Photo Diary: November + December 2016

photodiary_novdec2016_0-1
De nieuwe maand is (al even) weer begonnen, maar ik heb jullie helemaal nog niet bijgepraat over het staartje van 2016. Want ondanks dat ik hier op de blog dus niet veel heb gedaan, is er nog best wel het een en ander gebeurd achter de schermen. Ik ben niet super actief geweest met foto’s maken (shame on me), maar ik heb de leukste van november en december 2016 voor je uitgezocht voor een Photo Diary.

De laatste maanden van het jaar zijn meestal lekker druk in de webshop en zodoende was ik druk met het inpakken van bestellingen.

We’re almost halfway January already (like, really?!), but I still haven’t brought you up to speed about the last to months of 2016. So here I am with a Photo Diary of november and december!
The last months of the year are always busy times in the Etsy shop so I’ve been very busy packing extra festive orders.

photodiary_novdec2016_1

photodiary_novdec2016_6

Ondanks dat ik creatief gezien een beetje uitgeblust was moest en zou ik ook vorig jaar een kerstkaart maken. Ik had het idee voor deze kerstkrans al een hele tijd, dus gelukkig hoefde mijn creatief brein voor het idee geen overuren te maken.
Although I didn’t feel like myself completely for the past few months, I did manage to design my annual Holiday Greeting Card.

photodiary_novdec2016_2

photodiary_novdec2016_4

Een closeup van de achterkant:
A closeup of the back of the card:
photodiary_novdec2016_3

Samen met John ging ik kerstshoppen (de Bijenkorf heeft elk jaar weer de állerleukste kerstversieringen) en daar liep ik tegen dit leuke blik aan. Ik liet hem staan in de winkel (de zin ‘I don’t need to own to appreciate’ leerde ik deze zomer van een podcast en die pas ik sindsdien op heel veel dingen toe), maar ik maakte er wel nog even snel een foto van.
I found these super cute cookie tins while Christmas shopping with John.

photodiary_novdec2016_5

Het was tijd wat Almighty Avocado’s in te pakken, want deze jongens waren een populair kerstcadeau!
It was time to pack some Almighty Avocados because these guys made for a very popular Christmas gift.

photodiary_novdec2016_7

Natuurlijk konden ook mijn jaarlijkse gratis smartphone wallpapers niet ontbreken. Dit jaar waren ze alledrie ‘pretty in pink‘.
In proper end-of-year fashion, I designed a set of free smartphone wallpapers. This year they were all ‘pretty in pink’.

photodiary_novdec2016_8

Terwijl ik door de foto’s op mijn telefoon bladerde kwam ik deze foto tegen. Het is de allereerste ‘flatlay’ illustratie die ik ooit maakte (het was een concept voor de cover van Babyspel in een heel vroeg stadium).
While browsing through my phone I found this image of my first ever ‘flatlay’ illustration. This was a (very!) early sketch for the cover of the book ‘Babyspel‘ I illustrated last year.

photodiary_novdec2016_9

Ik zat even tot over mijn oren in de deadlines in heel korte tijd dus ik was behoorlijk M.I.A. thuis. John kwam me thee en lekkers brengen om de werkdag door te komen. Did I say I want to marry this guy? (Oh wacht, dat ga ik ook doen!)
I was in over my head in deadlines, so I was a little ‘M.I.A.’ at home. John brought me hot tea and sweets to get me through the work day. Have I mentioned I want to marry this guy? (Oh wait, I am!)

photodiary_novdec2016_10

Van de awesome Olga kreeg ik een waar Team Confetti kerstpakket (ik ben nog nooit zo verwend geloof ik!). Pronkstuk uit de (mega) doos: Deze kerst-alpaca-knuffel.
The awesome Olga sent me a Christmas-goodiebox for the holidays. It was filled to the brim with good stuff, but this Christmas Alpaca Plush was my absolute favourite.

photodiary_novdec2016_11

Elke jaar ga ik in de periode voor kerst met mijn moeder naar een kerstmarkt in Duitsland. Deze markt ligt rondom een groot winkelcentrum en daar vond ik bij Claire’s deze pluche Pusheen. (Wederom: ‘I don’t need to own to appreciate’.)
Another Christmas tradition is the yearly trip to a German Christmas market with my mum. In the mall that the market is situated around I found this super cute Pusheen plush.

photodiary_novdec2016_12

It’s the most wonderful time of the year! Eindelijk mocht ik de kerstboom weer versieren (persoonlijk hoogtepunt van het jaar). Mijn boom begon ooit met roze, rood en wit als ‘vaste kleuren’, maar ik kwam gedurende de jaren zoveel leuke dingen tegen dat ik die kleurregel maar aan mijn spreekwoordelijke laars heb gelapt. De ijsvogel op de tweede foto hieronder kocht ik overigens op die kerstmarkt in Duitsland. Aanwinstje, niet?
It’s the most wonderful time of the year! It was finally time do decorate the tree. Oh, how I love doing that. I purchased the kingfisher you see on the second photo below at the Christmas market in Germany.

photodiary_novdec2016_13

photodiary_novdec2016_14

De DIY voor deze geïllustreerde Christmas Crackers zat al jaren in mijn hoofd en nu maakte ik eindelijk eens de tijd om hem uit te werken.
I finally found (or made) the time to work on this illustrated Christmas Cracker DIY and it was so much fun!

photodiary_novdec2016_15

photodiary_novdec2016_16

Ik werkte samen met Varier Furniture. Het was mijn eerste blog-samenwerking en het is echt heel goed bevallen. Ik ben een oprecht fan van hun producten en mag mezelf met trots ‘ambassadeur’ van hun merk noemen.
I teamed up with Varier Furniture. It was my first ever blog-collab project and it was really fun to do!

photodiary_novdec2016_17

photodiary_novdec2016_18

Ergens in december werd ik gebeld door het Brabants Dagblad met de vraag of ze een vervolgartikel mochten schrijven op het artikel dat eerder in 2016 over ons in de krant verscheen. Toen ze hoorden dat we dankzij dat artikel een woning hadden gevonden stonden ze helemaal te springen om bij ons langs te komen. En zodoende stonden we weer samen in de krant!

photodiary_novdec2016_19

Tijdens een wandeling kwamen we deze super leuke kerst-vensterbank tegen.
I walked by this lovely little Christmas window-display during an afternoon walk with John.

photodiary_novdec2016_20

Mijn kerstcadeau voor mezelf: een set limited edition vulpotloden ontworpen door Mab Graves. Mab is een illustrator die ik al jaren volg en bewonder (als je van Mark Ryden houdt dan moet je zeker even een kijkje bij haar gaan nemen) dus ik zat klaar achter de computer om deze potloden te kopen meteen toen ze in de verkoop gingen. En dat is maar goed ook, want een kwartier later waren ze uitverkocht. Deze potloden hebben drie verschillende diktes (0.3, 0.5 en 0.7 mm) en zijn uitgevoerd in voor vulpotloden ongebruikelijke kleuren; lavendel,mintgroen en roze.
My Christmas gift to myself: Limited edition Alvin Draft/Matic pencils designed by Mab Graves. Mab is one of my favourite illustrators/artists and I’ve been following her and her work for years (if you’re into Mark Ryden at all, you should really check out her work). When I heard about her own range of pencils, I knew I had to have them.

photodiary_novdec2016_21

Instagram Stories

photodiary_novdec2016_stories_1

photodiary_novdec2016_stories_2

photodiary_novdec2016_stories_3

photodiary_novdec2016_stories_4

photodiary_novdec2016_stories_5

Dat was het dan weer! Hoe was jouw afsluiting van het jaar? Laat het me weten in de comments!
That’s it, you guys! More photos next month!

One Reply to “Photo Diary: November + December 2016”

  1. Wat een fijne en drukke periode zeg, zoveel leuke dingen allemaal!
    En de kerstboom is écht een plaatje! Ik ben vorig jaar begonnen met de hysterie en begin langzaam steeds meer random kerstballen te verzamelen in de meest bonte kleuren, zo leuk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi there! This is me: Vera Bertens. Freelance Imagery Inventor from The Netherlands. I live and work in my New England style home that is mostly pink from the inside. In my colorful, mid-century inspired studio I make illustrations, design products and create digital content for my own brand (franje design) as well as other clients, brands and companies.

Read more about Vera >>

@verabertens
Subscribe here (Dutch only)
Logo_FranjeDesign_Footer-1.png

KvK 17260101 / © franje design 2009-2024 / All rights reserved
Privacyverklaring / Privacy Policy / Disclaimer 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: