Oh Marie! launch party

Afgelopen zondag ging ik samen met de awesome Olga naar de launch party van het nieuwe Oh Marie!. Oh Marie! was voorheen een online magazine, maar nadat oprichter Marlous vorig jaar een baby kreeg besloot ze Oh Marie! dit jaar terug te laten keren als online community/blog. Om de kick-off van ‘Oh Marie 2.0’ te vieren gaven zij en haar ‘partner in crime’ Anne afgelopen weekend dus een feestje. Het was zó leuk om zoveel bekende gezichten bij elkaar te zien en om een boel nieuwe mensen te leren kennen. Ik kijk uit naar alles wat het nieuwe Oh Marie! ons te bieden heeft. Ik wens jullie alle geluk en succes Marlous en Anne! Klik door voor meer.

>> English after the jump!

Read more »

Gastblog voor Team Confetti #3: Marktkraam 101 // Guest-post for Team Confetti #3: Market stall 101

Workshops geven, instagram challenges organiseren en illustreren kan ik het hele jaar door. Maar ik heb ook wat ‘seizoensgebonden’ werk; mijn illustraties verkopen op verschillende markten! Vorige week is met de Swan Market in mijn hometown Tilburg (een thuiswedstrijdje dus) het marktseizoen voor mij officieel begonnen en dat betekent dat ik eens in de zoveel weken ergens in Nederland (of daarbuiten!) te vinden ben met mijn hele hebben en houden.
Het inrichten van zo’n marktkraam brengt nog best wel wat met zich mee en ik kan me voorstellen dat er onder jullie mensen zijn die ook zo af en toe op een markt staan (Koningsdag, anyone..?). Of je nou met zelfgemaakte spullen op een hippe designmarkt staat of met ouwe zooi op een rommelmarkt, in dit artikel geef ik wat algemene tips die je kunnen helpen met het inrichten van een kraam. Met als bonus een gratis printable checklist (onderaan dit artikel) zodat je niks vergeet als je de stap gaat wagen. Klik door voor meer.

>> English after the jump

Read more »

Nieuw binnen // New in: Alice in Wonderland (cup)caketoppers

TGIF jongens! Ik ben meer dan klaar voor het weekend. Maar niet voordat ik mijn allernieuwste product met jullie heb gedeeld: mijn Alice in Wonderland (cup)caketoppers! Wie mij op instagram volgt heeft ze hier en daar al eens voorbij zien komen en hier heb ik er ook al eens over verteld. Maar vandaag voeg ik ze dan officieel toe aan de ‘franje familie’.
Alice en haar vriendjes staan te popelen om op jouw theefeestje te komen!
Deze (cup)cake toppers bestaan uit drie lagen papier; de onderste is gemaakt van een 160 grams silk papier, daar bovenop zit een laag glitterpapier en helemaal bovenop zit weer 160 grams silk, maar dan mét illustratie! Ze zijn verpakt in setjes van 4 stuks. Elke set bevat Alice, de Cheshire Cat, de Haas en Tweedledee & Tweedledum. Ze zijn nu verkrijgbaar in mijn Etsy shop.
Wat vinden jullie ervan? Klik door voor meer!
>> English after the jump!

Read more »

Nieuw binnen: Cowboys sticker // New in: Cowboys sticker

In mijn meest recente ‘5 things I’m doing right now’ artikel hebben jullie al een sneak-peek kunnen zien van mijn nieuwe stickers. Maar vandag presenteer ik ze ‘officieel’ aan jullie. Ze maakten hun debuut op de Swan Market in Tilburg vorig weekend en ze werden erg goed ontvangen. Super leuk!
Op deze sticker staat mijn ‘allerleukste illustratie ooit’ afgebeeld (dit zijn John zijn woorden, niet de mijne overigens) van een cowboy en een indiaan die patrouilleren op hun peper- en zoutstel ‘paarden’. De afbeelding is gedrukt op transparant vinyl dat zowel binnen als buiten kan worden gebruikt. Papier, hout, metaal, glas. Je kunt het zo gek niet verzinnen of deze jongens blijven er op plakken. De sticker heeft een diameter van 9,5 centimeter en hij is verkrijgbaar in mijn Etsy shop. Alvast een heel fijn weekend! Klik door voor meer.
>> English after the jump

Read more »

Mini cursus 3D illustratie bij Elle Aime // Mini course 3D-illustration at Elle Aime

Weet je nog dat ik een tijdje geleden vertelde dat ik bezig was met het voorbereiden van nieuwe workshops? Vandaag kan ik daar meer over vertellen!
De lieve Lisa en ik hebben een middag gebrainstormd en plannen gemaakt voor een mini cursus 3D-illustratie in juni. Deze cursus bestaat uit drie lessen op drie zaterdagmiddagen in juni: 13, 20 en 27 juni om precies te zijn. Alledrie de lessen vinden plaats in Lisa’s winkel Elle Aime in Rotterdam. Klik door voor meer.
>>English after the jump

Read more »

Photo Diary: February 2015

Wowowowow! Is het alweer maart?! Waar is de tijd gebleven?! Niet getreurd, bij het begin van een nieuwe maand hoort een photo diary van de maand ervoor dus hier vind je wat ik in februari zoal heb uitgespookt. Als je dagelijks ‘achter de schermen’ beelden wilt zien, volg me dan op instagram!
Daar gaan we dan! Klik door voor meer!
>>English after the jump

Read more »

Het beste van #TCennujij // The best of #TCennujij

Wat hebben jullie je best gedaan met de #tcennujij instagram challenge! Er zijn zó veel leuke inzendingen binnengekomen! Super tof om te zien hoe jullie allemaal je eigen draai hebben gegeven aan mijn illustraties. Props voor jullie, guys!
Maar. Er kan er maar één de winnaar zijn en dat is…… Marieke van Ockels! Marieke, je hebt niet alleen super fanatiek meegedaan maar wat we vooral zo leuk vonden is dat je een achter de schermen-foto hebt gedeeld. Hieronder vind je de winnende foto en het ‘achter de schermen’ materiaal. Klik door voor meer.
>> English after the jump

Read more »

Hi there! This is me: Vera Bertens. Freelance Imagery Inventor from The Netherlands. I live and work in my New England style home that is mostly pink from the inside. In my colorful, mid-century inspired studio I make illustrations, design products and create digital content for my own brand (franje design) as well as other clients, brands and companies.

Read more about Vera >>

@verabertens
Subscribe here (Dutch only)
Logo_FranjeDesign_Footer-1.png

KvK 17260101 / © franje design 2009-2024 / All rights reserved
Privacyverklaring / Privacy Policy / Disclaimer 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: