Eerste indruk van Essen // First impression of Essen

Gisterenavond laat kwamen we moe maar voldaan terug van een weekend vol Design Gipfel in Essen. We hebben een super leuke tijd gehad, prachtige mensen ontmoet (onder andere onze buren van Jazz Steampunk) en we hebben enorm veel voldoening gehaald uit het feit dat we mijn werk aan (een ander deel van) de wereld konden laten zien. Op dit moment raas ik als een wervelwind door mijn atelier om alles weer netjes op te ruimen (gezien de hoeveelheid spullen die ik heb meegesjouwd naar Duitsland zou je bijna denken dat ik tijdelijk verhuisd was), maar ik wil ook een eerste impressie geven van ons weekend. Betere foto’s van mijn stand volgen uiteraard, wanneer ik eenmaal de tijd heb gehad om er fatsoenlijk naar te kijken (wat wel eventjes kan duren omdat er alweer nieuwe projecten op me liggen te wachten). Klik door voor meer.
>> English after the jump

Read more »

Voorbereidingen voor Essen // Getting ready for Essen

De afgelopen weken heb ik het razend druk gehad (en nog steeds trouwens) met alles in orde maken voor de Design Gipfel in Essen. Ik dacht dat deze markt een goede gelegenheid zou kunnen zijn om mijn ‘nieuwe’ (of afgestudeerde) ‘ik’ eens uit te proberen, dus ik heb hard gewerkt aan een nieuwe huisstijl die ik compleet en breed-uitgemeten aan jullie zal laten zien als de tijd rijp is, maar vanaf nu kunnen er kleine tipjes van de sluier opgelicht worden door de oplettende kijker. Ik heb me daarnaast ook beziggehouden met het maken van wat nieuwe producten, zoals een tijdelijke tattoo, een sticker en wat buttons. Hoewel ik denk dat ik voor de Gipfel in Duitsland (die plaatsvindt op 9 en 10 november) geen tijd meer heb om fatsoenlijke productfoto’s of dito online productpresentatie te maken, deel ik vandaag wel wat foto’s van het (vaak nogal hectische) proces dat voorafgaat aan een markt als deze. Klik door voor meer.
>> English after the jump

Read more »

Dutch Design Week

Vorige week was het Dutch Design week in Eindhoven en eigenlijk behoeft dat weinig uitleg voor al mijn Nederlandse lezers, maar voor wie het nog niet weet; het is DE week van het jaar waarin allerlei soorten ontwerpers (ruimtelijk, grafisch, interieur, noem maar op!) hun werk laten zien aan de wereld. Eigenlijk is er te veel om in één dag te kunnen bekijken, maar het is ons gelukt zoveel mogelijk te absorberen in die tijd. Klik door om mijn highlights te zien!
>> English after the jump

Read more »

Kerstkaart // Christmas greeting card

Hoewel je zou kunnen denken dat ik nogal vroeg ben met het uitbrengen van mijn kerstkaart, dan kan ik je vertellen dat de tijd vliegt (naar mijn idee) en kerst 2013 weer voorbij is voor we het door hebben. Daarnaast leek het mij leuk deze kaart ook te kunnen verkopen op de Design Gipfel in Essen en om dat te kunnen doen moest ik wel op tijd aan de slag.
Dit jaar maakte ik er een kerst-feestje van. De kaart is gedrukt op 300 grams karton met een mat-laminaat aan de voorkant. Hij is 14,8 x 14,8 cm groot en is vanaf nu te koop in mijn Etsy shop! Klik door voor meer.
>> English after the jump

Read more »

Work/Life 3 is here!

Vorige week kwamen eindelijk mijn exemplaren van ‘Work/Life 3; The Uppercase Directory of Illustration’ binnen! Ik kon mezelf er nog net van weerhouden de postbode te zoenen om hem te bedanken voor het bezorgen van de boeken. klik door voor meer.
>> English after the jump!

Read more »

Engaged; a unique wedding event

Toen de geweldige Judith van ‘Velvetine fotografie en inspiratie’ (die mij en John in april heeft gefotografeerd tussen de alpaca’s) aankondigde dat ze een trouw-event zou gaan organiseren wist ik; daar moet ik bij zijn! Een hele dag in de fijne bohemian sfeer die zij met haar Velvetine al tijden ademt moet een heerlijke beleving zijn. Daarbij komt dat ik zelf met mijn illustraties graag de feest- en trouwkant op wil (zoals je eerder kon lezen in het artikel over mijn toekomst als afgestudeerd illustrator), dus ik kon dit event ook nog als werkveld-onderzoek-‘smoes’ gebruiken. Klik door voor meer.
>> English after the jump

Read more »

Hi there! This is me: Vera Bertens. Freelance Imagery Inventor from The Netherlands. I live and work in my New England style home that is mostly pink from the inside. In my colorful, mid-century inspired studio I make illustrations, design products and create digital content for my own brand (franje design) as well as other clients, brands and companies.

Read more about Vera >>

@verabertens
Subscribe here (Dutch only)
Logo_FranjeDesign_Footer-1.png

KvK 17260101 / © franje design 2009-2024 / All rights reserved
Privacyverklaring / Privacy Policy / Disclaimer 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: