De Nostalgie ‘tag’ // The Nostalgia ‘Tag’

NostalgiaTag_0Een paar weken geleden nodigde Evelien (ook wel bekend als Miss Fotografille) me uit om de ‘Jeugdsentiment Tag’ in te vullen. Nou, als ik iets leuk vind dan is het wel blijven hangen in mijn jeugd en bedenken hoe tof alles toen was. Dus ga er eens lekker voor zitten, dan neem ik je mee naar mijn jeugd- en tienerobsessies!

A few weeks ago, the lovely Evelien (a.k.a. Miss Fotografille) invited me to fill in this nostalgia tag. Now if there’s one thing I like very much, it’s dwelling over my youth years and thinking of how everything was more awesome back then. So sit back and read about my kid and teenage obsessions!

Favoriete kinderfilm
Het noemen van mijn favoriete kinderfilm was waarschijnlijk de makkelijkste vraag van deze tag, want dat is zonder twijfel The Lion King. Ik denk dat dit de eerste film is die ik in de bioscoop heb gezien. Ik ging er heen met mijn vader en zus en we vonden de film zó leuk dat we het hele jaar erna uitriepen tot ‘Hakuna Matata’ jaar.

Favourite kids’ movie
This was a very easy question, because my alltime favourite childhood movie was The Lion King. I think it was the first movie I ever saw in a movie theater. I went to see it with my dad and my sister and we all liked it so much that we proclaimed the year the movie came out our ‘Hakuna Matata’ year.

Favoriete TV-serie
Ik was geneigd hierop hetzelfde antwoord te geven als Evelien, namelijk de tekenfilm-serie Maple Town. Oh, oh, oh, wat vond ik die leuk! Maar toen ik even overleg pleegde met mijn zus (ja, ik heb wat hulp gehad bij het oprakelen van het een en ander en mijn zus heeft het beste geheugen ter wereld) kwam zij met ‘De geschiedenis van het Land van Ooit’. Deze serie (over het gelijknamige pretpark) hebben we samen ook echt verslonden!

Favourite television series
I kind of was about to say the same as Evelien did with this question, which is the cartoon series Maple Town. Boy, I loved that! But then my sister (yes, I needed some help with some of the questions and my sis has THE best memory ever) came up with ‘De geschiedenis van het land van ooit’. It’s sort of difficult to explain this in English, but it’s the ‘history’ (all fictional of course) of a theme park we loved to visit. So that’s my final answer to this question.

NostalgiaTag_2

 

Favoriete boek
Ik moet toegeven dat ik niet echt een boekenmens was toen ik klein was. Eigenlijk kan ik wel zeggen dat ik een hekel had aan lezen, behalve aan de Donald Duck die elke week op de deurmat viel. Dus de Donald Duck gaat in dit geval door als favoriete boek.

Favourite book
I must admit, I wasn’t much of a book person when I was a little girl. To be quite frank with you, I hated reading, except for the Donald Duck that fell into our mailbox every week. I literally devoured these magazines!

NostalgiaTag_3

 

 

Favoriet Spice Girls liedje
Moeilijke vraag! Hoewel ik de Spice Girls wel leuk vond, was ik toch meer een 5ive meisje. Maar als het op Spice Girls liedjes aankomt dan vond ik ‘Say you’ll be there’ toch wel de leukste denk ik.

Favourite Spice Girls song
Difficult one! Although I did like the Spice Girls, I remember being more of a 5ive kinda girl. But when it comes to Spice Girls songs, I think I liked ‘Say you’ll be there’ the most.

Favoriet mode accessoire
Okay, daar gaan we. Ik was niet bepaald een fashionista in mijn jeugd. Om eerlijk te zijn was ik een alto/hardrocker/gothic en daar hoort bij dat je een hekel hebt aan alles wat met mode te maken heeft. Maar ook alto’s hebben accessoires. De mijne bestonden uit armbanden. En dan met name het soort met spikes of wat eruit zag als felgekleurd prikkeldraad. Ik heb heel mijn huis en harde schrijf doorzocht naar een foto waar ze op stonden en dit was de enige die ik kon vinden (sorry voor het gebaar, maar ik was destijds uiterst ‘rock ‘n’ roll):

Favourite fashion item
Okay here goes nothing. I wasn’t that much of a fashionista in my childood. Actually I was a skater/hardrocker/goth so I basically despised everything that had anything to do with fashion. However, I did have a period of time during which I wore loads of bracelets. The spikey, plastic barbed wire kind of bracelets. I have been looking all over my house and harddisk for an image of it and this was the one that came closest (excuse the gesture, I was very ‘rock ‘n’ roll back then):

NostalgiaTag_1

Favoriet snoep of snacks
Zoals sommigen van jullie misschien wel weten gingen mijn ouders uit elkaar toen ik zes jaar was. Mijn zus en ik waren om het andere weekend bij mijn vader thuis en het ‘snoep’ gedeelte was het beste deel van deze weekenden als je het mij vraagt. Mijn vader stopte ‘s avonds voor hij naar bed ging een videoband in de videorecorder zodat mijn zus en ik die de volgende ochtend samen film konden kijken en pa nog een beetje kon uitslapen. Hij verstopte dan de verpakking zodat we niet wisten welke film we zouden gaan kijken. En (en nu komt het beste deel) hij legde een mini mars/snickers/milky-way voor ons klaar als pre-ontbijt snack. Aangezien deze video-ochtenden één van mijn favoriete herinneringen zijn, zijn deze ‘mars-mini’s’ automatisch mijn favoriete snack!

Favourite sweet or snack
As some of you may know, my parents got divorced when I was about six years old. My sis and I used to spend every other weekend at our dad’s place and the best part of these weekends may be the ‘sweets’ part. Every night before he went to bed, our dad would put a videotape in the taperecorder for us to watch the next morning. He would hide the packaging so the video would be a surprise to me and my sister. And (beware of the best part) he would lay a mini mars/snickers/milky-way ready for us at the table as a pre-breakfast snack. Since this is one of the best memories I have, the ‘mars-minis’ are definitely my favourite childhood-snack.

Favoriete TV-sommercial
Bedenk goed wat je met je laatste rolo doet. Meer hoef ik denk ik niet te zeggen.

Favourite TV-commercial
This commercial doesn’t need much explanation for my Dutch readers, ’cause I think everyone knows it. But for my non-Dutch readers: this is a commercial for a sweet called ‘rolo’ and the slogan is: ‘Think hard on what you do with your last rolo’. With that in mind, just watch the clip.

Favoriete liedje
Hoewel ik dit ook wel een lastige vraag vond (mijn hele kindertijd was één en al muziek zo ongeveer) was dit het eerste nummer dat in me opkwam. ‘Hey Leonardo’ van Blessid Union of Souls was een liedje dat we altijd in de auto afspeelden met (alweer) mijn vader en mijn zus. We konden eindeloos door de Oisterwijkse bossen rijden met een cassettebandje in de autoradio met daarop onder andere dit nummer. Toentertijd was mijn vader net een muziek-DVD-collectie begonnen en ‘s avonds keek hij graag concerten op zijn grote TV. Wanneer dit liedje voorbij kwam dan zong hij altijd het hardste mee met de zin ‘My collection DVD’s’. Prachtige tijden waren dat!

Favourite song
Although I tought this was a rather difficult question as well (my childhood has been all about music, really) this song was the first one that popped into my head. ‘Hey Leonardo’ by Blessid Union of Souls was a song we used to play in the car with (again) my dad and my sister. We used to make endless drives through the forest of our hometown with a cassette tape in the radio. During that time, my dad was starting a music-DVD-collection and he used to watch concerts on his big screen. Whenever this song came on he always sang loudest to the part that says ‘My collection DVD’s’. Precious times, these were!

Nu is het mijn beurt om mensen te ‘nomineren’ om de Jeugdsentiment Tag in te vullen, dus daar gaan we:
So now it’s my turn to ‘nominate’ people to fill in the Nostalgia Tag on their blog, so here goes:

Yvonne of Mouseblossom
Mariko of Applepiepieces
Annelies of Allihoppa

Alles mag, niks moet jongens! Maar het lijkt me super leuk om jullie favoriete jeugdherinneringen te zien!
No pressure guys, but I think it would be awesome to see your favourite childood memories!

Sources: 1. Land van Ooit | 2. Donald Duck

 

One Reply to “De Nostalgie ‘tag’ // The Nostalgia ‘Tag’”

  1. Wat leuk dat je hem hebt ingevuld! Erg leuk om die oude foto’s te zien en je verhalen te lezen. Super schattig ook van je vader dat hij ‘s avonds een videoband in de recorder deed en dat jullie dan ‘s ochtends verrast werden met snoepjes en een film :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi there! This is me: Vera Bertens. Freelance Imagery Inventor from The Netherlands. I live and work in my New England style home that is mostly pink from the inside. In my colorful, mid-century inspired studio I make illustrations, design products and create digital content for my own brand (franje design) as well as other clients, brands and companies.

Read more about Vera >>

@verabertens
Subscribe here (Dutch only)
Logo_FranjeDesign_Footer-1.png

KvK 17260101 / © franje design 2009-2024 / All rights reserved
Privacyverklaring / Privacy Policy / Disclaimer 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: