Mijn vintage ballenautomaat // My vintage vending-machine

Voor zo lang als ik me kan herinneren heb ik ‘iets’ met automaten; kauwgomballen-automaten, capsule-automaten, frisdrank-automaten, you name it. Toen ik nog een klein meisje was kon ik uren naar een speelgoedautomaat staan kijken en fantaseren hoe het leven in zo’n automaat er uit zou zien. Ook kon ik mezelf verliezen in het dromen over hoe de reis naar buiten eruit zou zien; ik dacht altijd dat het een soort van achtbaan moest zijn, met een enorm avontuur aan het einde; want pas dan zou het leven van het speelgoed echt beginnen. Afijn, mijn moeder zei altijd dat de objecten die in een dergelijke automaat zaten allemaal prullen waren en dat je daar je geld niet aan uit moest geven, dus ik heb niet vaak automaten in actie gezien. Maar ik denk dat dat mijn obsessie alleen maar heeft aangewakkerd en het mysterie dat deze machines over zich hebben in mijn ogen alleen maar groter heeft gemaakt. Klik door voor meer.
>> English after the jump!

Read more »

Zeefdrukken bij RAAF // Screen-printing at ‘Raaf’

Eergisteren ben ik gaan zeefdrukken in grafisch atelier ‘Raaf’ in Breda. Hoewel ik vier jaar op de kunstacademie in Breda heb gezeten, was ik nog nooit in deze werkplaats geweest; de academie had zelf een grafiek werkplaats en zo was het nooit echt ‘nodig’ om andere opties te ontdekken om mijn grafiek-honger te stillen. Klik door voor meer.
>> English after the jump

Read more »

Goede voornemens // New Year’s resolutions

Normaal gesproken ben ik niet echt een ‘goede voornemens-type’, maar het kan eigenlijk geen kwaad om eens te kijken naar wat er niet zo goed ging het afgelopen jaar en wat ik dit aankomend jaar kan doen om hier verandering in te brengen. Ik goot dit in de vorm van goede voornemens. Klik door om ze te lezen.
>> English after the jump

Read more »

Het beste van 2013 // Best of 2013

2013 is nogal een jaar geweest voor mij. Ik studeerde af aan de kunstacademie en heb mijn weg gezocht (met vallen en opstaan) in mijn leven als afgestudeerd illustrator. Maar er is nog veel meer gebeurd afgelopen jaar. Hier vind je mijn ‘best of 2013’. Klik door voor meer.
>> English after the jump

Read more »

The Fir Tree

Aangezien het bijna kerst is wil ik vandaag één van de mooiste kerstverhalen aller tijden met jullie delen.
Weet je nog dat ik in april met John in Londen was? Toen we daar de Tate Modern museum-shop bezochten kwam ik een prachtig boekje tegen genaamd ‘The Fir Tree’, door Hans Christian Andersen. Mijn interesse werd gewekt door de prachtige illustraties die erin stonden, (ik kende de verhalen van Andersen nog niet zo goed) gemaakt door de über-getalenteerde Sanna Annukka. Aangezien ik weinig geld te besteden had (what’s new ;)) kreeg ik het boekje van John (dank je wel, darling!). Pas toen ik het, eenmaal terug op de hotelkamer, ging lezen kwam ik er achter dat dit niet zomaar een boekje is. Het is een levensles. Een hele grote. Klik door voor meer.

>> English after the jump

Read more »

Ik sta op Swan Market // Coming up: Swan Market

Ik heb het al eerder gemeld, maar aankomend weekend heb ik het hele weekend lang een kraam op de Swan Market in Rotterdam. Deze vindt plaats op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur in de Fenixloods 1 in Rotterdam. Kom gezellig langs!

>> English after the jump

Read more »

Hi there! This is me: Vera Bertens. Freelance Imagery Inventor from The Netherlands. I live and work in my New England style home that is mostly pink from the inside. In my colorful, mid-century inspired studio I make illustrations, design products and create digital content for my own brand (franje design) as well as other clients, brands and companies.

Read more about Vera >>

@verabertens
Subscribe here (Dutch only)
Logo_FranjeDesign_Footer-1.png

KvK 17260101 / © franje design 2009-2024 / All rights reserved
Privacyverklaring / Privacy Policy / Disclaimer 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: