Bloggersmeeting bij Elle Aime // Bloggers meeting at Elle Aime

BloggersElleAime_8Afgelopen zaterdag was ik op de ‘Elle Aime <3 Bloggers’ meeting bij Elle Aime in Rotterdam. En wat was het leuk. Heel Team Confetti was aanwezig en het was heel leuk om zoveel bloggers die ik al heel lang (of helemaal nog nooit) gezien had eens allemaal bij elkaar te zien. Er was een DIY cake bar mét mini-fotostudio, huisgemaakte limonade in 1001 smaken, een ‘graai en teken tafel’ en een echte photobooth. Had ik al gezegd dat het awesome was? Lieve Lisa, Saske en Silvana: dank jullie wel voor de uitnodiging en de geweldige middag!
Last saturday I attended the ‘Elle Aime <3 Bloggers’ meeting at Elle Aime in Rotterdam. And it was SO much fun! Not only did I see all of the Team Confetti members again, I also got a chance to meet some people I never saw in real life before. There was a DIY Cake bar & mini photo studio, homemade lemonade in a thousand different flavours, a ‘grab and draw table’ and a real photobooth. Did I already say it was awesome? Dear Lisa, Saske and Silvana: thank you all so much for the invite and the lovely afternoon!

BloggersElleAime_1

BloggersElleAime_2

BloggersElleAime_3

BloggersElleAime_4

BloggersElleAime_5

BloggersElleAime_6

BloggersElleAime_7

BloggersElleAime_8

BloggersElleAime_9

BloggersElleAime_10

BloggersElleAime_11

BloggersElleAime_12

Credits bovenstaande foto: Silvana Herrebout
Credits for the photo above: Silvana Herrebout

Gast-artikel voor Team Confetti #17: Gratis zomerse telefoon wallpapers // Free phone wallpapers

Wallpaper_MonkeyMermaid_OpTelefoon
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben wel aan zomer toe hoor jongens. We hebben al een voorproefje gehad in de vorm van een paar zomerse dagen maar ik mag toch hopen dat dat niet alles is geweest. Want ach en wee, wat was het een pleurisbende (excuse my French) op weergebied de afgelopen weken. Ik zou er bijna spontaan een winterdepressie van krijgen. Daarover gesproken: ik liep tot vandaag nog steeds vrolijk rond met de winter/kerst wallpapers die ik een tijdje geleden maakte op mijn telefoon. Leuk en vooral feestelijk, maar niet meer heel erg up to date. Nu maar hopen dat deze winter wallpapers niet de reden zijn dat de zomer zich niet welkom heeft gevoeld en daardoor voorlopig nog niet hier in Nederland is aangekomen. (Als dat wel het geval was: sorry he).
Om mijzelf (en hopelijk jullie ook) te ontdoen van de mogelijk zeer vervroegde winterdip heb ik weer een drietal kekke zomerse telefoonwallpapers voor jullie gemaakt. Gratis en voor niks een stukje mooi weer op je telefoon. Mocht de zomer het nou echt laten afweten, dan schijnt de zon in ieder geval nog een beetje op je scherm.
I don’t know about you, but the weather here in the Netherlands has made it look more like we’re headed towards winter than summer these past few weeks. Which was an excellent reason for me to welcome summer into our hearts and smartphones by desiging a set of free downloadable summer phone wallpapers. Enjoy!

Wallpaper_MonkeyMermaid_OpTelefoon

Wallpaper_MonkeyMermaid_franjedesign_BLOG

Download de hoge resolutie versie (one size fits most) van de ‘gorilla zeemeermin’ wallpaper hier.
Download the high resolution version (one size fits most) of the ‘monkey mermaid’ wallpaper here.

Wallpaper_MonkeyMermaid_franjedesign_BLOG

Wallpaper_PopsicleRocket_OpTelefoon

Wallpaper_PopsicleRocket_franjedesign_BLOG
Download de hoge resolutie versie (one size fits most) van de ‘raketlollie’ wallpaper hier.
Download the high resolution version (one size fits most) of the ‘popsicle rocket’ wallpaper here.

Wallpaper_SandDoghouse_OpTelefoon

Wallpaper_SandDoghouse_franjedesign_BLOG
Download de hoge resolutie versie (one size fits most) van de ‘zand-hondenhok’ wallpaper hier.

Download the high resolution version (one size fits most) of the ‘sand dog house’ wallpaper here.

Welke vind jij de leukste? Laat het me weten in de comments. Veel plezier deze zomer en met je splinternieuwe wallpapers!
P.S.: Vorig jaar maakte ik ook al zomerse telefoonwallpapers. Mocht je die nog niet gezien hebben, dan kun je die hier bekijken.
Which one do you like best? Let me know in the comments!
P.S.: Have you seen last year’s summer smartphone wallpapers? They’re right here.

 

Photo Diary: Mei 2016 // Photo Diary: May 2016

PhotoDiary_Mei2016_0Vorige maand kwam er geen Photo Diary online op deze blog, want ik had toen zo weinig foto’s gemaakt dat er eigenlijk bar weinig te vertellen viel. De afgelopen maand daarentegen had ik weer wat meer tijd om de dingen die in mijn leven gebeurden vast te leggen en zodoende presenteer ik jullie gewoon weer een overzicht van wat ik in de maand mei deed. Zo kluste ik erop los in ons nieuwe huis, hield ik een blogsale en ik maakte een naambordje voor op de gevel van onze nieuwe woning. Ready? Here we go!
Last month I didn’t post a Photo Diary since I had such a busy month that I barely had time to take any pictures at all. Seeing May was a little less hectic, I now present you with another Photo Diary. It involves lots of work in the new house, hosting a blogsale and desiging a sign for the new house.

Van wat ‘scarps’ van mijn handbedrukte vloeipapier maakte ik frietzakjes. In deze frietzakjes deed ik ‘zoete frietjes’ die ik op markten verkoop. Ik heb altijd al een zwak voor fastfoodverpakkingen gehad.
I made french fry bags out of some scraps of my handpainted blotter and filled them with ‘sweet fries’. I’ve always been a sucker for fast food packaging.

PhotoDiary_Mei2016_1

Na jaren zoeken is het dan zover: John en ik gaan (weer) samenwonen! Via een artikel in de krant vonden we een huisje waar we nu volop in aan het klussen zijn. En ik kan je vertellen dat het echt ontzettend tof gaat worden!
John and I will finally be moving in together, which I announced on instagram with this photo:

PhotoDiary_Mei2016_2

Ik kocht deze cactusstof op Mercado de Belcrum en ik vind het een ‘perfect match’ met mijn lama’s. Zodra ik weer achter de naaimachine kruip om beursjes te maken zal ik er ook zeker een aantal met deze combinatie maken.
I purchased this cactus fabric and it turned out to be a perfect match with my llama fabric. I’ll be sure to make some clutches with this combo in the near future.

PhotoDiary_Mei2016_3

 

In het kader van de verhuizing ben ik aan het opruimen geslagen. Mijn atelier moest er als eerste aan geloven en omdat ik nog een heleboel bruikbare spullen had waarvan ik het zonde vond om ze weg te gooien besloot ik een mega atelier blogsale te houden. Hoewel er al veel verkocht is zijn er ook nog best een hoop leuke items verkrijgbaar, dus neem nog even een kijkje!

PhotoDiary_Mei2016_4

Ook mijn kledingkast moest geloven aan mijn opruimwoede en ik sta er altijd versteld van dat je dan weer dingen tegenkomt waarvan je je afvraagt; waarom heb ik dit al zo lang niet meer gedragen? Mijn Galaxy-legging was er zo een.
I cleaned out my closet and found these galaxy leggings I totally forgot about.

PhotoDiary_Mei2016_5

Het was bevrijdingsdag en heerlijk weer en zo stond ik met mijn bestie Anneloes op de festivalmarkt van het bevrijdingsfestival in Den Bosch. Het was er razend druk en super gezellig!
During Liberation Day I had a stall at the Liberation Festival in Den Bosch with my bestie.

PhotoDiary_Mei2016_6

Het heerlijke weer hield nog even stand (iets waar je je na deze week niets meer bij kunt voorstellen, maar dat even terzijde) en dus waren de omstandigheden perfect voor een dagje winkelen met een heerlijke ijskoffie.
The weather was great so it was time for some iced coffee!

PhotoDiary_Mei2016_7

Ik zat aan het begin van de maand in een klein dipje. Ik had weer net een groot project afgerond en het was even erg rustig aan het freelance-front. Die omstandigheden zijn perfect om overal aan te gaan twijfelen; komt er wel een nieuwe opdracht? Komt er dus wel weer geld binnen? Kan ik niet beter iets anders gaan doen? Kortom: het was tijd om even met mezelf bezig te zijn en niet met werk en dus besloot ik een flink eind te gaan fietsen met wat podcasts om te luisteren. Soms kan zoiets simpels echt perfect zijn en na die middag ging het meteen alweer een stuk beter met me.
I went on a long bikeride listening to some podcasts and came by this old monastery.

PhotoDiary_Mei2016_8

Ter ere van ons samenwonen besloot ik John te verrassen met een ‘custom’ naambordje voor op onze ‘nieuwe’ gevel. De reacties op deze foto op instagram waren zo overweldigend dat ik heb besloten deze bordjes ook op aanvraag te maken. Dus: wil jij een naambordje van jou en je familie, neem dan even contact met me op!
I designed this sign for me and John for our new home. I also design these on commission, so if you want one, be sure to contact me!

PhotoDiary_Mei2016_9

Na alle markten van de afgelopen tijd was het nodig mijn ballenautomaat weer eens schoon en leeg te maken. Altijd leuk om ‘de buit’ er zo in te zien liggen.
It was time to clean out my vending machine for some maintenance.

PhotoDiary_Mei2016_10

Het was tijd om alle blogsale bestellingen naar het postkantoor te brengen. En geloof me; dat waren er een heleboel!
I had loads of orders to ship. Thanks everyone!

PhotoDiary_Mei2016_11

Ik trakteerde mezelf op de eerste aanwinst voor mijn nieuwe atelier: een Kit Cat Klock. Deze Amerikaanse klassieker staat al jaren op mijn verlanglijstje, maar ik had er voorheen nooit ruimte voor. In het nieuwe huis is die ruimte er wel en dus besloot ik er eentje aan te schaffen.
Since I will have more space in my new office, I treated myself to the All American Classic Kit Cat Klock. I’m SO looking forward to haveing this one in my studio!

PhotoDiary_Mei2016_12

Het shoppen was/is nog niet voorbij want er moesten behoorlijk wat keuzes gemaakt worden. Voor de vloer in mijn atelier bijvoorbeeld. In de rest van het huis ligt goed/acceptabel laminaat, maar aangezien mijn atelier een gloednieuwe ruimte is (de zolder is met twee nokverhogende dakkapellen omgetoverd van rommelhok tot super lichte studio), moet daar dus een vloer in. Deze is het geworden:
I did some floor shopping for my new workspace.

PhotoDiary_Mei2016_13

Na al het shoppen, werken en klussen was het tijd voor een beetje ontspanning. Ik las over een nieuwe hotspot in Tilburg: Eethuis Twintig. Nouja, nieuw: het bleek dat Twintig al een jaar bestaat, maar John en ik waren er nog nooit geweest, ondanks dat John er praktisch om de hoek woont. We schamen ons diep. Het is oprecht één van de leukste plekken in Tilburg (in de Piushaven om precies te zijn) die we nu kennen.
And after shopping, it was time for some relaxation time in a new hotspot I discovered in my hometown Tilburg.

PhotoDiary_Mei2016_14

PhotoDiary_Mei2016_15

Toen was het tijd om weer wat exemplaren van mijn vloeipapier schoon te snijden, want ik was onderhand door mijn gesneden exemplaren heen. Soms vind ik het echt heerlijk om ‘hersenloos’ werk te doen.
Since I almost ran out of handprinted blotter I had to cut some sheets again.

PhotoDiary_Mei2016_16

Het moment was daar: We kregen de sleutel van ons nieuwe huis! Hoewel we eerder al wel wat konden klussen als onze huisbazen aanwezig waren, zijn we nu écht vrij om te gaan en staan waar en wanneer we willen.
And then John and I finally got the key to our new home. Isn’t this kawaii alpaca keychain the best?!

PhotoDiary_Mei2016_17

En zo kon het gevecht tegen het bordeauxrode behang beginnen. Onze slaapkamer is helemaal behangen met deze gruwel die ook nog eens op plekken loskomt van de muur. Gelukkig was het behang redelijk goed over te schilderen. Nu op naar de andere slaapkamers die respectievelijk lila en geel behang hebben en alle binnendeuren en kozijnen die zalmroze zijn. Joe.
Then we could get started on painting in the new home. The bedroom had this horrible burgundy wallpaper in it, which we luckily managed to paint over instead of having to remove it.

PhotoDiary_Mei2016_18

Ik stortte me op een nieuw project (waarover volgende week meer) waarvoor ik met veel glitter en een Gorilla-zeemeermin aan de slag ging:
Then I started a new project involving lots of glitter and a monkey mermaid.

PhotoDiary_Mei2016_19

PhotoDiary_Mei2016_20

Toen ik afgelopen weekend bij John de straat in liep lag deze lieverd in een raamkozijn te dutten.
Found this baby on a windowsill in John’s street the other day.

PhotoDiary_Mei2016_21

Ook in Johns appartement moet er worden opgeruimd en er moeten (helaas) dingen weg omdat we twee huizen moeten samenvoegen tot één. Daarom hebben we (met pijn in het hart, dat wel) besloten onze vier vintage fauteuils op marktplaats te zetten. We zullen ze missen. Zijn deze stoelen iets voor jou? Bekijk dan de markplaats advertentie even.
Unfortunately, these chairs cannot move with us to the new home, so I put them on the Dutch Craigslist to sell.

PhotoDiary_Mei2016_22

Ik zat in dubio over welke kleur ik een kastje ga schilderen dat uiteindelijk bij het kussen van deze stoel moet gaan passen. Ik twijfelde tussen perzik, roze en okergeel. Waarschijnlijk wordt het okergeel, omdat delen van de stoel zelf al perzik zijn en het roze net niet het goede roze is bij andere accessoires die ik al heb. Maar 100% zeker ben ik eerlijk gezegd nog niet.
Then I had a decision to make concerning the colour I will be painting a cabinet. I think I’ll go for the ocher.

PhotoDiary_Mei2016_23

De awesome Marije bestelde alledrie mijn geborduurde emblemen vorige week en deze week deelde ze een foto van haar ‘gepimpte’ jeansjack. Ik vind het zó leuk om van dit soort foto’s van klanten te krijgen!
The aweome Marije ordered all three of my embroidered patches and totally rocks her new jeans jacket.

PhotoDiary_Mei2016_24

Zo zag mijn mei eruit. Ik kan niet wachten om te zien wat juni me allemaal gaat brengen. Wil je up to date blijven van waar ik zoal mee bezig ben? Volg me dan op instagram.
That’s what May was all about for me. If you want to be kept updated of the things I do, be sure to follow me on instagram.

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: