Groot Nieuws! // Big news!

BigNews_1
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Nee, ik ben niet zwanger. En ik ga ook niet trouwen. Maar ik heb wel super leuk ander nieuws. Al een tijdje heb ik het hier op de blog over een tweetal ‘Geheime Projecten’. Vandaag is het dan eindelijk tijd om met jullie te delen wat één van die projecten precies inhoudt.

Een paar maanden geleden kreeg ik een mailtje van Annemarieke van Uitgeverij Snor. Of ik het zag zitten om een nieuw Snor-boek te illustreren. Zo vroeg ze dat; super casual. Ik heb de mail denk ik wel twintig keer gelezen voordat ik begreep wat er stond. Een boek illustreren. Voor één van de tofste uitgeverijen van Nederland. Ik.

Ik probeerde cool te blijven en lekker casual terug te mailen, maar dat lukte natuurlijk helemaal niet (capslock, anyone..?). Want ik was ‘over the moon’ over mijn nieuwe opdracht. Gevraagd worden door een échte uitgeverij, dat is voor mij (en voor veel andere illustratoren denk ik) best wel een big deal. Ik kan het denk ik wel een mijlpaal in mijn carrière noemen. Ik zei dus ja (duh) en ik ging aan de slag. Afgelopen vrijdag was de concept-deadline; dat was dus de reden dat het de afgelopen weken zo rustig was op deze blog. De eerste opzet voor het boek staat. En het wordt echt heel tof, dat weet ik zeker.
Het hele proces is nieuw voor mij en het is super spannend allemaal, maar ik beloof je dat ik af en toe een ‘sneak peek’ met jullie zal delen waar dat kan. En verder mag je uitkijken naar het voorjaar, want dan kom ‘Het Boek’ uit. Ik knijp mezelf nog even. Want het is dus echt zo; Ik ga een boek illustreren én vormgeven voor Uitgeverij Snor!

Just to be clear: no, I’m not pregnant. And I’m not getting married either. But I do have some awesome news for you today. For a while now, I’ve been talking about two ‘Secret Projects’ on this blog and on social media. Today I’ll finally be sharing with you what one of these Secret Projects is all about.

A few months ago, I got this e-mail from Annemarieke. Annemarieke is one of the owners of the lovely Snor Publishers. In this e-mail, she asked me whether I wanted to make the illustrations for one of their new books. Just like that. Super casual. I think I read the e-mail about twenty times before actually taking in what it said. But it’s true: I’ll be illustrating and designing a book for one of Holland’s coolest publishers.

The process is new to me and very exciting, but I’ll be sure to share some sneak peeks with you every now and then. The book will be published in spring. I can’t wait!

14 Replies to “Groot Nieuws! // Big news!”

  1. Wauw wat super gaaf! Maar je illustraties zijn dan ook geweldig! Volg je inmiddels alweer een tijdje, ook op instagram, en zie de meest leuke dingen voorbij komen! Veel plezier nog met deze opdracht 🙂

  2. Echt superleuk nieuws! Ben echt fan van jouw superleuke illustraties en straks een heel boek vol in die leuke stijl?! Helemaal leuk! Van harte gefeliciteerd en veel succes en plezier! ☺️X

  3. Gaaf! Goed nieuws!! Gefeliciteerd, je maakt ook super toffe dingen! De luchtballonkaart is ook super!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi there! This is me: Vera Bertens. Freelance Imagery Inventor from The Netherlands. I live and work in my New England style home that is mostly pink from the inside. In my colorful, mid-century inspired studio I make illustrations, design products and create digital content for my own brand (franje design) as well as other clients, brands and companies.

Read more about Vera >>

@verabertens
Subscribe here (Dutch only)
Logo_FranjeDesign_Footer-1.png

KvK 17260101 / © franje design 2009-2024 / All rights reserved
Privacyverklaring / Privacy Policy / Disclaimer 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: