Column: Over ‘iets bijdragen’, deel 2 // Recap: On ‘contributing’, part two

Een tijdje na onze Amerika-roadtrip afgelopen zomer schreef ik een column over ‘bijdragen aan de wereld’. Als je die column nog niet gelezen heb dan raad ik aan dat wel te doen want het kan zijn dat je anders geen touw kunt vastknopen aan wat ik zometeen allemaal ga vertellen.
In het kort ging die column over hoe ik soms het gevoel heb/had dat ik met ‘slechts illustrator zijn’ niet zo bijster veel bijdraag aan de wereld. Ik maak immers ‘alleen maar mooie dingen’. Klik door voor meer.
>> English after the jump

Read more »

Team Confetti Meeting

Ik denk dat iedereen hier nu wel zo’n beetje weet dat ik een super trots nieuw lid ben van Team Confetti. Maar nadat ik ben voorgesteld op de Team Confetti blog, ik mijn eerste gast-artikel heb geschreven en ik in een Whatsapp-groep zit die zelden stil is werd het tijd voor een échte ontmoeting. Dus afgelopen maandag kwamen Olga, Ingrid en ik bij elkaar in het leuke (en hipster-verantwoorde) Stan & Co in Utrecht voor laaaaaaange gesprekken, taart, drankjes en cadeautjes. Het was alsof we elkaar al jaren kenden. Ik kijk nu al uit naar onze volgende meeting en ik hoop dat we op een dag ook kennis kunnen maken met Tea (die in Londen woont). Ik ben zo blij met mijn nieuwe vrienden en alles dat mijn blog en bedrijfje me tot op heden hebben gebracht. Life’s good. Klik door voor meer.
>> English after the jump

Read more »

Biz Babble: Wat te doen met teveel ideeën // Biz Babble: What to do with too many ideas.

In de laatste editie van Biz Babble besprak ik hoe je als creatief ondernemer geïnspireerd kunt blijven. Het kan soms moeilijk zijn om geïnspireerd te worden als het creatieve deel van je brein constant moet blijven presteren voor allerlei projecten die je omhanden hebt. Maar waar je soms geen inspiratie kunt vinden hoe hard je ook zoekt, zijn er ook tijden waarin je simpelweg teveel ideeën krijgt en te weinig tijd hebt om ze uit te werken. Vandaag vertel ik hoe ik omga met dit luxeprobleem. Klik door voor meer.
>> English after the jump

Read more »

Lamakussens voor Yvonne // Llama pillows for Yvonne

Een tijdje geleden ontmoette ik Yvonne op een housewarming. We raakten aan de praat over hoe zij en haar vriend gingen verhuizen en over mijn illustraties. Van het een kwam het ander en een paar weken later kreeg ik van Yvonne een mailtje met de vraag of ik twee lama kussens kon maken voor op hun nieuwe bank. Uuuuuh…JA! Zie hier het eindresultaat (klik door voor meer).
>> English after the jump

Read more »

Gastblog voor Team Confetti #1 // Guest-post for Team Confetti #1: On work, lack of reality and uncharming poses.

Vandaag is het dan zo ver! Mijn eerste gastartikel voor Team Confetti is gepubliceerd. En aangezien er ook lezers van mijn blog zijn die Team Confetti nog niet volgen (ik kan je van harte aanraden dat wel te doen) plaats ik het artikel ook hier, zodat iedereen die dat wil het kan lezen. Veel plezier met dit eerste artikel, dat gaat over hoe ik werk. Klik door voor meer.
>> English after the jump

Read more »

5 things I’m doing right now

Hoewel veel mensen januari de meest verschrikkelijke maand van het jaar vinden, moet ik zeggen dat deze januari één van de drukste ooit is voor mij. Er staan een hoop leuke dingen te gebeuren en achter de schermen ben ik hard aan het werk aan veel leuke, nieuwe projecten. Wat dan zoal? Nou, dat wil ik jullie vandaag laten zien. Klik door voor meer!

>> English after the jump!

Read more »

Photoblog!

Eerder deze week vertelde ik over mijn plannen om mijn fotoblogs wat regelmatiger hier te laten verschijnen. Daar begin ik mee als januari eenmaal voorbij is, maar dat betekent niet dat ik niet meer wil delen wat zich sinds de laatste fotoblog (die dateert van oktober, oeps!) heeft afgespeeld. Dus hier is een overzicht van hoe mijn laatste maanden van 2014 eruit zagen (klik door voor meer).

>> English after the jump

Read more »

Hi there! This is me: Vera Bertens. Freelance Imagery Inventor from The Netherlands. I live and work in my New England style home that is mostly pink from the inside. In my colorful, mid-century inspired studio I make illustrations, design products and create digital content for my own brand (franje design) as well as other clients, brands and companies.

Read more about Vera >>

@verabertens
Subscribe here (Dutch only)
Logo_FranjeDesign_Footer-1.png

KvK 17260101 / © franje design 2009-2024 / All rights reserved
Privacyverklaring / Privacy Policy / Disclaimer 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: