Mijn Varier Move ergonomische stoel (+ 10% korting!) // My Varier Move ergonomic chair

variermove_vera_3‘Goed zitten.’ Je leest er overal over en het is typisch zo’n onderwerp waarbij je heel snel door de bomen het bos niet meer ziet. Voor mij was dat niet anders toen ik ruim anderhalf jaar geleden rugklachten kreeg. Ik zat, nee ik hing, uren achter elkaar op een ‘normale’ bureaustoel. Het was een prima stoel die mijn vader ooit van zijn werk had meegenomen en toen ik op mezelf ging wonen kreeg ik die weer van hem. Die stoel was er gewoon en pas toen ik klachten kreeg ging ik nadenken of ik eigenlijk wel ‘goed zat’. Nee dus. Er waren momenten dat ik na lang zitten moeite had met lopen omdat de spieren in mijn rug zo stijf waren geworden en mijn schouders brandden constant. Ik ging dus op zoek naar een nieuwe stoel, maar voor mij was belangrijk dat de stoel ‘anders’ was dan de stoel waar ik al zo lang op zat. Als ik immers weer een ‘normale’ bureaustoel zou aanschaffen dan zag ik niet in waarom de pijn daarmee minder zou worden.

Ik besloot dus op onderzoek uit te gaan en ik investeerde uiteindelijk in deze ergonomische stoel van Varier Furniture, de Thatsit Balans.

‘Sitting right’. You can read about the subject just about everywhere and it’s also a subject that makes your head spin right out of control once you start reading into it. This was no different for me when I was looking for a new desk chair about a year and a half ago. I started getting severe back and neck pains after spending hours on end behind my computer and I decided it was time for something different. So the search for an entirely different chair began. Entirely different, since I couldn’t see how a similar chair to my ‘ordinary desk chair’ could improve my posture and decrease the pain I had.
That search brought me to Varier Furniture and after being able to try one of their Thatsit Balans chairs for a month (free of charge) I decided to invest in one. It was one of the best decisions I ever made.

studiotour_varier_extra_6

Je zag deze stoel ook al voorbij komen in de home-office tour die ik een tijdje geleden hier op de blog deelde en dat is ook Varier Furniture zelf niet ontgaan. Na het zien van mijn studio vroegen ze of ik mee wilde werken aan een interview (dat binnenkort op hun website te lezen is en dat ik ook zeker hier zal delen) en of ze me een nieuwe stoel mochten aanbieden voor achter mijn andere bureau. Eeeeh, hell yes!
Samen met Taylor van Varier Furniture gingen ik op zoek naar het beste model voor achter mijn tweede bureau en we kwamen al gauw tot de conclusie dat de Move de beste optie zou zijn.
You may have seen that chair in the home-office tour I shared on this blog a little while ago and this didn’t go unnoticed with Varier Furniture either. After seeing my studio and my Thatsit Balans they asked me if I’d like to do an interview with them for their blog (which will be published soon) and if they could provide me with one of their awesome chairs for my other desk. Uhm. Hell. Yes.
Together with Taylor from Varier Furniture I started looking for the chair that would best suit the work I do behind my second desk. As the work I do there is less stationary than my computer work, we decided the Move would be the best fit.

variermove_vera_1

variermove_vera_2

Het belangrijkste uitgangspunt van Varier Furniture is het feit dat je lichaam altijd in beweging is en moet zijn. Het menselijk lichaam is niet gemaakt om uren achtereen in dezelfde, statische houding te verkeren en zo zouden we dus ook niet moeten zitten. Ze promoten het zogeheten ‘actief zitten’ en hun stoelen worden dan ook ‘movement chairs’ genoemd. Ze zijn bedoeld om je in beweging te houden wanneer je zit. In het geval van mijn Balans stoel gebeurt dat doordat de stoel ‘schommelt’ en met deze Move gebeurt dat doordat de schijf waarop de stoel rust een curve heeft en dus nooit helemaal stil staat.
The most important value Varier Furniture carries out through the design of their chairs is movement. At Varier, they strongly believe that the human body is aways moving and wasn’t ‘designed’ for sitting in the same position hours on end. Therefore, all of their chairs encourage moving while sitting, which they call ‘active sitting’. These ‘movement chairs’ all have their own way of doing so. While my Thatsit Balans has a base that gently ‘rocks’ back and forth while sitting on it, the Move has a round base that makes it possible to move 360 degrees and tilt forward/backward/sideways while you’re at it.

variermove_vera_4

De Move is in hoogte verstelbaar en dat is voor mij ideaal omdat ik aan mijn tweede bureau veel verschillende soorten werk doe. Van tekenen tot werk achter de naaimachine. Maar ik was ook al tijden op zoek naar een fijne kruk die in hoogte verstelbaar was om achter mijn camera te gebruiken. Doordat de gaslift van de Move een groot bereik heeft (en ook nog eens in drie hoogte-bereiken verkrijgbaar is) kan ik hem ook als sta-ondersteuning gebruiken. Super fijn!
The Move’s adjustable height comes in very handy for all the different types of work I do behind this desk. From sewing, to drawing. It even supports a standing position when I’m photographing. Something that is very convenient when I’m spending a lot of time behind my camera.

variermove_vera_5

Wat beide stoelen van Varier doen is dat ze licht kantelen wanneer je naar voren leunt om iets aan je bureau/camera/etc. te doen en zo je pelvis vooruit duwen. Dat zorgt ervoor dat je je rug automatisch recht buigt en je rugspieren gaat gebruiken om jezelf in balans te houden. In de eerste weken dat ik beide stoelen had moest mijn lijf daar aan wennen en het is dan ook normaal dat je in het begin wat spierpijn krijgt waar je simpelweg even ‘doorheen moet’. Maar dat is het voor mij meer dan waard geweest, want ik merk dat mijn houding nu niet alleen aan mijn bureau beter is, maar ook als ik op de bank zit en als ik loop. Ik gebruik de spieren die ik op de Varier stoelen heb ‘getraind’ automatisch meer.

Ik ben heel blij met mijn nieuwe Move en het simpele feit dat ik nu zeker weet dat ik altijd ‘goed zit’. En hoewel ik deze stoel gekregen heb en daar natuurlijk super enthousiast over ben heeft Varier het zitten ansich ook wel echt veranderd voor mij. Neem van me aan dat goed zitten je (werk)leven kan veranderen. Rechtop zitten zorgt voor betere bloedcirculatie, een diepere ademhaling en betere concentratie en ik kan dat volmondig beamen.
Namens Varier mag ik jullie een kortingscode in hun webshop aanbieden, dus mocht je nog net even dat duwtje in de rug (ha, see what I did there) nodig hebben om in je lijf te investeren dan hoop ik van harte dat ik dat bij deze kan geven. De code ‘VARIER10’ geeft 10% korting shopwide (tot 31 december), dus je kunt elk gewenst model in elke gewenste uitvoering met 10% korting bestellen. Mijn Move heeft de ‘lacquered ash’ voet en de Hallingdal (een prachtig geweven wollen stof) stof in donkergrijs. Deze zelfde stof (alleen in een andere kleur) koos ik eerder al voor mijn Thatsit Balans.
Waar zitten jullie de hele dag op? En overweeg jij een heel andere manier van zitten te proberen? Laat het me weten in de comments!

* Dit artikel bevat items die ik heb gekregen. Dank je wel Varier en Taylor in het bijzonder.*
* Dit artikel is geschreven in samenwerking met Varier Furniture maar de mening die ik uitdruk is oprecht en enkel en alleen van mij.*

Both Varier chairs I own do the same thing when I use them; they gently push my pelvis forward, which automatically makes me sit up straight and makes me use the core muscles in my back. It did take some time for my body to get used to this, since I always just ‘hung; in my normal desk chair. So in the beginning I felt that my muscles were a little sore after sitting in the chairs for longer periods of time. This is, however, completely normal, as your body has to get used to using these muscles and the feeling of unease disappeared very quickly. I now find that I use these muscles as a ‘default’ where ever I go, not only when I’m sitting on one of my movement chairs.
I’m very happy with the fact that I now know that whatever I’ll be doing in my studio, I’ll be ‘sitting right’ while I’m at it. I really am convinced that having good posture can change your life. Sitting actively improves your circulation, breathing and concentration.

I’m very happy to say that on behalf of Varier Furniture I can offer you a discount in their webshop. So if you were considering changing your way of sitting, now might be the perfect time to do so. Entering the code ‘VARIER10’ at checkout gives you a 10% discount shopwide (until december 31st), so you can purchase any chair you’d like with a 10% discount. My Move has the ‘lacquered ash’ foot and the ‘Hallingdal’ fabric in dark grey. This is the same wool fabric I chose for my Thatsit Balans back in the day.
What kind of chair are you using? And are you considering swapping it for a movement chair? let me know in the comments!

* This post contains items that were sponsored. Thank you so much Varier Furniture ( and Taylor in particular) for your generosity!*
* This post was written in association with Varier Furniture, but opinions expressed are absolutely honest and utterly my own.*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi there! This is me: Vera Bertens. Freelance Imagery Inventor from The Netherlands. I live and work in my New England style home that is mostly pink from the inside. In my colorful, mid-century inspired studio I make illustrations, design products and create digital content for my own brand (franje design) as well as other clients, brands and companies.

Read more about Vera >>

@verabertens
Subscribe here (Dutch only)
Logo_FranjeDesign_Footer-1.png

KvK 17260101 / © franje design 2009-2024 / All rights reserved
Privacyverklaring / Privacy Policy / Disclaimer 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: