Afstuderen deel 4: Once Upon A Thing // Graduation part 4: Once Upon A Thing

Toen ik nog een klein Vera-tje was was ik ervan overtuigd dat spullen gevoel hadden.
Als iemand tegen een tafeltje schopte dan dacht ik dat het tafeltje pijn had. Snoepjes die er schattig uitzagen at ik niet op want dat vond ik zielig. En wanneer ik in de speelgoedwinkel stond te brullen omdat ik een teddybeer wilde maar deze niet kreeg dan wist ik zeker dat die beer ‘s avonds zat te huilen omdat ik hem niet mee naar huis had genomen. Klik door voor meer.
>> English after the jump

Read more »

Afstuderen deel 3: Scriptie // Graduation part 3: Thesis

Afstuderen aan de kunstacademie bestaat helaas niet alleen uit het maken van twee bijzondere projecten. Het bestaat ook uit het doen van een onderzoek en het schrijven van een verslag hiervan. Ik houd van schrijven, ik houd (zacht uitgedrukt) niet zo van onderzoek doen. Waarom niet? Omdat ik graag dingen maak vanuit een gevoel, een verlangen, niet vanuit een lang doordacht concept. Ik ben van mening dat goed werk niet altijd een sociale lading of gedachtegoed hoeft te hebben. Kunst en illustraties kunnen ook gewoon een esthetische functie vervullen. Bot gezegd; ik maak graag dingen die mooi zijn en dat vind ik belangrijk. Een gedachte of concept erachter is niet noodzakelijk, maar als het er is dan is dat mooi meegenomen. Klik door voor meer.
>> English after the jump

Read more »

Afstuderen deel 2: Mein Utopie // Graduation part 2: Mein Utopie

Tijdens mijn afstuderen heb ik mij ontfermd over twee afstudeerprojecten (en een scriptie). Bot gezegd waren dat een ‘lastig’ en een ‘makkelijk’ project. Niet wat niveau, hoeveelheid werk of werkproces betreft, maar wel qua ontvankelijkheid. Omdat ik een persoon ben die graag alle lastige dingen zo snel mogelijk uit de weg ruimt begin ik met het uit de doeken doen van het ‘lastige’ project. Klik door voor meer.
>> English after the jump

Read more »

Afstuderen deel 1 // Graduation part 1

Wat heb ik een onbeschrijfelijk halfjaar achter de rug! Zoals jullie allemaal wel zullen weten heb ik sinds november 2012 verschrikkelijk hard gewerkt om af te studeren van de kunstacademie en met gepaste trots kan ik melden dat dat me zo’n twee weken geleden ook daadwerkelijk is gelukt! Joepie! Klik door voor meer.
>> English after the jump!

Read more »

Photoblog

Zo, de laatste fotoblog is alweer een hele tijd geleden (iets in mij vertelt me dat ik dat elke keer zeg), maar mijn afstuderen slokt al mijn tijd op. Klik door om te zien wat me nog meer bezig gehouden heeft de afgelopen tijd.
>> English after the jump

Read more »

Ik ben een geluksvogel // I am a lucky bastard

Ik houd van fotografie. Ik heb zelf tijdens mijn studie grafisch ontwerp fotografie lessen gehad en ik zal er altijd een zwakke plek voor hebben. Maar als je eenmaal de ‘ins en outs’ van fotografie kent kijk je nooit meer hetzelfde naar een foto. In 90% van alle foto’s die ik zie denk ik tegenwoordig dan ook; ‘dit had ik zelf beter gekund’. Klik door voor meer.
>> English after the jump

Read more »

Londen lama invasie! // London llama invasion!

De afgelopen maanden heb ik het vreselijk (wat zeg ik, verschrikkelijk!) druk gehad met mijn afstudeerwerk en andere leuke projecten zoals Work/Life3. Dit heeft zo veel van mijn tijd opgeslokt dat er geen tijd meer was voor leuke dingen. Geen leuke dingen. Nooit. Ik heb veel te lang vastgeplakt gezeten aan mijn werkplek, ik was de afgelopen weken niet te genieten en ik heb verschillende stress-gerelateerde huilbuien doorstaan. Niet zo fraai. Klik door voor meer.
>> English after the jump

Read more »

Hi there! This is me: Vera Bertens. Freelance Imagery Inventor from The Netherlands. I live and work in my New England style home that is mostly pink from the inside. In my colorful, mid-century inspired studio I make illustrations, design products and create digital content for my own brand (franje design) as well as other clients, brands and companies.

Read more about Vera >>

@verabertens
Subscribe here (Dutch only)
Logo_FranjeDesign_Footer-1.png

KvK 17260101 / © franje design 2009-2024 / All rights reserved
Privacyverklaring / Privacy Policy / Disclaimer 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: