Mijn favoriete Spotify playlists voor tijdens het werken // Favourite spotify playlists

Spotifyfavs
Het zal voor mensen die frequent mijn blog lezen geen nieuws meer zijn, maar ik zit tot over mijn oren in een doorwerk-zomer. En dat vind ik geen enkel probleem zolang het werk leuk is (check!) en ik Spotify kan luisteren (dubbel check!). Als ik moest kiezen tussen een maand lang niet kunnen eten vanwege financieel barre tijden of een maand geen Spotify luisteren, dan koos ik het eerste. Ik heb nu een jaar of drie een abonnement en ik kan echt niet meer zonder. Als ik een nieuwe artiest wil uitchecken hoef ik niet meer oldschool cd’s te gaan luisteren bij de free record shop (hoewel dat ook zo zijn charme had) en als ik geen inspiratie heb om zelf iets te zoeken dan zet ik een playlist op die bij mijn stemming past en dan doet Spotify de rest.
Gedurende de jaren heb ik dan ook verschillende go-to playlists ontdekt die perfect zijn voor een (lange) werkdag. Ik heb voor verschillende stemmingen en werkzaamheden (ja, echt!) favoriete playlists. Vandaag deel ik mijn top 5 met jullie.

Those of you who read my blog frequently may already know that I’m over my ears in a summer of work. And I don’t mind that at all, as long as the work is fun (check!) and I have Spotify (double heck!). If I had to choose between not eating for a month because the life of a freelancer can be financially rough or a month of no-Spotify, I would choose the no food option. I’ve had a Spotify subscription for about three years now and I couldn’t imagine life without it anymore. If I want to explore new artists I can listen around without having to browse actual record stores and if I’ve got no inspiration to look up some music myself, I’ll just pick a playlist that suits my mood and Spotify will do the rest.
Throughout the years I have discovered several go-to playlists for my working days. I’ve got different ones for each mood and task that’s on my to do list. Today I’ll share my Playlist Top 5 with you.

Spotifyfavs_1

1. Monday Morning Mood.
Ik geef het toe; ik luister deze playlist niet alleen op maandagen. Deze mix van deep house met hier en daar een vleugje urban werkt voor mij super goed als ik me goed moet kunnen concentreren. Bij het schrijven van blogartikelen of het uitdenken van een concept bijvoorbeeld.

1. Monday Morning Mood.
I must admit that I listen to this playlist any day of the week, not just on mondays. This deep house mix with a touch of urban really works for me when I need my concentration. For writing blogposts for example, or for working on concepts for my projects.

 

Spotifyfavs_2

2. Your Favorite Coffeehouse.
Volgens mij is dit รฉรฉn van de meest beluisterde playlists op Spotify ooit. En terecht wat mij betreft, want zo klinkt de muziek in mijn persoonlijke favoriete koffiehuis ook. Relaxte singer-songwriter muziek perfect voor een regenachtige dag en wat schets- of tekenwerk. En als je deze playlist aanzet in combinatie met coffitivity (de geluiden van espresso apparaten en geroezemoes van gesprekken) dan lijkt het helemaal alsof je buiten de deur aan het werk bent.

2. Your Favorite Coffeehouse.
I think this might be one of the most popular Spotify playlists of all time. And rightly so if you ask me, because the music in my personal favourite coffeehouse sounds exactly like this. Some relaxed singer-songwriter music sets the perfect mood for some sketching and drawing on a rainy day. Combine this playlist with the coffitivity app and you’ll feel just like you’re working away from home.

 

Spotifyfavs_3

3. Upbeat + Summer Sun.
Deze playlist is perfect voor zonnige dagen, maar dat verklapt de titel ook al. Vrolijke, upbeat nummers die voor mij prefect samen gaan met ‘doe’ werkzaamheden. Beursjes maken, bestellingen inpakken, illustraties uitsnijden. Instant vrolijkheid met een leuke mix van rock en electronische muziek.

3. Upbeat + Summer Sun.
As the title of this playlist already reveals, it’s perfect for sunny days. Happy, upbeat songs that are perfect for different activities. Making clutches, packing up orders, cutting out illustrations; this playlist is perfect for checking things off your to do list.

 

Spotifyfavs_4

4. 50’s Party.
Als je mij een beetje kent dan weet je dat ik helemaal gek ben van de fifties. Zo ook van de muziek. Een stiekeme droom van mij is om ooit een echte diner te hebben en runnen (zo’n roestvrijstalen bakbeest met neonletters), mocht ik ooit een career-change overwegen. Fifties muziek is voor mij een echte inspiratiebron en deze playlist draai ik vaak als de creativiteit in mijn hoofd ver te zoeken is.

4. 50’s Party.
If you know me only a little bit, you’ll know I’m a huge fan of the fifites. And of fifties music as well. This playlist is perfect for when my creativity is stuck. It’s the perfect inspiration.

 

Spotifyfavs_5

5. #FeelGoodFriday
Deze playlist bevat alles wat je nodig hebt voor een ‘het is vrijdag en bijna weekend’ vibe (hoewel ik deze ook op andere dagen van de week aanzet hoor). Van vrolijke klassiekers tot nineties guilty pleasures; je kunt simpelweg niet naar deze playlist luisteren zonder een glimlach op je gezicht te krijgen.

5. #FeelGoodFriday
This playlist contains all the ingredients for an ‘it’s almost weekend’ vibe (although I do listen to this playlist on other days of the week too). From happy classics to nineties guilty pleasures; you can’t listen to this playlist without getting a smile upon your face.

Heb jij een Spotify abonnement? En wat zijn jouw favoriete playlists? Ik ben altijd op zoek naar nieuwe muziek-inspiratie, dus laat je tips achter in de comments!

Do you have a Spotify subscription? What are your favourite playlists? Please share them in the comments, as I’m always looking for new music inspiration.

3 Replies to “Mijn favoriete Spotify playlists voor tijdens het werken // Favourite spotify playlists”

  1. Hi! Mijn all-time favoriete playlist is eentje van destiny’s child met al hun hits! Lekker groovy, get’s you going en zorgt voor happy feelings tijdens het werken! Een aanrader zeg ik je :-).

  2. Bedankt voor de tips! Ik ben nog niet zo bekend met Spotify dus dit scheelt mij zoeken naar leuke playlists, ik heb de 50s wel ingeruild voor de 80s, wat mijn tienertijd was met veel leuke herinneringen

  3. Heey, Monday Morning Mood is echt gaaf! luister er al de hele ochtend/middag naar ๐Ÿ™‚
    Zelf heb ik een radio station gemaakt van een liedje van The Shins, New Song.
    Ook een fijne manier om naar muziek te luisteren en te ontdekken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi there! This is me: Vera Bertens. Freelance Imagery Inventor from The Netherlands. I live and work in my New England style home that is mostly pink from the inside. In my colorful, mid-century inspired studio I make illustrations, design products and create digital content for my own brand (franje design) as well as other clients, brands and companies.

Read more about Vera >>

@verabertens
Subscribe here (Dutch only)
Logo_FranjeDesign_Footer-1.png

KvK 17260101 / ยฉ franje design 2009-2024 / All rights reserved
Privacyverklaring / Privacy Policy / Disclaimerย 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: