Ik was op de radio en bij Fiep Westendorp

FiepWestendorp_1
Ik kan weer een ervaring van mijn illustratoren-bucketlist strepen: Op de radio komen! Vorige week bezocht ik samen met Radio EenVandaag verslaggever Mischa Blok de tentoonstelling van Fiep Westendorp in het Limburgs Museum.

We mochten de expositie bezoeken voordat het museum opende voor andere bezoekers, dus ik voelde me een echte VIP, zo in een expositieruimte zonder mensen en rondrennende kinderen. We keken onze ogen uit en we hadden we een leuk gesprek over Fiep en haar oeuvre, hoe je als illustrator een carrière opbouwt en nog veel meer dingen. Ik vond het ontzettend spannend en ik was super bang dat ik iets heel doms zou zeggen (thank heavens dat het niet live werd uitgezonden). Gelukkig viel dat allemaal wel mee. De uitzending was afgelopen donderdagmiddag, maar je kunt het stukje hier terugluisteren.

FiepWestendorp_17

FiepWestendorp_18
De expositie zelf was echt ontzettend leuk! Ik las ‘familietentoonstelling’ op de website van het Limburgs Museum en ik was even bang dat het misschien erg kinderlijk zou zijn, maar de hele wereld van Fiep (oh, de nostalgie) kwam juist door de manier van inrichten heel goed tot leven. En ik ben eigenlijk een groot kind, dus bij mij zit je al snel goed als de expositie niet alleen bestaat uit ingelijste tekeningen.

FiepWestendorp_3

FiepWestendorp_4

FiepWestendorp_5

FiepWestendorp_6

FiepWestendorp_7

FiepWestendorp_8

FiepWestendorp_9

FiepWestendorp_10

FiepWestendorp_11
Het was super tof om de originele tekeningen van Fiep te kunnen bekijken, want daarin is ook heel goed haar manier van werken terug te zien. Ze werkte bijzonder veel met tipp-ex als er iets mis ging en haar originelen zitten er dan ook vol mee. Prachtig!

FiepWestendorp_12

FiepWestendorp_13

FiepWestendorp_14

FiepWestendorp_15

FiepWestendorp_16

Special thanks voor mijn toffe collega-illustrator Kim Welling die Radio 1 tipte om mij mee te nemen.
De Fiep Westendorp tentoonstelling is nog te bezoeken tot maart 2016 in het Limburgs Museum in Venlo.

FiepWestendorp_2

Bronnen: De foto’s waar ik zelf opsta zijn gemaakt door Mischa Blok.

4 Replies to “Ik was op de radio en bij Fiep Westendorp”

  1. Ik was vorig jaar naar deze expositie geweest en ooh wat vond ik het gaaf om in de wereld van Fiep te stappen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi there! This is me: Vera Bertens. Freelance Imagery Inventor from The Netherlands. I live and work in my New England style home that is mostly pink from the inside. In my colorful, mid-century inspired studio I make illustrations, design products and create digital content for my own brand (franje design) as well as other clients, brands and companies.

Read more about Vera >>

@verabertens
Subscribe here (Dutch only)
Logo_FranjeDesign_Footer-1.png

KvK 17260101 / © franje design 2009-2024 / All rights reserved
Privacyverklaring / Privacy Policy / Disclaimer 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: