5 things I’m doing right now

Het is alweer eventjes geleden dat ik een aantal dingen heb gedeeld waar ik op dit moment achter de schermen mee bezig ben, maar dat betekent allerminst dat ik stil zit. Vandaag vind ik het weer tijd voor een kleine update omtrent mijn werkzaamheden in een nieuwe editie van ‘5 things I’m doing right now’! Klik door voor meer!

>> English after the jump

Read more »

Nieuw binnen: Weekplanner! // New: Weekly planner

Ja ja, jongens! Hij is er hoor! Het heeft even geduurd maar ik mag het eindelijk met gepaste trots melden: Vorige week stond er 17,5 kilo aan weekplanners (en een postbode) bij mij voor de deur. En wat zijn ze mooi geworden (al zeg ik het zelf). Ze maakten hun debuut op Mercado de Belcrum afgelopen weekend en ze vlogen de kraam uit. Sinds iets eerder deze week zijn ze te koop in mijn Etsy shop en vandaag laat ik ze hier zien. Klik door voor meer!

>> English after the jump

Read more »

Verloofd stel gezocht!

Ja, ik realiseer me hoe raar de titel van dit artikel is. Maar de inhoud ervan komt op niets meer en niets minder neer. Want ik zoek een verloofd stel om een opdracht voor te doen. Hoezo dan? Klik verder voor tekst en uitleg!

Read more »

Gast artikel voor Team Confetti #4: Vega Mini Corn Dogs! // Veggie Mini Corn Dogs (+ free printable)

Voor wie mij en/of mijn blog al langer kent is het geen geheim meer: ik heb een (niet zo) lichtelijke obsessie met Amerika. Vorig jaar maakte ik samen met mijn wederhelft een vijf weken lange roadtrip langs de oostkust van de Verenigde Staten en hoe cheesy cliché het ook mag klinken; ik voelde me daar meer thuis dan in ons eigen Nederland. Eindelijk zag ik alles dat ik in mijn hoofd had alszijnde ‘geweldig’, ‘fantastisch’ en ‘het einde’ in het echt. Ik werd (nog meer) verliefd op de landschappen, de cultuur en de mensen. Oh ja, en het eten! Daarom wil ik vandaag een typisch Amerikaans recept (okay niet typisch Amerikaans want dan had er ‘echt’ vlees in gezeten) met jullie delen: Vegetarische Corn Dogs! Nu hoor ik je denken; wat zijn Corn Dogs?! Klik door om daar achter te komen!

>> English after the jump

Read more »

Brams eerste verjaardag // Bram’s first birthday party

Ongeveer een jaar geleden rondde ik mijn grootste (letterlijk) project ooit af: het geboortekaartje voor Bram. Dit project is één van mijn favorieten en afgelopen week werd het nóg specialer. Want Bram’s super-mama Lieke organiseerde zijn eerste-verjaardags-feestje geheel in ‘geboortekaartje-stijl’! Van slinger tot taart, van raamsticker tot uitnodiging: Lieke ging ‘all out’. Aangezien dat zo ongeveer het grootste compliment is dat ik kan krijgen MOEST ik de foto’s van Bram zijn feestje hier even delen. Klik door voor meer!

>> English after the jump

Read more »

Photo Diary: March 2015

Maart was DE drukste maand van het jaar tot op heden. Voor mij in ieder geval. Ik stuurde ein-de-lijk mijn weekplanner naar de drukker, had een kraampje op de Swan Market en hield voorjaarsschoonmaak door een enorm stuk van mijn haar af te laten knippen. Ik had het bijna te druk om foto’s te maken van waar ik mee bezig was, maar ik heb jullie zo goed en zo kwaad als mogelijk op de hoogte weten te houden (hoop ik). Voor wie mij niet volgt op instagram en dus geen idee heeft wat ik de afgelopen maand heb uitgespookt is hier een kleine update in foto’s. Klik door voor meer.
>>English after the jump

Read more »

Column: Wat er terecht is gekomen van mijn goede voornemens // Recap: On what’s become of my New Year’s resolutions so far

Goede voornemens. We maken ze allemaal. En zijn ze vervolgens tegen de tijd dat januari voorbij is weer glad vergeten. Maar ik niet. Niet dit jaar. Ha! Want nu het eerste kwartaal van 2015 zo ongeveer voorbij is (ja echt, mensen!) lijkt het mij hoog tijd voor een tussentijdse evaluatie om eens te kijken wat er terecht gekomen is van de goede voornemens die ik voor mezelf opstelde aan het begin van dit jaar. Dan kan ik meteen eens kijken waar ik nog aan moet werken. Klik door voor meer!
>>English after the jump!

Read more »

Mijn 10 favoriete instagram accounts // My 10 favourite instagram accounts

Als ik een favoriet sociaal medium zou moeten kiezen dan zou ik zonder enige vorm van twijfel kiezen voor instagram. Zoals ze dat in het Engels zo mooi noemen is dat een echte ‘no-brainer’. Instagram is het perfecte sociale medium voor mensen die beeldend zijn ingesteld of veel met beeld werken. Of die gewoon graag plaatjes kijken. Zoals ik dus. Het is geen geheim dat ik er zelf graag foto’s plaats, maar instagram kan voor mij ook écht een inspiratiebron zijn. Aangezien deze blog de plaats is waar ik alles deel dat komt kijken bij ‘mijn leven als illustrator’ wil ik vandaag mijn 10 meest inspirerende instagram accounts met jullie delen. Klik door voor meer.

>> English after the jump

Read more »

Hi there! This is me: Vera Bertens. Freelance Imagery Inventor from The Netherlands. I live and work in my New England style home that is mostly pink from the inside. In my colorful, mid-century inspired studio I make illustrations, design products and create digital content for my own brand (franje design) as well as other clients, brands and companies.

Read more about Vera >>

@verabertens
Subscribe here (Dutch only)
Logo_FranjeDesign_Footer-1.png

KvK 17260101 / © franje design 2009-2024 / All rights reserved
Privacyverklaring / Privacy Policy / Disclaimer 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: