Work/Life 3: the Uppercase directory of illustration

WorkLife3
Na bijna 5 maanden wachten kan ik nu eindelijk melden dat Work/Life 3 uit is! Applaus!
Ondanks dat ik nog wacht op mijn eigen exemplaren leek het me leuk (en hoog tijd!) om mijn illustratie (en het verhaal erachter) met jullie te delen.
Houd je vast, hier gaan we!

Elke illustrator die een bijdrage heeft geleverd aan dit boek (100 in totaal) onderging een diepte-interview over hun werk en hun leven als illustrator. Op basis van dit interview heeft Janine (hoofdredacteur en stichter van Uppercase magazine en de Work/Life serie) elk van de illustratoren een eigen opdracht gegeven voor een illustratie.

Mijn opdracht was om een scène uit mijn leven te illustreren in mijn ruimtelijke techniek. Deze scène moest ik voor me zien als een etalage of een ‘still’ uit een animatie-film.
Ik was meteen helemaal verliefd op deze opdracht! Ik hoefde niet lang na te denken over welke scène ik wilde gaan illustreren; degene die ik gekozen heb is een van mijn mooiste herinneringen.

De illustratie die ik maakte (en die je hierboven ziet) is gebaseerd op de foto hieronder. Deze foto is genomen op een zomerdag bij mijn vader zijn chaletje in het bos. Hij heeft daar een paar jaar gewoond en deze jaren waren de mooiste van mijn leven (tot nu toe). Papa was de heg aan het snoeien en ik ‘assisteerde’ hem door in de kruiwagen te zitten en fris te drinken. Het is zo jammer dat mijn vader niet op deze foto staat, aangezien hij degene was die de foto nam, maar door deze illustratie is hij er toch een beetje bij.

After nearly 5 months of waiting for it to come out, I can now finally say the words: Work/Life 3 has been printed and officially published (round of applause)!
Although I am still waiting for my copies to arrive, I thought it would be nice to share my illustration (which I made especially for this book) and the story behind it.
Hold on tight; here we go!

So, every illustrator that contributed to this book (100 in total) underwent an in-depth-interview about their work and their life as an illustrator. Based on the outcome of this interview, the wonderful Janine (art-director and founder of Uppercase magazine and the Work/Life series) gave them the assignment for their illustration.
Mine was to create a scene from my life using my illustrative dimensional technique. I had to imagine it as a shop window display or a still from an animation.

I was instantly in love with this assignment! I didn’t have to think long about which scene from my life was going to be the one I wanted to represent, as it is one of the happiest memories I have.

The illustration I made (which is shown at the top) is based on the photo below. It is taken on a summer’s day, at my dad’s trailer in the woods. He lived here for a few years and those years were the absolute favorite ones of my life (so far)! Dad was pruning the hedge and I was ‘helping’ him by sitting in the wheelbarrow and drinking soda. It’s such a bummer my dad’s not in the picture, since he was the one taking it, but thanks to my illustration, he is there in the scene with me.

Photo

 

Hi there! This is me: Vera Bertens. Freelance Imagery Inventor from The Netherlands. I live and work in my New England style home that is mostly pink from the inside. In my colorful, mid-century inspired studio I make illustrations, design products and create digital content for my own brand (franje design) as well as other clients, brands and companies.

Read more about Vera >>

@verabertens
Subscribe here (Dutch only)
Logo_FranjeDesign_Footer-1.png

KvK 17260101 / © franje design 2009-2024 / All rights reserved
Privacyverklaring / Privacy Policy / Disclaimer 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: