Ik praat jullie even bij // Let’s get you up to speed

dontlookback_blog
De feestdagen zijn weer voorbij en ik ben sinds deze week weer ‘vol’ aan het werk. Het is jullie misschien opgevallen dat ik in december rustig aan heb gedaan. Ik had tijd nodig om even op adem te komen omdat ik het de maanden ervoor enorm druk had en super goed ben in mezelf overladen met werk. Dat laatste heb ik veelvuldig gedaan afgelopen jaar. Te veel. Zo veel dat ik een beetje ‘op’ was. 2016 was niet mijn jaar. Ondanks dat er best wat hoogtepunten waren (zo kwam Babyspel uit en vonden John en ik eindelijk een woning), ik heb een groot deel van het jaar een overall ongelukkig gevoel gehad. Daarom vond je aan het einde van vorige maand ook geen ‘best of 2016’ artikel of een terugblik; het jaar kon wat mij betreft niet snel genoeg om zijn. En het blijkt dat ik niet de enige ben; ik las zo aan het einde van het jaar op veel blogs dat 2016 niet het favoriete jaar van de blogger in kwestie was. Ik ben benieuwd waar dat aan gelegen heeft.

Genoeg melancholie. 2017 is hier en I can’t wait. Door de rust die ik (zoveel mogelijk) heb genomen zit ik weer vol energie en nieuwe ideeën. En er staat een nieuwe uitdaging voor de deur, want vanaf deze maand ga ik rondleidingen geven in het Textielmuseum hier in Tilburg. Nog een reden waarom ik zo afwezig was aan het einde van vorig jaar; ik moest even in heel korte tijd heel veel tekst uit mijn hoofd leren. Maar het is gelukt en ik heb super veel zin in dit nieuwe avontuur. Maar vrees niet, ik blijf natuurlijk voor het grootste deel bezig met mijn illustratiewerk. Zo staat er deze maand een nieuwe video voor Mobiel21 op het programma en ik ben achter de schermen bezig met een aantal nieuwe producten (het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan).

2017 wordt ook een jaar vol feestelijkheden; mijn beide ouders worden 65, John en ik zijn 10 jaar samen, de vader van John wordt 60 en ik word in mei 30 jaar. Dat kan alleen maar heel veel gezelligheid betekenen.
En er is nóg een reden waarom 2017 voor mij nu al niet meer stuk kan, maar daar vertel ik je later meer over.
Wat vond jij van 2016 en welke uitdagingen ga jij aankomend jaar tegemoet? Laat het me weten in de comments!
De spread op de foto is de introductiespread van de maand januari uit mijn Ban.do agenda. Ik vond hem extreem toepasselijk. Ken je Ban.do nog niet? Kijk dan vooral even op hun website want hun items zijn awesome.

The holidays are officially over and my business has been fully up and running again since this week. This does take some getting used to, as I decided to take it easy in December. But I had good reason to. I had been overloading myself with work for a whole year and by December, there wasn’t much left of the happy person I normally am. I was exhausted. Physically and mentally. And although some great things did happen in 2016 (my first book was published and John and I finally found a new home), I didn’t really feel like looking back. I didn’t publish a ‘best of 2016’ post of any sorts. I just really wanted the year to be over.

But now 2017 is here and I simply can’t wait to really get started. After taking it easy I’ve got enough energy now to start fresh and enough ideas for work to get me through the first months or so of the new year. I’ll be starting a new job as a tour guide at the Museum of Textiles this month (which is really exciting!) and I’ll be making another video for ‘Mobiel21’ (I worked for them in 2014 too). Let’s say I now have enough to look forward too. There’s another big thing that makes me excited for the new year, but I will be telling you about that later.
For now, let’s just see where 2017 will take me. I can’t wait to find out.
What are your plans for 2017? I’m really excited to hear them, so drop them in the comments!

The spread on the photo is the introduction spread of the month of January in my Ban.do agenda. I found it very representative for my current view on 2016. If you don’t know what Ban.do is, please do check out their website . Their items are awesome! 

2 Replies to “Ik praat jullie even bij // Let’s get you up to speed”

  1. Wat een mooie jubilea komen eraan! Nog de beste wensen voor 2017, hopelijk wordt dit jaar een beetje jaar voor je. Mijn 2016 was een rustig, geen hele gekke (vervelende) dingen. We hebben een huisje gekocht, maar dat moeten ze nog gaan bouwen, dus dat duurt nog even! Daar zullen we dit jaar veel mee bezig zijn. Succes met de rondleidingen, lijkt me leuk om te doen!

    1. Oooh wat spannend Lauriëtte. Een huis kopen is een hele stap. Kan me voorstellen dat je enorm uitkijkt naar het inrichten ervan, zo leuk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi there! This is me: Vera Bertens. Freelance Imagery Inventor from The Netherlands. I live and work in my New England style home that is mostly pink from the inside. In my colorful, mid-century inspired studio I make illustrations, design products and create digital content for my own brand (franje design) as well as other clients, brands and companies.

Read more about Vera >>

@verabertens
Subscribe here (Dutch only)
Logo_FranjeDesign_Footer-1.png

KvK 17260101 / © franje design 2009-2024 / All rights reserved
Privacyverklaring / Privacy Policy / Disclaimer 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: