Nieuw binnen: Kerstkaart // New: Christmas card

kerstkaart_2016_1
Ik heb het er hier al een eeuwigheid over, maar hij is er eindelijk hoor jongens! Mijn kerstkaart van dit jaar. Volgens mij zeg ik dit elk jaar, maar het ontwerpen van de jaarlijkse kerstkaart is echt een van de hoogtepunten van mijn jaar. Hoe het begint met een hersenspinsel en uitgroeit tot een idee. Van schetsfase, tot fotograferen tot nabewerken; het hele proces is leuk. En ja, dat komt mede omdat ik terwijl ik aan de kaart werk van mezelf naar mijn Spotify kerst-playlist mag luisteren (ook al is het pas september ofzo).
I’ve been talking about it for a while now, but today I can finally officially present my new Holiday Greeting Card here on the blog! Working on my annual Holiday Greeting Card is always one of the most fun projects of the year for me. And that might just have something to do with the fact that I get to listen to my Spotify Christmas playlist while working on it. From idea, to sketching to photographing and editing the card; the process in general always really gets me in the holiday mood.

kerstkaart_2016_1b

Dit jaar is de kaart rond en dat heeft een goede reden, want ik bouwde een krans! Een kerstkrans is misschien wel mijn favoriete vorm van kerstversiering. De keuze om een krans te maken en deze vorm te geven als kerstkaart was dan ook makkelijk gemaakt! En het beste aan deze kaart is dat je er zelf heel makkelijk een echt dienstdoende kerstkrant van kan maken! Hoe? Maak een gaatje (met perforator of gaatjestang) bovenin de kaart, doe er een stukje touw of lint doorheen en hang hem aan je deur, voor het raam of in de kerstboom. Klaar is kerstkees!
Christmas wreaths are probably my favourite kind of Christmas decoration, so the decision to make an illustrated one and make that into a Holiday Greeting Card was easily made. And the best part about this card is that you can simply punch a little hole in the top of the card, but a piece of yarn or ribbon through it and use this card instead of a real wreath on you door. Brilliant idea? Yes, sir!

kerstkaart_2016_2

kerstkaart_2016_3

kerstkaart_2016_4

kerstkaart_2016_5

De kaart heeft een doorsnede van 14,8 cm. De kaart is gedrukt op 285 grams sulfaatkarton en hij is afgewerkt met matlaminaat (een satijn-achtig laagje). Hij is per stuk of per voordeelsetje verkrijgbaar in mijn webshop en Etsy shop.
Wat vinden jullie ervan? Laat het me weten in de comments!
It measures 14,8 cm in diameter (5,8 inch). It is printed on a heavy cardboard and it has a matte finish. It is available in my Etsy shop.
What do you guys think? Let me know in the comments!

3 Replies to “Nieuw binnen: Kerstkaart // New: Christmas card”

  1. Super leuk zeg zo’n ronde kaart! Echt eens wat anders. Ik ben echt verliefd op je kaart en ik vind het erg jammer dat ik niet zoveel budget heb voor kerstkaarten 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi there! This is me: Vera Bertens. Freelance Imagery Inventor from The Netherlands. I live and work in my New England style home that is mostly pink from the inside. In my colorful, mid-century inspired studio I make illustrations, design products and create digital content for my own brand (franje design) as well as other clients, brands and companies.

Read more about Vera >>

@verabertens
Subscribe here (Dutch only)
Logo_FranjeDesign_Footer-1.png

KvK 17260101 / © franje design 2009-2024 / All rights reserved
Privacyverklaring / Privacy Policy / Disclaimer 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: