‘Maar heb jij het niet hartstikke druk?!’

Die vraag krijg ik regelmatig wanneer ik vertel waar mijn dagelijks leven zoal mee gevuld is. En dat is dan nog los van ons nieuwe huis, dat op dit moment ook enorm veel tijd opslokt (en dan te bedenken dat we weinig kluswerk zelf doen en het meeste uitbesteden).
Het leek me leuk eens voor je op te sommen wat ik nou precies allemaal doe; klik door voor meer!

Read more »

Mijn nieuwe home office in schetsvorm

Zoals ik eerder hier al vertelde gaan John en ik in het najaar naar ons splinternieuwe huis verhuizen! Ik ben natuurlijk in mijn hoofd al druk bezig met het inrichten van mijn nieuwe home office en vandaag neem ik jullie mee naar ons huis in aanbouw om het daarover te hebben! Klik door voor meer.

Read more »

We kochten een huis

Je hebt het ongetwijfeld gemerkt, maar ik ben weer een beetje aan het bloggen geslagen. Omdat het tijd werd. En omdat ik weer tijd heb. Omdat er een heleboel te delen valt. En omdat ik (buiten op instagram) weer wat meer hier wil delen. Is het blijvend? Geen idee. Ik probeer mezelf de laatste maanden wat minder vast te zetten met dingen die moeten. Maar voor nu voelt het goed jullie af en toe bij te praten en zolang ik wat te vertellen heb zal ik dat blijven doen. Vandaag vertel ik dus (nadat je doorklikt) meer over ons nieuwe huis!

Read more »

Fotografie voor HEMA // Content Creation for HEMA

Sinds ruim een jaar mag ik mijzelf naast illustrator, (grafisch) ontwerper en fotografe ook ‘content creator’ noemen. En niet voor de minste: ik mag content maken voor de instagram account van HEMA! In dit artikel deel ik een aantal van mijn favoriete beelden. Klik door voor meer!
>> English after the jump!

Read more »

Nieuwe producten // New products

Aan het begin van het jaar stelde ik mijzelf het doel om iedere maand een nieuw product uit te brengen. Dit omdat ik zoveel ideeën heb waar ik geen tijd voor maak en mijn eigen producten voor mij een soort speeltuin zijn waarin ik alles mag doen wat ik wil (al is het ook fijn als mensen mijn producten willen kopen, natuurlijk). En ondanks alle drukte omtrent grote projecten als Meesterlijk Junior kan ik met gepaste trots melden dat het me tot op heden ook iedere maand is gelukt een product uit te brengen. Klik door voor meer.
>> English after the jump

Read more »

Meesterlijk Junior

Een van de moeilijkste dingen van illustrator/ontwerper zijn is denk ik wel dat je soms heel lang je mond moet houden over projecten terwijl je er juist zo trots op bent dat je het van de daken zou willen schreeuwen.
Dat was voor mij het afgelopen halfjaar ongeveer het geval. Sinds september vorig jaar ben ik namelijk druk bezig geweest met een groot project voor Robèrt van Beckhoven. Misschien ken je hem van Heel Holland Bakt, Cupcake Cup of zijn deelname aan Wie is de Mol?. Maar hij is vooral bekend om als ‘Meest Meesterlijke bakker van Nederland’: hij heeft niet voor niets twee Meester titels achter zijn naam staan. Klik door voor meer!

Read more »

Mijn eerste brief voor Zusterhood

Een tijdje geleden heb ik mij aangesloten bij Zusterhood; een genootschap van vrouwen dat elkaar zes keer per jaar een kunstbrief met een bepaald thema stuurt. Ongeveer een maand geleden ontving ik mijn eerste oproep en de ‘match’ met de Zuster naar wie ik de brief zou sturen. En het thema waarbinnen de brief geschreven moest worden: Blauwe Maandag. Ik ging aan de slag en vandaag deel ik met jullie het resultaat. Klik door voor meer!

Read more »

Nieuw binnen: Crabby Pants geborduurd embleem // Crabby Pants patch

Je kent ze wel; mensen die vaak chagrijnig zijn. Of ze nou met het verkeerde been uit bed zijn gestapt, honger hebben (ik ben zelf koningin ‘hangry’-zijn), of hoognodig koffie moeten hebben: de vrolijkheid spat er niet bepaald van af. Voor al deze mensen heb ik deze geborduurde ‘pity party’ ontworpen: het ultrafeestelijke ‘Crabby Pants’ embleem. Klik door om er alles over te lezen!
>> English after the jump!

Read more »

Hi there! This is me: Vera Bertens. Freelance Imagery Inventor from The Netherlands. I live and work in my New England style home that is mostly pink from the inside. In my colorful, mid-century inspired studio I make illustrations, design products and create digital content for my own brand (franje design) as well as other clients, brands and companies.

Read more about Vera >>

@verabertens
Subscribe here (Dutch only)
Logo_FranjeDesign_Footer-1.png

KvK 17260101 / © franje design 2009-2024 / All rights reserved
Privacyverklaring / Privacy Policy / Disclaimer 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: