What’s in my bag: de illustrator editie // What’s in my bag

WhatsInMyBag_Illustrator_6

Ondanks dat ik een groot deel van mijn werktijd doorbreng in mijn home office, ben ik ook voor mijn werk regelmatig ‘on the road‘. Of ik nu op weg ben naar een zakelijke afspraak of besluit een middag van werkplek te veranderen en neer te strijken in een lokaal hipster koffietentje: wanneer ik de deur uit ga voor mijn werk, sjouw ik behoorlijk wat met mee leuk jullie eens een kijkje te bieden in mijn ‘werktas’ in een ‘what’s in my bag: de illustrator editie’.
Although I spend a lot of my working hours in my home office, I do tend to leave the house often for business meetings or whenever I decide to do some work in a different environment, like a cute coffeehouse. And when I’m on one of those little ‘business trips’ I tend to take a lot of stuff with me. Today I’m giving you the chance to peek into my bag whenever I’m on the road for work in this ‘What’s in my bag: the illustrator edition’.

WhatsInMyBag_Illustrator_1

Wanneer ik veel items mee wil nemen, kies ik altijd voor een rugtas. Een rugtas verlicht de last op mijn schouders en ik vind een tas die in zijn geheel op mijn rug hangt handzamer en prettiger dan eentje die aan de zijkant van mijn lijf hangt, zeker als hij zwaarder is door alles wat ik erin doe. Van Duifhuizen tassen en koffers mocht ik een tas uitzoeken om te reviewen en aangezien mijn huidige rugtas écht aan vervanging toe was koos ik voor deze super mooie rugtas van Golla.
Whenever I want to take multiple items with me (as in: more than just my wallet, phone and keys), a backpack is my go-to bag. I like how a backpack evens out the weight over your entire back rather than suspending it all from one shoulder when you use a messenger bag for example. This is completely personal, but I really prefer backpacks when I’m carrying heavier items. When Dutch bag webshop Duifhuizen tassen en koffers offered me to pick any bag from their shop for reviewing I was most excited, because my old backpack really needed replacement. I chose this gorgeous one from Golla.

WhatsInMyBag_Illustrator_3

Maar wat zit er dan allemaal in? Dingen die dus onmisbaar zijn wanneer ik voor mijn werk de deur uit ga. Hieronder een overzicht op nummer:
But what’s in it? I’ll show you all by the numbers below:

WhatsInMyBag_Illustrator_6_Nummers

1. Mijn schetsboek. Dit ding is echt mijn wereld want ALLES staat erin; schetsen, ideeën, half uitgeschreven blogkartikelen, you name it.
2. Vulpotloden, een gum en fijnschrijvers voor als er getekend moet worden.
3. Mijn agenda. Ik verlaat het huis zelden zonder dat ding.
4. Een folder over mijzelf en mijn werk als illustrator; je weet tenslotte nooit wie je tegenkomt!
5. Patches. Deze jongens heb ik altijd bij me voor als ik toevallig een kledingwinkel in duik. Wanneer ik een leuk item tegenkom waar één van deze emblemen leuk op zou staan, dan kan ik meteen kijken of dat ook echt zo is.
6. Mijn iPad met daarop mijn portfolio. Niet alleen tik ik veel blogartikelen onderweg of op locatie op mijn iPad, ook is het altijd handig om een beknopt portfolio bij je te hebben voor het geval je potentiële klanten tegen het lijf loopt (dat gebeurt echt op de gekste plekken, geloof me!).
7. Iets zoets. Ik kan overvallen worden door een suikertekort (ik heb geen diabetes overigens) en dan krijg ik bibberbenen. Niet fijn als je ‘on the go‘ bent.
8. Visitekaartjes. Duh. De (zeer) beknopte versie van de eerder genoemde folder, maar met ruimte om er iets op te schrijven als dat nodig is.
9. Mijn telefoon.
10. Kleurstalen! Dit lijkt misschien een gekke, maar de kleuren die ik in mijn huis en home office heb gebruikt, heb ik altijd bij me. Mocht ik dan wat tegenkomen dat leuk zou staan in huis of mijn thuiskantoor, dan kan ik meteen even checken of het in het kleurenschema past wat ik in de verschillende ruimtes heb toegepast.
Natuurlijk zitten ook de ‘gebruikelijke’ dingen zoals mijn portemonnee, toilettasje en sleutels in mijn rugzak wanneer ik de deur uit ga, maar aangezien dit de ‘illustrator editie’ is, richt ik me nu vooral op voor illustratoren onmisbare items.

1. My sketchbook. This thing is my everything. It hold everything I love most dear; from draft blogposts, to ideas, to sketches.
2. Pencils, an eraser and some fineliners.
3. My planner. I hardly ever leave the house without it.
4. A leaflet about me and my work as an illustrator and blogger. You never know who you’ll be running into!
5. Patches. I always carry some of these guys around, just in case I decide to go shopping and un into an item that they would look good on. When I have them with me, I’ll know for sure before I decide to purchase.
6. My iPad with portfolio. Not only do I write lots of blogposts on my iPad, I always have a portfolio with recent work stored on it as well. Again: you never know who you’re going to meet and my experience is that you can run into potential clients in the weirdest of places.
7. Something sweet. When I’m really busy and on the move, my blood sugar can reach a low point (which comes with sweating and shaky legs, eek!), so I always carry sweets or cookies to spike that blood sugar right back up again.
8. Business cards. Duh. Although I do carry that leaflet too, business cards are easier to hand out and mine have some space left for writing something on it. This can come in really handy.
9. My phone.
10. Colour swatches! This may sound weird, but I always carry around the colours I used in my home and home office. That way, whenever I run into something that might fit the clour scheme of my home, I can just check the colour swatches to be sure.
Of course the usual stuff like my wallet, make-up bag and keys are in my bag too. But since this is the ‘illustrator edition’ I decided to focus only on illustrator-y items today.

WhatsInMyBag_Illustrator_2

WhatsInMyBag_Illustrator_4

WhatsInMyBag_Illustrator_5
Ik heb mijn nieuwe rugtas nu een aantal keren meegenomen als ik erop uit ging en ik ben er heel blij mee. Hij heeft wat meer vakken (maar liefst vier aan de buitenkant en nog twee extra binnenin) dan mijn vorige rugtas, waardoor ik alle items die ik meeneem net even wat beter kan ordenen (ik ben heel geordend, dus dat komt goed uit) en ze dus ook sneller terug kan vinden als ik wat nodig heb. Niet meer eeuwig graaien naar mijn sleutels dus!

Welke items zijn onmisbaar in jouw tas? Laat het me weten in de comments!

* Dit artikel bevat items die ik heb gekregen. Dank je wel Duifhuizen tassen en koffers!*
* Dit artikel is geschreven in samenwerking met Duifhuizen tassen en koffers, maar de mening die ik uitdruk is oprecht en enkel en alleen van mij.*

I’ve been using this bag for a little while now and I’m very happy with it. It has more pockets than my previous back pack used to have, so that’s very conventient. I’m a very organised person, so having more storage options within this bag is something I really like about it. No more poking around for my keys!

Which items are essential in your bag? let me know in the comments!

* This post contains items that were sponsored. Thank you so much Duifhuizen tassen en koffers for your generosity!*
* This post was written in association with Duifhuizen tassen en koffers, but opinions expressed are absolutely honest and utterly my own.*

2 Replies to “What’s in my bag: de illustrator editie // What’s in my bag”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi there! This is me: Vera Bertens. Freelance Imagery Inventor from The Netherlands. I live and work in my New England style home that is mostly pink from the inside. In my colorful, mid-century inspired studio I make illustrations, design products and create digital content for my own brand (franje design) as well as other clients, brands and companies.

Read more about Vera >>

@verabertens
Subscribe here (Dutch only)
Logo_FranjeDesign_Footer-1.png

KvK 17260101 / © franje design 2009-2024 / All rights reserved
Privacyverklaring / Privacy Policy / Disclaimer 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: