Ik zeefdrukte wat cadeaupapier // Screenprinted giftwrap

Screenprinting_Giftwrap_0
De afgelopen weken ben ik druk bezig geweest met het zeefdrukken van nieuw cadeaupapier. Ik maakte mijn eigen handgedrukte cadeaupapier vorig jaar voor het eerst, ter ere van een expositie voor Grafisch Atelier Raaf in Breda. Sindsdien gebruikte ik het om bestellingen mee in te pakken en ik verkocht het op de verschillende markten waar ik een kraam had (waar het cadeaupapier altijd erg goed in de smaak viel). Maar aan alles komt een eind, en zo ook aan mijn voorraad cadeaupapier. Er moest hoognodig een voorraad worden bijgedrukt en dus ging ik weer aan de slag in het grafisch atelier. Vandaag deel ik wat foto’s (en een video!) met jullie van het drukproces en het eindresultaat.
Ik heb alle vellen cadeaupapier gedrukt in ‘Irisdruk’; bij deze techniek werk je niet met verschillende drukgangen, maar met verschillende kleuren verf op dezelfde zeef, waardoor je freestyle kleurverlopen krijgt (ben ik fan van).

These past weeks, I’ve been working very hard on screenprinting some new giftwrap. I printed this giftwrap for the first time last year, for an exhibition at Graphic Arts Workshop ‘Raaf’ in Breda (The Netherlands). I sold it at several markets and I used it to wrap webshop-orders in. But since I almost ran out of this handprinted giftwrap, it was time to print some more. Today I’m sharing some photos of the process and the end-result.

Screenprinting_Giftwrap_1

Screenprinting_Giftwrap_2

Screenprinting_Giftwrap_3

Screenprinting_Giftwrap_4

Screenprinting_Giftwrap_5

Screenprinting_Giftwrap_6

Screenprinting_Giftwrap_7

Screenprinting_Giftwrap_8

Screenprinting_Giftwrap_9
Gelukkig had ik John bij me om te assisteren en hij maakte ook een filmpje van het drukproces (sorry voor de herrie, maar de druktafel zuigt het papier vast en klinkt dus als een uit de kluiten gewassen stofzuiger).

Deze twee dagen handwerk resulteerden in pakweg 350 handgedrukte vellen vloeipapier, courantpapier en kraftpapier. Ik kan dus voorlopig weer even vooruit, al moet ik wel al die vellen nog even met de hand schoonsnijden.

I was SO glad I had John with me to be my assistant throughout the day. He even managed to make a video of the printing process (sorry for the noise, the vacuum-table is very loud!).
https://vimeo.com/130661370
And then the result of two days of manual labour: About 350 sheets of handprinted blotter, newspaper and kraftpaper in several colours:

Screenprinted_Giftwrap_Finished_1

Screenprinted_Giftwrap_Finished_2

Screenprinted_Giftwrap_Finished_3

Screenprinted_Giftwrap_Finished_4

Screenprinted_Giftwrap_Finished_5

Screenprinted_Giftwrap_Finished_6

Screenprinted_Giftwrap_Finished_7

Screenprinted_Giftwrap_Finished_8

Screenprinted_Giftwrap_Finished_9

Screenprinted_Giftwrap_Finished_10

Screenprinted_Giftwrap_Finished_11

Screenprinted_Giftwrap_Finished_12

Screenprinted_Giftwrap_Finished_13

Screenprinted_Giftwrap_Finished_14

5 Replies to “Ik zeefdrukte wat cadeaupapier // Screenprinted giftwrap”

  1. Ik word hier echt heel erg vrolijk van! En wat gaaf om dat zo te doen zeg, die techniek wil ik zelf ook wel eens proberen 😀

  2. Wat supergaaf zeg. Ik maak zelf ook kadopapier, maar dan in magazine vorm. En ik laat het drukken bij een drukker. Dit is wel echt heel erg gaaf om te doen lijkt me. En meteen resultaat.

  3. Pingback: Reads | ☁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi there! This is me: Vera Bertens. Freelance Imagery Inventor from The Netherlands. I live and work in my New England style home that is mostly pink from the inside. In my colorful, mid-century inspired studio I make illustrations, design products and create digital content for my own brand (franje design) as well as other clients, brands and companies.

Read more about Vera >>

@verabertens
Subscribe here (Dutch only)
Logo_FranjeDesign_Footer-1.png

KvK 17260101 / © franje design 2009-2024 / All rights reserved
Privacyverklaring / Privacy Policy / Disclaimer 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: