Photoblog!

Hoewel ik jullie meer dan up to date heb gehouden over onze Amerika-roadtrip is er een heleboel gebeurd sindsdien. We zijn inmiddels weer een maand of twee terug en sindsdien is het bijna niets dan werk wat de klok slaat. Maar dat is niet erg want de afgelopen weken gebeuren er heel veel leuke dingen rondom mij en franje design! Klik door om te zien wat ik allemaal heb uitgespookt.
>> English after the jump

Read more »

De Nostalgie ‘tag’ // The Nostalgia ‘Tag’

Een paar weken geleden nodigde Evelien (ook wel bekend als Miss Fotografille) me uit om de ‘Jeugdsentiment Tag’ in te vullen. Nou, als ik iets leuk vind dan is het wel blijven hangen in mijn jeugd en bedenken hoe tof alles toen was. Dus ga er eens lekker voor zitten, dan neem ik je mee naar mijn jeugd- en tienerobsessies! Klik door voor meer.
>> English after the jump

Read more »

Random roadtrip foto’s // Random roadtrip shots

Ik kan bijna niet geloven dat ik dit zeg, maar mijn artikel over het ‘Neon Museum’ van vorige week was het laatste in mijn roadtrip-serie. De spreekwoordelijke blog-koek is op. Nouja, bijna dan. Want tijdens onze roadtrip nam ik ook foto’s die niet goed pasten in de blogartikelen die ik eerder schreef. Maar ik kon het ook niet over mijn hart verkrijgen om ze niet met jullie te delen. Dus in dit artikel vind je een bijeen geraapt ‘zooitje’ aan roadtrip-foto’s. En ik proost nog even op de mooiste reis die ik ooit maakte en die altijd één van mijn favoriete herinneringen zal zijn. Klik door voor meer.
>> English after the jump!

Read more »

The Neon Museum

Zoals sommigen van jullie misschien wel weten zijn ‘neon-signs’ één van mijn favoriete dingen aller tijden. Ik vind het daarom ook super jammer dat we er hier in Nederland zo weinig hebben, terwijl je er in de States (bijna) letterlijk en figuurlijk over struikelt. Dus toen ik hoorde dat er in Las Vegas een ‘neon-sign kerkhof’ was wist ik: hier móet ik heen! En hoewel we het in Vegas erg naar ons zin hebben gehad (deze stad is ontzettend gaaf en behoorlijk verschrikkelijk tegelijkertijd) kan ik met recht zeggen dat ‘The Neon Museum’ echt HET hoogtepunt is geweest van onze tijd in ‘Sin City’. Want er gaat niets boven een stapel roestig metaal, prachtige typografie en een stuk geschiedenis. Klik door voor meer.
>> English after the jump

Read more »

De broche brigade // The Brooch Brigade

Voor degenen onder jullie die mijn kraam hebben bezocht op de verschillende markten waar ik de afgelopen tijd heb gestaan zijn ze wellicht niet nieuw. Voor de rest van jullie, mag ik jullie voorstellen aan de nieuwste ‘baby’ van de ‘franje familie’: broches! Deze broches zijn gemaakt van plastic en ze zijn afgewerkt met een glanzend glazuur voor extra bescherming. Ze zijn vanaf nu te koop in mijn Etsy shop. Klik door voor meer.
>> English after the jump!

Read more »

Nevada State

Na zes (!) artikelen die volledig gewijd zijn aan de staten die John en ik tijdens onze VS-roadtrip hebben bezocht is deze zevende, over Nevada State, de laatste. We waren niet heel lang in Nevada dus we hebben er niet super veel gezien. Maar wederom: wat we er gezien hebben was prachtig en weer zó anders dan wat we in Washington, Oregon en Californië tegenkwamen. Klik door voor onze Nevada avonturen!
>> English after the jump

Read more »

Workshop ‘kerst in een kopje’ // Workshop ‘Christmas in a cup’

Ik vind het ZO leuk dat ik vandaag mag aankondigen dat ik op 20 december een workshop ‘Kerst in een kopje’ ga verzorgen bij Elle Aime in Rotterdam. Samen met de fantastische Lisa ga ik het ouderwetse, suffe kerststukje in een nieuw jasje steken: Een vintage/illustratie jasje. Want we gaan niet alleen aan de slag met plastic boompjes en gedroogd mos, maar ook met vintage servies je eigen illustraties! Ben je benieuwd hoe dat er uit gaat zien? Hier onder vind je een aantal voorbeelden die ik zelf heb gemaakt. Als je meer informatie wilt over de workshop of als je wilt reserveren, klik dan hier. Tot 20 december! Klik door voor meer.
>> English after the jump

Read more »

Los Angeles

Ons bezoek aan Los Angeles was voor mij één van de dingen waar ik het meest naar uitkeek tijdens onze roadtrip. En dat was niet voor niets want de stad bleek uiteindelijk nog leuker te zijn dan ik dacht. Hoewel Portland dan misschien bovenaan mijn lijstje is geëindigd, is Los Angeles ook echt een hele gave stad. En ik moet zeggen dat ik had verwacht dat de mensen niet heel aardig zouden zijn omdat ze het allemaal te druk zouden hebben met zichzelf. Voor bepaalde delen van de stad was dit waar, maar in andere delen zijn we de aardigste mensen ‘ever’ tegengekomen. Klik door voor meer.
>> English after the jump

Read more »

Hi there! This is me: Vera Bertens. Freelance Imagery Inventor from The Netherlands. I live and work in my New England style home that is mostly pink from the inside. In my colorful, mid-century inspired studio I make illustrations, design products and create digital content for my own brand (franje design) as well as other clients, brands and companies.

Read more about Vera >>

@verabertens
Subscribe here (Dutch only)
Logo_FranjeDesign_Footer-1.png

KvK 17260101 / © franje design 2009-2024 / All rights reserved
Privacyverklaring / Privacy Policy / Disclaimer 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: