Column: Wat er terecht is gekomen van mijn goede voornemens // Recap: On what’s become of my New Year’s resolutions so far

Recap_March272015

Goede voornemens. We maken ze allemaal. En zijn ze vervolgens tegen de tijd dat januari voorbij is weer glad vergeten. Maar ik niet. Niet dit jaar. Ha! Want nu het eerste kwartaal van 2015 zo ongeveer voorbij is (ja echt, mensen!) lijkt het mij hoog tijd voor een tussentijdse evaluatie om eens te kijken wat er terecht gekomen is van de goede voornemens die ik voor mezelf opstelde aan het begin van dit jaar. Dan kan ik meteen eens kijken waar ik nog aan moet werken.

New year’s resolutions. We all make them. And forget about them by the time january is over. Not me. Not this year. Ha! Because now that 25 percent of the year is almost over (yes my dears, really!) I think it’s high time for a little interim evaluation to see what I’ve made of these resolutions so far and as a little personal reminder of what I still need to work on.

1. Verhuizen.
Mega. Mislukt. Niet dat ik dacht dat we zo vroeg in het jaar al verhuisd zouden zijn hoor. Maar John en ik zijn alleen nog maar verder vastgelopen in het huiszoek-proces. Blijkbaar heb je bijzonder weinig opties als je allebei ondernemer bent en een leuke woning zoekt. Tenzij je graag in een krot in een achterstandswijk wilt wonen, dan zijn er legio mogelijkheden.

1. Move house.
Epic. Fail. Not that I thought I would have moved house this early in the year, but John and I have only hit more walls when it comes to this topic. Apparently, when your both entrepreneurs, there are very little options when it comes to finding a place to live. Unless you want to rent a shack in a ghetto, then the options are numerous.

2. Voor wat gezelschap zorgen.
Uuuuuuh. Ik kocht bijna twee zebravinken eerder dit jaar. Telt dat? Elke keer als ik bijna zover ben om een dier te adopteren blijk ik toch een te grote schijterd. Ik word bang dat ik er niet goed voor kan zorgen, dat ik er teveel aan gehecht raak (ja, echt) of dat ik er allergisch voor blijk te zijn (en dat laatste zou zomaar eens het geval kunnen zijn want ik ben voor VEEL dingen allergisch). Dus, nee. Nog steeds geen dier in mijn huis helaas. Nog altijd een eenzame illustrator. Boehoe.

2. Get myself some company.
Uuuuuh. I almost bought two zebra finches earlier this year. Does that count? Every time I get close to adopting an animal, I totally chicken out (Ha-Ha). I get scared I can’t take care of it, that I get attached to it too much or that I turn out to be allergic to it (and that might well be the case, since I’m allergic to A LOT of things). So, no. Still no animal in my house. Still lonelilly spending my days as a spinster/illustrator.

3. Me op feestjes concentreren.
Soort van gelukt. Ik heb een set (cup)cake toppers in Alice in Wonderland thema in mijn assortiment opgenomen. Maar zoal de perfectionist in mij zou zeggen: ‘het kan altijd beter’. Ik ben nog steeds niet echt aan mijn bruiloft-vormgeving-plannen begonnen, maar daar gaat snel verandering in komen. Houd deze blog in de gaten als je trouwplannen hebt want ergens de komende tijd ga ik je een aanbod doen dat je niet kunt afslaan. Beloofd.

3. Focus on parties more.
I guess I did. I created a set of Alice in Wonderland (cup)cake toppers, which makes for an expansion of my party-assortment. But, as the perfectionist in me would say: ‘I can always do better’. I still didn’t really get started on my wedding-design plans, but that is about to change soon. Keep an eye on this blog if you’re about to get married because an offer you can’t refuse will be online here soon.

4. Meer boeken lezen.
Wat een top idee vond ik het van mezelf dat ik elke dag zou beginnen met een half uurtje lezen. Beetje jammer dat ik het hele jaar nog geen letter gelezen heb. Niet in een boek in ieder geval. Ik blijf blijkbaar maar denken dat ik geen half uurtje kan missen op een dag om me door mijn almaar groeiende stapel romans en zakelijke zelfhulp boeken heen te worstelen. Hier moet ik echt nog aan werken.

4. Read more books.
What a wonderful idea it was of me to start every day with half an hour of reading. Such a shame I haven’t read a word all year. Well, not in a book at least. I seem to keep thinking I don’t have half an hour a day to spare on the ever-growing pile of novels and business books that are cluttering my house. This one needs a lot of work!

5. Experimenteren.
Nog al zo’n briljant plan waar ik nog geen minuut aan heb besteed. Blijkbaar kan ik er geen tijd voor vinden of maken. Aan de ene kant is dat natuurlijk een goed teken, want dat houdt in dat ik het bijzonder druk heb gehad met productief zijn. Van de andere kant betekent het dat ik nog steeds dat gevoel van vrijheid waarnaar ik op zoek was niet gevoeld heb. Misschien moet ik de tijd om de experimenteren maar simpelweg inplannen om ervoor te zorgen dat ik het ook echt doe.

5. Experiment.
Another one of my brilliant plans that I did not spend any time on yet whatsoever. I just simply can’t seem to find or make time for it. On the one hand that’s a good thing, because it means I have been very busy being productive. On the other hand it means I still haven’t felt that feeling of freedom I wanted to feel in the first place. Maybe I just need to schedule some experimenting-time in order to really start doing it.

Zo, dat was confronterend. Blijkbaar was ik de helft van mijn goede voornemens sneller vergeten dan je het woord ‘nieuwjaar’ kunt uitspreken. Maar ik ben hier niet om dat alleen te constateren, ik wil er ook daadwerkelijk iets aan doen. Daarom heb ik besloten mijn voornemens op te schrijven en op mijn computer te plakken zodat ik ze elke dag zie. Misschien dat dat helpt.
Hoe staat het ervoor met jouw goede voornemens? Heb je al een doorbraak gehad of heb je ze maar gewoon opgegeven (mag ook hoor!)? Laat het me weten in de comments!

Well, that was confronting. It appears I too had forgotten about my new year’s resolutions faster than you can say ‘new year’. However, I’m not here to just ascertain that. I actually want to do something about it. Which is why I decided to write them down and stick them to my computer screen, so that I can see them (and not forget about them) at all times. Maybe that’ll help.
How did you do with your new year’s resolutions so far? Any major breakthroughs or things you let go of completely? Let me know in the comments!

ย 

One Reply to “Column: Wat er terecht is gekomen van mijn goede voornemens // Recap: On what’s become of my New Year’s resolutions so far”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi there! This is me: Vera Bertens. Freelance Imagery Inventor from The Netherlands. I live and work in my New England style home that is mostly pink from the inside. In my colorful, mid-century inspired studio I make illustrations, design products and create digital content for my own brand (franje design) as well as other clients, brands and companies.

Read more about Vera >>

@verabertens
Subscribe here (Dutch only)
Logo_FranjeDesign_Footer-1.png

KvK 17260101 / ยฉ franje design 2009-2024 / All rights reserved
Privacyverklaring / Privacy Policy / Disclaimerย 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: