Photo Diary: Juli 2016 // Photo Diary: July 2016

PhotoDiary_July2016_0
Juli is alweer even voorbij en dat betekent dat het hier weer tijd is voor een overzichtje van waar ik die maand allemaal mee bezig ben geweest. Ook juli stond voor mij voor een groot deel in het teken van verhuizen; ik was namelijk al wel helemaal ‘over’, maar John had zijn vorige appartement nog tot 1 augustus. Er moest dus nog steeds ingepakt en gesjouwd worden. Maar ik deed ook ander dingen; ik ontwierp een geboortekaartje, bestelde een nieuwe agenda en het was kermis in Tilburg. Kijk mee naar mijn maand in foto’s!
July has come and gone and that means that I owe you another update on what I’ve been doing. This past month has been all about moving (not me this time, but John’s lease hadn’t run out yet, so he moved into the new house a month later than I did), working and the fun fair that hit my hometown. This is my July in photos!

 

Het nieuwe huis begon langzaam vorm te krijgen; ons nieuwe vloerkleed en de bank die ik een paar maanden geleden won kregen als eerste een plekje.
The new home was starting to take shape: our new rug and the sofa I won a while back came into the house first

PhotoDiary_July2016_1

Verhuizen betekent ook leuke nieuwe dingen mogen kopen. Wij liepen tegen een super schattig vintage cocktailkarretje uit de fifties aan. Het heeft een keramieken blad en de foto hieronder is een detailfoto van de illustraties op het blad.
We found the cutest fifties cocktail cart at a vintage store. This is a detail of the illustrations on the ceramic surface.

PhotoDiary_July2016_2

Toen John en ik onze nieuwe wijk aan het verkennen waren kwamen we dit graffiti portretje van Mark Rothko tegen.
While exploring our new neighborhood, we found this graffiti portrait of Mark Rothko.

PhotoDiary_July2016_3

Ondanks dat er nog druk verhuisd werd om me heen moest mijn bedrijf ook draaiende blijven (iets waar ik de afgelopen maanden behoorlijk mee worstel aangezien de verhuizing zoveel tijd opslokt). Ik tekende druk aan het geboortekaartje voor Dinfy dat later deze maand af kwam.
Not only was I busy making the new house a home, the business-show also had to go on. I worked on a birth announcement that was finished later that month.

PhotoDiary_July2016_4

Ik bereikte de 1000 volgers op instagram! Ik vind het zo leuk dat er zoveel mensen zijn die mijn ondernemersperikelen daar willen volgen.
I reached 1000 followers on instagram! It’s so awesome that so many people want to follow what I do there every day.

PhotoDiary_July2016_5

Hij stond al een eeuwigheid op mijn verlanglijstje, maar nu ik er eindelijk ruimte voor heb in de nieuwe keuken kwam hij er ook: De roze Mocca Master!
It was time to purchase a proper coffee machine. This pink Mocca Master is the best.

PhotoDiary_July2016_6

Ook mijn nieuwe home-office kreeg steeds meer vorm. Ondanks dat het een grote, lichte ruimte is, is het even een behoorlijke puzzel geweest om hem in te delen. De schuine kanten waren een hele uitdaging, maar het begint langzaam te komen, En ja, die schoorsteen is echt zo scheef!
My new home-office was coming together too. It was a difficult space decorate, but I think I managed. And yes, the chimney really is that crooked.

PhotoDiary_July2016_7

Ook mijn handbedrukte vloeipapier kreeg een plekje in mijn nieuwe atelier; deze papierstandaard van Ikea lijkt ervoor gemaakt!
My handprinted blotter also found its way into the studio. This Ikea paper stand seems to be made for it.

PhotoDiary_July2016_8

PhotoDiary_July2016_9

Tijdens mijn verhuizing kwam ik ook allerlei dingen tegen die ik alweer bijna vergeten was, zoals deze handgemaakte shoppers. Maar naast deze tasjes vond ik ook veel grafiekwerk terug dat het spreekwoordelijke daglicht nooit heeft gezien. Later dit jaar ga ik hier op de blog een sample sale houden waar ik al dit ‘vergeten’ werk voor een zacht prijsje ga verkopen, dus heb je interesse: houd de blog in de gaten!
In the process of moving I found some items that I made and almost forgot about, like these handmade shopping bags. I’ll be hosting a sample sale of all kinds of products I made over the years that didn’t make it to the shop later this year so if you’re interested, keep an eye on this blog!

PhotoDiary_July2016_10

PhotoDiary_July2016_14

Deze cutie kreeg ik als verjaardagscadeau en ook die heeft inmiddels een mooi plaatsje gekregen in het nieuwe huis.
This cutie was a birthday gift and it was one of the first accessories that found its way to our new living room.

PhotoDiary_July2016_11

Een close-up van ons ‘nieuwe’ vintage vloerkleed.
A close-up of our wonderful ‘new’ vintage rug.

PhotoDiary_July2016_12

Het was eindelijk lekker weer en dus was het tijd voor een Trappist! We wonen op fietsafstand van het La Trappe klooster dus een zondagmiddag met vrienden is gauw goed gevuld.
The weather was good, so it was time for some relaxation. We live close to a brewery, so a sunday afternoon with friends is easily filled.

PhotoDiary_July2016_13

Het weer was zo goed dat het al snel te warm werd om in mijn homeoffice te zitten (twee dakkapellen + platdak = bloedheet) en dus besloot ik de dag in de tuin door te brengen met wat ‘bijscholing’: het werkboek persberichten voor webwinkeliers (dat overigens echt niet alleen voor webwinkeliers is hoor) van WebVedettes.
It becomes too hot to work in my new studio pretty fast, so I decided to spend a day in the garden with a PR e-book.

PhotoDiary_July2016_15

Al het kleine grut in mijn home-office kreeg ook langzaam een plekje. Deze dozen met vakverdeling zijn echt een uitkomst. Ik houd van georganiseerde chaos!
All the little knick-knacks in my studio had to find a forever-home, so I put them in these sectioned-boxes. I love good organized chaos.

PhotoDiary_July2016_16

Dit SUPER schattige handbeschilderde blaadje kocht ik bij mijn awesome Team Confetti collega Ingrid. Deze jongen gaat een mooi plekje krijgen in mijn atelier. Ze heeft er nog meer (allemaal even leuk!), check ze hier.
I purchased this hand painted leaf with my fellow illustrator Ingrid.

PhotoDiary_July2016_17

 

Deze graffiti vond ik op weg naar een vriendinnetje in Breda.
I found this piece of graffiti while I was on my way to a friend in Breda.

PhotoDiary_July2016_18

Ik kocht alvast een nieuwe agenda voor 2017. Ik ben al jaren verknocht aan mijn half-agenda half-notitieboek van Moleskine, waardoor ik een beetje bang was om over te stappen op wat anders. Maar de ban.do agenda riep me al jaren en ik besloot toch eens wat anders te proberen. Deze agenda start al in augustus 2016, dus ik heb even de tijd om te wennen naast mijn oude vertrouwde Moleskine.
I’m all set for 2017 with my ban.do planner!

PhotoDiary_July2016_19

Het was uiteraard ook weer tijd voor een gastblog voor Team Confetti en daarvoor maakte ik onderstaand patroon om je badkameraccessoires mee op te leuken.
For my guest-blog for Team Confetti, I designed this toiletry-pattern to spice up your bathroom accessories.

PhotoDiary_July2016_20

Het spannendste van afgelopen maand was nog wel het verhuizen van onze schildpad Miep. Ze woonde altijd bij John omdat ik in mijn mini-huis geen plaats had voor haar grote aquarium en nu woon ik dus eindelijk ook met haar samen! Maar het verhuizen van haar aquarium was een hele onderneming en ik ben heel blij dat die achter de rug is.
Not only John and I were moving: we also had to move our turtle ‘Miep’ and her aquarium. That was quite the undertake and I’m really glad we got it over with!

PhotoDiary_July2016_21

In de laatste week van juli is het in Tilburg altijd kermis. Ik ben ermee opgegroeid en er gaat eigenlijk geen jaar voorbij dat ik niet ga (met uitzondering van twee jaar geleden, toen John en ik tijdens de kermis rondreisden in Amerika). Het leukste van de Tilburgse Kermis vind ik eigenlijk de Nostalgische Kermis, waar alleen maar heel ouderwetse attracties staan. Deze Helter Skelter is toch echt te schattig voor woorden?!
The last week of July, my hometown is one big fun fair. What I love most about it is the section with nostalgic rides. Isn’t this Helter Skelter the cutest?!

PhotoDiary_July2016_22

Dinfy werd geboren en dus mocht haar geboortekaartje in ‘The Legend of Zelda’ thema eindelijk openbaar worden!
Dinfy was born so I could finally publish her birth announcement to the outside world.

PhotoDiary_July2016_23

Toen John’s appartement ook eindelijk helemaal leeg en schoon was trakteerden we onszelf nog op een laatste middagje kermis. En toen was juli ook alweer voorbij.
When John’s apartment was finally empty and clean, we treated ourselves to a final afternoon on the fun fair.

PhotoDiary_July2016_24

PhotoDiary_July2016_25

Hoe was jouw juli? Wil je (vrijwel) dagelijks up to date blijven over wat ik allemaal doe? Volg me dan op instagram: @verabertens.
How was your July? If you like to stay up to date, do follow me on instagram (@verabertens).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi there! This is me: Vera Bertens. Freelance Imagery Inventor from The Netherlands. I live and work in my New England style home that is mostly pink from the inside. In my colorful, mid-century inspired studio I make illustrations, design products and create digital content for my own brand (franje design) as well as other clients, brands and companies.

Read more about Vera >>

@verabertens
Subscribe here (Dutch only)
Logo_FranjeDesign_Footer-1.png

KvK 17260101 / © franje design 2009-2024 / All rights reserved
Privacyverklaring / Privacy Policy / Disclaimer 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: