Met mijn lief in de krant

BD_Artikel_3_BLOG
Vorige week beleefden John en ik onze ‘one day of fame‘ toen we samen met een flink artikel in het Brabants Dagblad stonden. Het artikel gaat over de (en in dit geval dus onze) struggles van ZZP’ers op de woningmarkt.
Mensen die mij en deze blog al langer volgen weten dat John en ik al geruime tijd op zoek zijn naar een andere woning. We zijn inmiddels 9 jaar samen en we zouden graag bij elkaar wonen. Maar woonruimte vinden (die groot genoeg is om ook twee kleine bedrijfjes in te huisvesten) als je allebei ZZP’er bent is lastig. We verdienen teveel voor de sociale huursector, te weinig voor de particuliere en banken durven ons vanwege ons onzekere inkomen geen hypotheek te verstrekken.

BD_Artikel_2_BLOG

 

Veel mensen die het artikel hebben gelezen hebben mij gevraagd hoe het Brabants Dagblad bij mij en John terecht is gekomen. Dat is als volgt gegaan: Een tijd geleden plaatste het BD een oproep op twitter waarin ze op zoek waren naar woningzoekenden in Tilburg. Ik reageerde hierop met een ‘hier twee ZZP’ers die precies tussen de wal en het schip raken’. Het BD bedankte me voor mijn enthousiasme, maar was op zoek naar succesverhalen aangezien de woningmarkt weer aantrok. Aangezien het onze niet echt een succesverhaal te noemen is, was dat dan dat. Tot ik een paar dagen later door het BD werd benaderd met het nieuws dat de redactie onze situatie wel interessant vond en er graag een apart artikel aan wilde besteden. En zo zat Jasper (de journalist en auteur van het artikel) niet veel later in mijn mini-huis om over onze situatie te praten.

BD_Artikel_1_BLOG

BD_Artikel_4_BLOG

Vorige week woensdag werd het artikel (dat de geĂ¯nteresseerden onder jullie overigens hier kunnen teruglezen) gepubliceerd en vanaf ‘s ochtends vroeg stond mijn telefoon niet meer stil. Berichtjes, mailtjes en telefoontjes van mensen die het artikel hadden gelezen en ons wilden helpen of zichzelf herkenden in de situatie stroomden binnen. En ondanks dat we dat niet hadden verwacht, was dat wel heel fijn. Want dit betekent dat we er niet alleen voor staan. Er zijn meer (en geloof me: veel meer) mensen die in hetzelfde schuitje zitten als wij. Meer dan ooit waren we blij dat we aan dit artikel hebben meegewerkt en ik durf heel voorzichtig te zeggen dat het misschien nog wel een staartje krijgt.

Ben jij ZZP’er? Wat zijn jouw ervaringen daarmee op de woningmarkt? Of heb je het artikel gelezen en wil je er iets anders over kwijt? Laat het me weten in de comments!

2 Replies to “Met mijn lief in de krant”

  1. Mijn geliefde is ook zzp’er (en ook illustrator) (en had ook nog geen drie volledige boekjaren toen wij een huis wilden kopen) maar hij had gelukkig mij đŸ˜‰ Wij hebben ons huis dus volledig op mijn inkomen gekocht, want met dat van hem erbij leverde zĂ³ idioot veel papierwerk op, voor een minimaal extra bedrag. We kennen wel met mensen in een situatie zoals die van jullie, wat een gedoe. Vooral dat je haast blij moet zijn als je niet zo succesvol bent, zodat je tenminste nog een sociale huurwoning kunt krijgen – ook al wil je best kopen of particulier. Succes!!

    1. Je slaat de spijker precies op zijn kop, Marieke! Het lijkt bijna een ‘must’ om in ieder geval Ă©Ă©n ‘vast’ inkomen te hebben wanneer je een huis wilt kopen, anders kom je echt in een enorme administratieve molen terecht. Gelukkig hadden jij en je vriend dat geluk. En inderdaad: Je kunt als ondernemer maar het beste zo min mogelijk geld binnenharken, dan zijn er nog instanties waarbij je kunt aankloppen đŸ˜‰

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi there! This is me: Vera Bertens. Freelance Imagery Inventor from The Netherlands. I live and work in my New England style home that is mostly pink from the inside. In my colorful, mid-century inspired studio I make illustrations, design products and create digital content for my own brand (franje design) as well as other clients, brands and companies.

Read more about Vera >>

@verabertens
Subscribe here (Dutch only)
Logo_FranjeDesign_Footer-1.png

KvK 17260101 / © franje design 2009-2024 / All rights reserved
Privacyverklaring / Privacy Policy / Disclaimer 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: