor from The Netherlands. I live and work in my New England style home that is mostly pink from the inside. In my colorful, mid-century inspired studio I make illustrations, design products and create digital content for my own brand (franje design) as well as other clients, brands and companies.

Read more about Vera >>

@verabertens
Subscribe here (Dutch only)
Logo_FranjeDesign_Footer-1.png

KvK 17260101 / © franje design 2009-2024 / All rights reserved
Privacyverklaring / Privacy Policy / Disclaimer 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: