‘Maar heb jij het niet hartstikke druk?!’

Die vraag krijg ik regelmatig wanneer ik vertel waar mijn dagelijks leven zoal mee gevuld is. En dat is dan nog los van ons nieuwe huis, dat op dit moment ook enorm veel tijd opslokt (en dan te bedenken dat we weinig kluswerk zelf doen en het meeste uitbesteden).
Het leek me leuk eens voor je op te sommen wat ik nou precies allemaal doe:

Freelance werk in opdracht
Het grootste deel van mijn tijd besteed ik momenteel aan het freelance illustratie-/ontwerp-/fotografiewerk dat ik doe. Denk hierbij aan persoonlijk werk zoals het ontwerpen en laten produceren van artikelen voor mijn webshop, maar ook de productfotografie voor de instagram accounts van HEMA Nederland en B.A.E. by HEMA.

Bij Robèrt
Dit is natuurlijk ook ‘werk in opdracht’, maar voor Robèrt (van Beckhoven) doe ik zulk uiteenlopend werk dat ik er een apart blogartikel aan zou kunnen wijden. Nu ik erover nadenk; misschien doe ik dat nog wel. Jullie kennen ongetwijfeld inmiddels allemaal het kinderboek Meesterlijk Junior dat eerder dit jaar uitkwam en dat ik helemaal naar eigen inzicht mocht illustreren en vormgeven. Ik werkte hiervoor samen met twee superleuke tekstschrijvers waarvan eentje gespecialiseerd in kinderliteratuur. Werken bij Robèrt is echt een feestje! Zo ben ik inmiddels begonnen aan het tweede deel van Meesterlijk Junior, ontwierp ik het logo en de menukaart van Robèrts nieuwe horeca avontuur ‘De Kazerne’ en kan ik hopelijk binnenkort nog een super tof project aan jullie laten zien (stay tuned!).

TextielMuseum | TextielLab
Naast al het creatief werk dat ik doe werk ik ook nog in het TextielMuseum in Tilburg. Eerst voornamelijk als rondleider, maar al geruime tijd ook als invalkracht achter de entreebalie en als suppoost. Het is zelfs al een aantal keer voorgekomen dat bezoekers me herkennen als ik daar aan het werk ben en dat blijft een bizarre ervaring. Maar mocht je me er een keer spotten, zeg me gerust even gedag want dat vind ik hartstikke leuk.
Het museum is voor mij een heel bijzondere plek geworden sinds ik er werk (al bijna drie jaar inmiddels). Ik doe er enorm veel inspiratie op, leer iedere dag dat ik er werk bij en ik heb er een aantal heel goede vrienden gemaakt. Ook is het een heel welkome afwisseling op de vele dagen die ik alleen in mijn home office doorbreng. Hoe fijn ik mijn werkplek ook maak; wanneer ik er zit is het wel me, myself and I daar. Regelmatig werken met superleuke collega’s (wat overigens ook geldt voor Bij Robèrt) is ook heel prettig.

Baristawerk
Deze zal niet bij iedereen bekend zijn maar heel af en toe werk ik als barista op evenementen. Dit ligt niet bepaald in het verlengde van mijn creatieve werk, maar het is wel heel erg leuk. Juist omdat het zo anders is! Toen ik naast mijn studie nog een bijbaan had (niet franje design, maar administratief werk) deed ik ook juist graag iets waarmee ik het creatieve deel van mijn brein niet hoefde aan te spreken. Zo kan dat even ‘opladen’ terwijl ik mijn hersenen bezighoud met wat anders. Vaak kwamen de beste ideeën opborrelen terwijl ik daarmee bezig was.
Het feit dat ik deze klussen vaak samen doe met twee van mijn besties draagt natuurlijk alleen maar bij aan de gezelligheid.
Soms krijg ik de vraag waarom ik in godsnaam zoveel verschillende dingen doe. En of ik het dan niet vreselijk druk heb. Jawel dus. Maar juist die diversiteit in dingen vind ik heel leuk en ook prettig. Geen werkdag/werkweek ziet er bij mij hetzelfde uit. En misschien kan ik ook wel niet kiezen; ik vind alles wat ik doe (op de belastingaangifte na dan ;)) nou eenmaal super leuk. Zo leuk zelfs dat het niet als werk voelt. En juist de verscheidenheid in werk houdt me scherp, gemotiveerd en creatief op de toppen van mijn kunnen. Ik zou het zelf niet anders meer willen (hoewel, eerlijk is eerlijk; soms zou het iets minder chaotisch mogen zijn), maar ik weet ook dat deze manier van werken niet voor iedereen weggelegd is.

Hoe werk jij het liefst en in wat voor soort werkomgeving kom jij het beste tot je recht? Laat het me weten in de comments!

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: