Home tour: slaapkamer + Emma matras

Gastblog9_RoomTour_1

Hoewel de verhuizing alweer ruim een jaar geleden is, zijn er nog steeds kamers in huis die nog niet af waren. Om heel eerlijk te zijn is er eigenlijk maar eentje écht af en dat is mijn home office. Toen ik via Olga de gelegenheid kreeg om matrassen van het merk Emma te reviewen wist ik dat dit hét moment was om de slaapkamer eindelijk eens helemaal af te maken. Daarom fotografeerde ik speciaal voor Team Confetti en room tour van onze slaapkamer.

Je kunt de hele roomtour en de matras review –> HIER <– terug lezen!

 

Familieportretjes-update // Custom family portraits

Portretje_Bordeaux

Als je mij op instagram volgt dan is het je niet ontgaan dat ik de afgelopen maanden een aantal familieportretjes heb mogen tekenen. Aangezien ik die ik nog niet hier op de blog heb gedeeld wil ik dat vandaag even doen. Gaan we!
Ik vind het tekenen van familieportretjes een van de leukste opdrachten die ik kan krijgen. Het is altijd zo’n leuke uitdaging om op basis van foto’s (die vaak toch een heel eenzijdig beeld van een persoon geven) een goede weergave van de persoon in kwestie te maken. Dat is niet alleen heel leuk om te doen; ik leer er ook iedere keer weer van.
If you’ve been following me on instagram, then you might have seen that I got the opportunity to draw several custom family portraits these past months. Since I didn’t share them on the blog yet, I thought it would be nice to show then to you today. ready? Here we go!
I really enjoy drawing these custom portraits. It’s always a great challenge to get all the features of a person right when the only thing you have of them is pictures and a description. And not only do I really enjoy drawing these, I always learn a lot from every portrait I get to draw!

Portretje_ChrisTinie

Jana_PieterJan_RGB_Screen

InesBernardRosa_RGB_Screen

FamilyPortrait_Francis_LETTER_RGB_Screen

Vorige week vertelde ik al dat je niet alleen een portretje kunt laten maken om aan de muur te hangen, maar dat je er nu ook super leuke notecards van kunt laten maken.
Wil jij ook een speciaal portretje laten maken van je familie? Of van je huisdier? Bijvoorbeeld als cadeau voor jullie trouwdag, of als verrassing voor onder de kerstboom? Kijk dan even in mijn Etsy shop of stuur me even een e-mail (vera [at!] franjedesign.nl).
Oja, en laat me weten wat je van deze portretjes vindt in de comments! Vind ik super leuk om te horen!

Last week I told you that now you not only can order a portrait as wall decoration, but that I can make them into family stationery too!
Would you like a custom portrait of your family? Or maybe of your pet? As an anniversary gift for example or as a surprise for under the Christmas tree? Take a look at my Etsy shop or send me an e-mail (vera [at!] franjedesign.nl).
Oh and please let me know what you think of these portraits in the comments section. I’d love to hear what you think!

 

Illustraties voor HEMA! // Illustrations for HEMA

HEMAhalloween2017_VleermuisPompoen_Styling_1_BLOG

Vandaag mag ik ein-de-lijk vertellen over een project dat ik vorig jaar december al heb afgerond en waar dan nu (bija een jaar later) de resultaten van te zien zijn. Het voelt soms nog steeds te bizar om deze woorden uit te spreken, maar ik ga het toch doen: ik mocht de illustraties voor de Halloween collectie van HEMA maken!
Today I can FINALLY tell you about a project I finished in december 2016. I’ve had to keep my mouth shut about this one for a long time, but now that the results are finally out there I am very proud to tell you that I got to make the illustrations for HEMA‘s Halloween collection this year.

HEMAhalloween2017_VleermuisPompoen_Styling_2_BLOG

HEMAhalloween2017_Pompoen_Styling_1_BLOG

Een project als dit stond al tijden op mijn werk-bucketlist en het is zo tof om daar eens wat van af te kunnen strepen. Halloween stijgt heel snel in mijn lijstje van favoriete feestdagen en ik vond het dan ook een super tof onderwerp om mee aan de slag te gaan.
This is a project that has been on my work-bucketlist for a long time and it’s great to finally start checking projects off that list. Halloween is one of my favourite holidays and it was great to be working within this theme. Actually, anything holiday-related makes me very happy.

HEMAhalloween2017_Vleermuis_Styling_1_BLOG

HEMAhalloween2017_Vleermuis_Overview_BLOG

Wat vooral bizar is, is hoe snel je ‘vergeet’ hoe je eigen werk er ook alweer uit zag als je het al zo lang niet meer hebt gezien (ik had natuurlijk de illustraties wel op mijn computer staan, maar daar ga je niet iedere dag uitgebreid naar zitten kijken). Des te leuker dus om ze te zien shinen op een heleboel leuke producten!

HEMAhalloween2017_Pompoen_Overview_1_BLOG

HEMAhalloween2017_BakjeVleermuis_Styling_1_BLOG

De productvormgeving is gedaan door HEMA zelf en de hele collectie ziet er (zoals we van HEMA gewend zijn) fantastisch uit. Ik kan niet wachten om een leuk Halloween feestje te organiseren met deze items.
Product design was done by HEMA and the whole collection just looks so good. I can”t wait to start throwing Halloween parties around the house.

HEMAhalloween2017_BakjePompoen_Styling_1_BLOG

HEMAhalloween2017_Prikkers_Styling_1_BLOG

Ik ben zo blij dat ik de kans heb gekregen om een opdracht als deze te mogen doen. Ik steek dan ook niet onder stoelen of banken dat ik best wel trots ben. Een willekeurige HEMA binnenlopen (één van mijn all time favoriete winkels) en een display zien vol producten met illustraties die ik heb gemaakt is een gevoel dat ik simpelweg niet kan omschrijven. Maar ook een mooie reminder dat hard werken dus écht loont.
I’m so happy I was given the opportunity to work for a company I’ve always looked up to. HEMA is one of my all time favourite stores and walking into any of their shops seeing a whole display of products featuring my illustrations is a feeling I simply cannot describe. It’s also proof for me that working hard really pays off.

HEMAhalloween2017_Rietjes_Overview_1_BLOG

HEMAhalloween2017_SpookyChips_1_BLOG

HEMAhalloween2017_SpookyMarshmallows_1_BLOG

De Halloween collectie van HEMA ligt nu in de winkels en je kunt de (meeste) items bestellen in de online shop van HEMA.
Wat vinden jullie ervan? Laat het me weten in de comments!

HEMA’s Halloween collection is in stores now and most of the items are available in their (Dutch) webshop.
What do you guys think? Let me know in the comments section!

 

Photo Diary: September 2017

PhotoDiary_Sept2017_0

Mijn laatste Photo Diary is alweer van ver voor de zomer (oeps!), dus het is hoog tijd voor een achter-de-schermen update van de afgelopen maand. Ik houd het bij alleen de maand september vandaag. Ik zou een hele after-summer update kunnen doen, maar dat voelt een beetje als oude koeien uit de sloot halen en daar houd ik helemaal niet van. Daarom dus vandaag een update van wat ik in september allemaal deed!
Samen met mijn mama ging ik naar Koffie & Co in Oirschot, waar je dus van deze crazy milkshakes kunt bestellen. Ik koos voor een caramel milkshake met maltesers, fudge en stukjes brownie erop.

PhotoDiary_Sept2017_1

Ik bereidde een workshop in het TextielMuseum voor door zelf een voorbeeldje te maken. Er zijn momenten dat ik me afvraag waarom ik mijn weefgetouw ook alweer verkocht heb.

PhotoDiary_Sept2017_2

Ik bestelde deze super leuke vintage blouse bij Lena Library. Lena is een kledingbibliotheek waar je zowel vintage als designer-items kunt lenen zoals je boeken leent bij een normale bibliotheek. Omdat de swap-punten niet echt bij mij in de buurt zitten (de dichtstbijzijnde is Eindhoven), besloot ik deze blouse te kopen in plaats van te lenen. Want naast bibliotheek is Lena Library ook gewoon een winkel.

PhotoDiary_Sept2017_3

Er was een foodtruck festival in town en voor een beetje voedsel ben ik altijd te porren. Deze poffertjes waren extra speciaal omdat je een ‘kale’ portie bestelt en er vervolgens alles op kunt gooien wat je wilt (als in: self-service).

PhotoDiary_Sept2017_4

Over eten gesproken: er opende een hot-dog restaurant vlakbij de straat waar ik voorheen woonde. Toen ik zag dat je alle hotdogs ook vegetarisch kunt bestellen kon ik niet meer wachten om er eens een te gaan proberen. En ze waren SUPER lekker!

PhotoDiary_Sept2017_5

PhotoDiary_Sept2017_6

Afgelopen maand opende er een Hudson’s Bay in Tilburg en uiteraard nam ik even een kijkje. Hoewel ik nog niet helemaal overtuigd ben van het concept voor een stad als Tilburg (het is in alles erg Amerikaans), spotte ik er wel een aparte Vitra-afdeling (pluspunten!). Deze design-poppen staan al een tijd op mijn wishlist voor als ik de staatsloterij win.

PhotoDiary_Sept2017_7

Ik ging met John een dagje naar de Efteling en het was weer als vanouds. Dit jaarlijkse uitje staat voor mij vrijwel altijd op nummer één als het om mijn dagjes-weg-top-5 gaat. Met als hoogtepunt: duifjes voeren in het Sprookjesbos!

PhotoDiary_Sept2017_8

PhotoDiary_Sept2017_9

PhotoDiary_Sept2017_10

We kochten deze raw-chocolate bij Ekoplaza, mede vanwege de super leuke verpakking. Oja, en hij was nog lekker ook!

PhotoDiary_Sept2017_11

Ik kreeg deze awesome sokken met glitters en krabben vorig jaar voor kerst, maar ik had ze nog nooit aan gehad. Het werd dus tijd!

PhotoDiary_Sept2017_12

We bezochten Engaged in de Westergasfabriek in Amsterdam. We hebben weer volop inspiratie opgedaan. En dat is maar goed ook, want er moet stiekem best nog het een en ander geregeld worden voor onze bruiloft.

PhotoDiary_Sept2017_13

PhotoDiary_Sept2017_14

Zo, dat was ie weer! Een update van alles wat niet (echt) met werk te maken had. Hoe zag jullie september eruit? Zijn jullie de eerste maand na de zomer weer een beetje goed doorgekomen? Laat het me weten in de comments!

Familie Stationery // Family stationery

FamilyStationery_1

De afgelopen maanden heb ik weer een flink aantal familieportretjes mogen tekenen (later meer daarover). Dat vind ik zo leuk om te doen! En daarom heb ik besloten die portretjes een heel nieuwe dimensie te geven. Want je kunt er nu niet alleen eentje bestellen voor aan je muur; je kunt er ook stationery van laten maken. Zo ontvang je een set A5 notecards die je bedankjes, kattebelletjes of notities een heel stuk leuker maken!
I’ve been busy drawing several custom family portraits over these past months (more on that later). It’s so much fun to do! And to give these family portraits a whole new dimension, I decided to create Family Stationery. That way, you can not only order a custom illustration to put up on your wall, you can also send out the fanciest thank you cards and notes with these personalized A5 size note cards!

FamilyStationery_4

Je kunt kiezen uit heel basic tekst zoals in het voorbeeld (alleen de familienaam), maar je kunt er van alles en nog wat aan toevoegen; (e-mail)adressen, telefoonnummers of een familie-motto bijvoorbeeld!
The text in the example shown in the pictures is pretty basic and only states the family name at the bottom, but I can add any kind of text you’d like. For example: post address, phone numbers, e-mail addresses. You name it!

FamilyStationery_3

FamilyStationery_5

Daarnaast kun je ook kiezen uit twee verschillende papiersoorten: ongebleekt of hagelwit stevig papier met een mooie structuur.
You can choose between unbleached cardstock and 100% white cardstock with a watercolour-paper texture.

FamilyStationery_6

Je vindt meer informatie over het bestel- en illustratieproces in mijn Etsy shop.
Wat vinden jullie ervan? Laat het me weten in de comments!

You can find more information about ordering and the illustration process in my Etsy shop.
What do you guys think? Let me know in the comments section!

 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: