Gastblog voor Team Confetti #24: Freelance Girlboss planning

Bij een nieuw jaar horen nieuwe plannen. Zoals je vorige week al op de blog van Team Confetti kon lezen heb ik geen goede voornemens opgesteld, maar ik heb wel een plan om mijn bedrijf zo efficiënt mogelijk te kunnen runnen in 2017. Hiervoor stelde ik aan het einde van vorig jaar een nieuwe freelance GIRLBOSS planning op die ik graag met jullie deel vandaag. Klik door voor meer!
>> English after the jump!

Read more »

Ik praat jullie even bij // Let’s get you up to speed

De feestdagen zijn weer voorbij en ik ben sinds deze week weer ‘vol’ aan het werk. Het is jullie misschien opgevallen dat ik in december rustig aan heb gedaan. Ik had tijd nodig om even op adem te komen omdat ik het de maanden ervoor enorm druk had en super goed ben in mezelf overladen met werk. Dat laatste heb ik veelvuldig gedaan afgelopen jaar. Te veel. Zo veel dat ik een beetje ‘op’ was. 2016 was niet mijn jaar. Ondanks dat er best wat hoogtepunten waren (zo kwam Babyspel uit en vonden John en ik eindelijk een woning), ik heb een groot deel van het jaar een overall ongelukkig gevoel gehad. Daarom vond je aan het einde van vorige maand ook geen ‘best of 2016’ artikel of een terugblik; het jaar kon wat mij betreft niet snel genoeg om zijn. En het blijkt dat ik niet de enige ben; ik las zo aan het einde van het jaar op veel blogs dat 2016 niet het favoriete jaar van de blogger in kwestie was. Ik ben benieuwd waar dat aan gelegen heeft. Klik door voor meer!
>> English after the jump

Read more »

DIY Christmas Crackers (+ Gratis printable) // DIY Christmas crackers (+ free printable)

Ik leef momenteel voor kerstdecoratie en de Christmas Cracker is iets dat nooit ontbreekt op mijn kersttafel. De knal, de wijsheden en simpelweg het aanzicht van een mooi aangeklede tafel met Christmas Crackers op de borden: I love it. Al jaren ben ik van plan zelf crackers te maken (je bent maker/illustrator of niet) en dit jaar maakte ik daar eindelijk eens tijd voor. En omdat ik graag dingen deel heb ik vandaag een DIY met gratis printable voor jullie zodat jullie ook lekker aan de slag kunnen met de leukste en origineelste Christmas Crackers (al zeg ik het zelf). En het is niet eens moeilijk! Klik door voor meer!
>> English after the jump!

Read more »

Mijn Varier Move ergonomische stoel (+ 10% korting!) // My Varier Move ergonomic chair

‘Goed zitten.’ Je leest er overal over en het is typisch zo’n onderwerp waarbij je heel snel door de bomen het bos niet meer ziet. Voor mij was dat niet anders toen ik ruim anderhalf jaar geleden rugklachten kreeg. Ik zat, nee ik hing, uren achter elkaar op een ‘normale’ bureaustoel. Het was een prima stoel die mijn vader ooit van zijn werk had meegenomen en toen ik op mezelf ging wonen kreeg ik die weer van hem. Die stoel was er gewoon en pas toen ik klachten kreeg ging ik nadenken of ik eigenlijk wel ‘goed zat’. Nee dus. Er waren momenten dat ik na lang zitten moeite had met lopen omdat de spieren in mijn rug zo stijf waren geworden en mijn schouders brandden constant. Ik ging dus op zoek naar een nieuwe stoel, maar voor mij was belangrijk dat de stoel ‘anders’ was dan de stoel waar ik al zo lang op zat. Als ik immers weer een ‘normale’ bureaustoel zou aanschaffen dan zag ik niet in waarom de pijn daarmee minder zou worden.
Ik besloot dus op onderzoek uit te gaan en ik investeerde uiteindelijk in deze ergonomische stoel van Varier Furniture, de Thatsit Balans. Klik door voor meer!
>> English after the jump

Read more »

Nieuw binnen: Kerstkaart // New: Christmas card

Ik heb het er hier al een eeuwigheid over, maar hij is er eindelijk hoor jongens! Mijn kerstkaart van dit jaar. Volgens mij zeg ik dit elk jaar, maar het ontwerpen van de jaarlijkse kerstkaart is echt een van de hoogtepunten van mijn jaar. Hoe het begint met een hersenspinsel en uitgroeit tot een idee. Van schetsfase, tot fotograferen tot nabewerken; het hele proces is leuk. En ja, dat komt mede omdat ik terwijl ik aan de kaart werk van mezelf naar mijn Spotify kerst-playlist mag luisteren (ook al is het pas september ofzo). Klik door voor meer!
>> English after the jump

Read more »

Gastblog voor Team Confetti #23: Gratis feestelijke telefoonwallpapers! // Free festive phone wallpapers

I know, I know. Eigenlijk is het ‘not done’ om de kerstversieringen van zolder te halen voordat de welbekende Spaanse Goedheiligman het land weer heeft verlaten, maar ik kan het (ook dit jaar) toch echt niet laten. Begrijp me niet verkeerd hoor; Sinterklaas is leuk, maar ik moet bekennen dat sinds mijn zus en ik niet meer thuis wonen (als in: dat is al een eeuwigheid zo) en we niet meer uitgebreid pakjesavond vieren, het hele feest een beetje aan me voorbij gaat. Het (nog) niet hebben van kinderen draagt hier vast en zeker ook aan bij. Geef mij de toeters, bellen en glitters van kerst maar. Er gaat niets boven een zondagmiddag onder de kerstboom met warme chocolademelk en mijn Elvis kerst LP (maar echt, die is briljant!). Je begrijpt inmiddels vast wel dat ik gek ben op (feest)tradities en hier op de blog ben ik inmiddels een eigen traditie begonnen; gratis feestelijke telefoon wallpapers! Want ook je smartphone kan wel wat kerst-opsmuk gebruiken in deze donkere maanden, toch? Daarom maakte ik weer drie winter/feestdagen-proof smartphone wallpapers die je helemaal gratis en voor niks kunt downloaden. Spread the festive love! Klik door voor meer.
>> English after the jump!

Read more »

Gastblog voor Team Confetti #22: Home office tour

De meesten van jullie zullen inmiddels wel weten dat ik een paar maanden geleden verhuisd ben. Dat ik een compleet nieuwe home office kreeg zal voor velen van jullie ook geen geheim meer zijn; ik blogde eerder al over wat ik allemaal op mijn thuiskantoor-wishlist had staan. Een tijdje geleden beloofde ik jullie al een rondleiding door mijn nieuwe werkplek en vandaag is het dan zover! Lees gauw verder!
>> English after the jump

Read more »

Hi there! This is me: Vera Bertens. Freelance Imagery Inventor from The Netherlands. I live and work in my New England style home that is mostly pink from the inside. In my colorful, mid-century inspired studio I make illustrations, design products and create digital content for my own brand (franje design) as well as other clients, brands and companies.

Read more about Vera >>

@verabertens
Subscribe here (Dutch only)
Logo_FranjeDesign_Footer-1.png

KvK 17260101 / © franje design 2009-2024 / All rights reserved
Privacyverklaring / Privacy Policy / Disclaimer 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: