De broche brigade // The Brooch Brigade

Voor degenen onder jullie die mijn kraam hebben bezocht op de verschillende markten waar ik de afgelopen tijd heb gestaan zijn ze wellicht niet nieuw. Voor de rest van jullie, mag ik jullie voorstellen aan de nieuwste ‘baby’ van de ‘franje familie’: broches! Deze broches zijn gemaakt van plastic en ze zijn afgewerkt met een glanzend glazuur voor extra bescherming. Ze zijn vanaf nu te koop in mijn Etsy shop. Klik door voor meer.
>> English after the jump!

Read more »

Nevada State

Na zes (!) artikelen die volledig gewijd zijn aan de staten die John en ik tijdens onze VS-roadtrip hebben bezocht is deze zevende, over Nevada State, de laatste. We waren niet heel lang in Nevada dus we hebben er niet super veel gezien. Maar wederom: wat we er gezien hebben was prachtig en weer zó anders dan wat we in Washington, Oregon en Californië tegenkwamen. Klik door voor onze Nevada avonturen!
>> English after the jump

Read more »

Workshop ‘kerst in een kopje’ // Workshop ‘Christmas in a cup’

Ik vind het ZO leuk dat ik vandaag mag aankondigen dat ik op 20 december een workshop ‘Kerst in een kopje’ ga verzorgen bij Elle Aime in Rotterdam. Samen met de fantastische Lisa ga ik het ouderwetse, suffe kerststukje in een nieuw jasje steken: Een vintage/illustratie jasje. Want we gaan niet alleen aan de slag met plastic boompjes en gedroogd mos, maar ook met vintage servies je eigen illustraties! Ben je benieuwd hoe dat er uit gaat zien? Hier onder vind je een aantal voorbeelden die ik zelf heb gemaakt. Als je meer informatie wilt over de workshop of als je wilt reserveren, klik dan hier. Tot 20 december! Klik door voor meer.
>> English after the jump

Read more »

Los Angeles

Ons bezoek aan Los Angeles was voor mij één van de dingen waar ik het meest naar uitkeek tijdens onze roadtrip. En dat was niet voor niets want de stad bleek uiteindelijk nog leuker te zijn dan ik dacht. Hoewel Portland dan misschien bovenaan mijn lijstje is geëindigd, is Los Angeles ook echt een hele gave stad. En ik moet zeggen dat ik had verwacht dat de mensen niet heel aardig zouden zijn omdat ze het allemaal te druk zouden hebben met zichzelf. Voor bepaalde delen van de stad was dit waar, maar in andere delen zijn we de aardigste mensen ‘ever’ tegengekomen. Klik door voor meer.
>> English after the jump

Read more »

Column: Over ‘iets bijdragen’ // Recap: On ‘contributing’

Hoewel ik mezelf ontzettend gelukkig prijs met het feit dat ik het leven leid dat ik altijd wilde, heb ik soms wel het gevoel dat ik zo weinig bijdraag aan de wereld. Okay, ik eet zelden vlees, ik ben super goed voor dieren, ik laat nooit het licht aan op een plek waar ik niet ben op dat moment, ik douche niet langer dan vijf minuten en als het even kan koop ik biologisch voedsel.
Maar toch. Ik ben geen chirurg. Ik ben geen mensenrechten-activist. Ik ben geen politicus. Ik red geen mensenlevens. Ik ben ‘maar’ een illustrator. Ik maak mooie dingen. Klik door voor meer.
>> English after the jump

Read more »

California State, part 2

Joepie! Nadat ik jullie vorige week deel één van onze Californië avonturen heb laten zien is het vandaag tijd voor deel twee! Dit artikel staat bol van de woestijn, cactussen en…dinosaurussen. Echt. Klik door voor meer.
>> English after the jump

Read more »

Mijn spulletjes verzameling // My knick knack collection

Toen ik nog een klein meisje was nam ik altijd stapels ‘spullen’ mee terug van vakantie. Wat versta ik onder spullen, vraag je je af? Nou, bijvoorbeeld: Snoep papiertjes, kassabonnetjes, flyers, suikerzakjes, visitekaartjes, entreekaartjes, plattegronden, veertjes en kiezelstenen. Je kunt het zo gek niet verzinnen of ik nam het mee naar huis. Het achterliggende idee was altijd dat ik er, eenmaal thuisgekomen, een plakboek mee zou maken. Maar de waarheid is dat het daar eigenlijk nooit van kwam, dus wanneer ik mijn kamer opruimde een halfjaar nadat we terugkwamen van vakantie belandde de complete collectie in de prullenbak. En ik vroeg me af waarom ik al die ‘zooi’ überhaupt mee naar huis had gezeuld. Klik door voor meer.
>> English after the jump

Read more »

San Francisco

Tijdens onze tijd in San Francisco stond het nummer ‘If you’re going to San Francisco’ van Scott McKenzie op repeat in mijn hoofd. En hoewel ik niet daadwerkelijk bloemen in mijn haar had, kon ik dat zet zo goed wel gedaan hebben want wat is San Francisco een feestje! En vooral in de zomer denk ik zo. Hoewel het natuurlijk hoogseizoen was vond ik de hordes toeristen niet zo vervelend als in Seattle. Ik werd verliefd op de gekleurde huizen, de ‘cable cars’ (die ik helaas niet fatsoenlijk op de foto heb gekregen) en natuurlijk: De Golden Gate Bridge. En San Francisco blijkt de thuishaven te zijn voor de hoofdkantoren van een aantal sociale media-bedrijven (bonuspunten voor wie er een paar kan spotten in de foto’s hieronder). Klik door voor onze San Francisco avonturen.
>> English after the jump

Read more »

Hi there! This is me: Vera Bertens. Freelance Imagery Inventor from The Netherlands. I live and work in my New England style home that is mostly pink from the inside. In my colorful, mid-century inspired studio I make illustrations, design products and create digital content for my own brand (franje design) as well as other clients, brands and companies.

Read more about Vera >>

@verabertens
Subscribe here (Dutch only)
Logo_FranjeDesign_Footer-1.png

KvK 17260101 / © franje design 2009-2021 / All rights reserved
Privacyverklaring / Privacy Policy / Disclaimer 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: