Gast-artikel voor Team Confetti #20: Sneak peek: De Team Confetti Agenda Cover!

Drukwerk
Het is inmiddels wel duidelijk dat de jaarlijkse Team Confetti Agenda een waar fenomeen is. En voor wie het nog niet wist: ik mag de cover voor de agenda van 2017 ontwerpen (dat kon je trouwens hier al lezen, mocht je die aankondiging gemist hebben)!
Dat is niet alleen een ware eer, maar een taak die ik als professioneel creatieveling ook uiterst serieus neem. En ondanks dat de cover nog niet helemaal klaar is, zijn Olga en ik al wel weken ideeën, schetsen en kleurenschema’s heen en weer aan het mailen. En wat is er nou leuker dan jullie vandaag alvast een sneak peek te geven van hoe de cover eruit komt te zien? Niks, dacht ik zo. Bij deze dus een klein kijkje in de keuken van de agenda cover van 2017.

Gastblog_9_TC_AgendaSneakpeek_1

Gastblog_9_TC_AgendaSneakpeek_2

Gastblog_9_TC_AgendaSneakpeek_3

Drukwerk

Gastblog_9_TC_AgendaSneakpeek_5

En, wat vind je ervan? Heb je al enig idee waar het zo’n beetje naartoe zal gaan? Laat het me dan vooral weten in de comments, vind ik super leuk om te lezen. Hier moeten jullie het voorlopig even mee doen maar ik beloof dat de officiële onthulling van de cover niet lang meer op zich laat wachten!

Ik wandelde met alpaca’s // Hiking with alpacas

AlpacaWandeling_1
Een tijdje geleden las ik op de blog van Marlous een artikel over een Alpaca Hoeve die (zonder dat ik van het bestaan ervan wist) vlakbij Tilburg ligt. Nu hoef ik niemand hier nog te vertellen dat ik helemaal wild word van alles wat met lama’s en alpaca’s te maken heeft, dus je staat er ook vast niet van te kijken dat ik begon te stuiteren toen ik las dat je ook met de alpaca’s in de bossen kunt wandelen. Er was nog één wandeling vrij en die heb ik meteen die dag nog geboekt. Na super leuk contact te hebben gehad met Judith (de eigenaresse van de hoeve) over de betaling, we besloten de wandeling te ruilen tegen een van mijn lama-sjaals, was het dan afgelopen zondag zover: we gingen wandelen met alpaca’s Sophie en Fenna.
A while ago, I came to learn that there’s an alpaca farm really nearby my hometown. When I found out the farm also hosted alpaca-hikes I didn’t need any more convincing and I booked one. Last sunday was the day John and I went on a hike with alpacas Sophie and Fenna.

AlpacaWandeling_2

AlpacaWandeling_3

AlpacaWandeling_4

Zoals je waarschijnlijk wel kunt zien hebben we het onwijs naar ons zin gehad! Judith: bedankt voor de goede zorgen, je geduld met Sophie (die in het begin niet zoveel zin had om te wandelen) waardoor we de wandeling toch konden afmaken en de fantastische ruil!

Foto’s 1 en 3 zijn gemaakt door Judith (De Alpaca Hoeve), foto’s 2 en 4 zijn gemaakt door John.

We had the best time ever. I’d like to thank Judith (the owner of the alpaca ranch) once again for the wonderful hike.

Photos 1 and 3 by Judith (De Alpaca Hoeve), photos 2  and 4 by John.

 

Photo Diary: Juli 2016 // Photo Diary: July 2016

PhotoDiary_July2016_0
Juli is alweer even voorbij en dat betekent dat het hier weer tijd is voor een overzichtje van waar ik die maand allemaal mee bezig ben geweest. Ook juli stond voor mij voor een groot deel in het teken van verhuizen; ik was namelijk al wel helemaal ‘over’, maar John had zijn vorige appartement nog tot 1 augustus. Er moest dus nog steeds ingepakt en gesjouwd worden. Maar ik deed ook ander dingen; ik ontwierp een geboortekaartje, bestelde een nieuwe agenda en het was kermis in Tilburg. Kijk mee naar mijn maand in foto’s!
July has come and gone and that means that I owe you another update on what I’ve been doing. This past month has been all about moving (not me this time, but John’s lease hadn’t run out yet, so he moved into the new house a month later than I did), working and the fun fair that hit my hometown. This is my July in photos!

 

Het nieuwe huis begon langzaam vorm te krijgen; ons nieuwe vloerkleed en de bank die ik een paar maanden geleden won kregen als eerste een plekje.
The new home was starting to take shape: our new rug and the sofa I won a while back came into the house first

PhotoDiary_July2016_1

Verhuizen betekent ook leuke nieuwe dingen mogen kopen. Wij liepen tegen een super schattig vintage cocktailkarretje uit de fifties aan. Het heeft een keramieken blad en de foto hieronder is een detailfoto van de illustraties op het blad.
We found the cutest fifties cocktail cart at a vintage store. This is a detail of the illustrations on the ceramic surface.

PhotoDiary_July2016_2

Toen John en ik onze nieuwe wijk aan het verkennen waren kwamen we dit graffiti portretje van Mark Rothko tegen.
While exploring our new neighborhood, we found this graffiti portrait of Mark Rothko.

PhotoDiary_July2016_3

Ondanks dat er nog druk verhuisd werd om me heen moest mijn bedrijf ook draaiende blijven (iets waar ik de afgelopen maanden behoorlijk mee worstel aangezien de verhuizing zoveel tijd opslokt). Ik tekende druk aan het geboortekaartje voor Dinfy dat later deze maand af kwam.
Not only was I busy making the new house a home, the business-show also had to go on. I worked on a birth announcement that was finished later that month.

PhotoDiary_July2016_4

Ik bereikte de 1000 volgers op instagram! Ik vind het zo leuk dat er zoveel mensen zijn die mijn ondernemersperikelen daar willen volgen.
I reached 1000 followers on instagram! It’s so awesome that so many people want to follow what I do there every day.

PhotoDiary_July2016_5

Hij stond al een eeuwigheid op mijn verlanglijstje, maar nu ik er eindelijk ruimte voor heb in de nieuwe keuken kwam hij er ook: De roze Mocca Master!
It was time to purchase a proper coffee machine. This pink Mocca Master is the best.

PhotoDiary_July2016_6

Ook mijn nieuwe home-office kreeg steeds meer vorm. Ondanks dat het een grote, lichte ruimte is, is het even een behoorlijke puzzel geweest om hem in te delen. De schuine kanten waren een hele uitdaging, maar het begint langzaam te komen, En ja, die schoorsteen is echt zo scheef!
My new home-office was coming together too. It was a difficult space decorate, but I think I managed. And yes, the chimney really is that crooked.

PhotoDiary_July2016_7

Ook mijn handbedrukte vloeipapier kreeg een plekje in mijn nieuwe atelier; deze papierstandaard van Ikea lijkt ervoor gemaakt!
My handprinted blotter also found its way into the studio. This Ikea paper stand seems to be made for it.

PhotoDiary_July2016_8

PhotoDiary_July2016_9

Tijdens mijn verhuizing kwam ik ook allerlei dingen tegen die ik alweer bijna vergeten was, zoals deze handgemaakte shoppers. Maar naast deze tasjes vond ik ook veel grafiekwerk terug dat het spreekwoordelijke daglicht nooit heeft gezien. Later dit jaar ga ik hier op de blog een sample sale houden waar ik al dit ‘vergeten’ werk voor een zacht prijsje ga verkopen, dus heb je interesse: houd de blog in de gaten!
In the process of moving I found some items that I made and almost forgot about, like these handmade shopping bags. I’ll be hosting a sample sale of all kinds of products I made over the years that didn’t make it to the shop later this year so if you’re interested, keep an eye on this blog!

PhotoDiary_July2016_10

PhotoDiary_July2016_14

Deze cutie kreeg ik als verjaardagscadeau en ook die heeft inmiddels een mooi plaatsje gekregen in het nieuwe huis.
This cutie was a birthday gift and it was one of the first accessories that found its way to our new living room.

PhotoDiary_July2016_11

Een close-up van ons ‘nieuwe’ vintage vloerkleed.
A close-up of our wonderful ‘new’ vintage rug.

PhotoDiary_July2016_12

Het was eindelijk lekker weer en dus was het tijd voor een Trappist! We wonen op fietsafstand van het La Trappe klooster dus een zondagmiddag met vrienden is gauw goed gevuld.
The weather was good, so it was time for some relaxation. We live close to a brewery, so a sunday afternoon with friends is easily filled.

PhotoDiary_July2016_13

Het weer was zo goed dat het al snel te warm werd om in mijn homeoffice te zitten (twee dakkapellen + platdak = bloedheet) en dus besloot ik de dag in de tuin door te brengen met wat ‘bijscholing’: het werkboek persberichten voor webwinkeliers (dat overigens echt niet alleen voor webwinkeliers is hoor) van WebVedettes.
It becomes too hot to work in my new studio pretty fast, so I decided to spend a day in the garden with a PR e-book.

PhotoDiary_July2016_15

Al het kleine grut in mijn home-office kreeg ook langzaam een plekje. Deze dozen met vakverdeling zijn echt een uitkomst. Ik houd van georganiseerde chaos!
All the little knick-knacks in my studio had to find a forever-home, so I put them in these sectioned-boxes. I love good organized chaos.

PhotoDiary_July2016_16

Dit SUPER schattige handbeschilderde blaadje kocht ik bij mijn awesome Team Confetti collega Ingrid. Deze jongen gaat een mooi plekje krijgen in mijn atelier. Ze heeft er nog meer (allemaal even leuk!), check ze hier.
I purchased this hand painted leaf with my fellow illustrator Ingrid.

PhotoDiary_July2016_17

 

Deze graffiti vond ik op weg naar een vriendinnetje in Breda.
I found this piece of graffiti while I was on my way to a friend in Breda.

PhotoDiary_July2016_18

Ik kocht alvast een nieuwe agenda voor 2017. Ik ben al jaren verknocht aan mijn half-agenda half-notitieboek van Moleskine, waardoor ik een beetje bang was om over te stappen op wat anders. Maar de ban.do agenda riep me al jaren en ik besloot toch eens wat anders te proberen. Deze agenda start al in augustus 2016, dus ik heb even de tijd om te wennen naast mijn oude vertrouwde Moleskine.
I’m all set for 2017 with my ban.do planner!

PhotoDiary_July2016_19

Het was uiteraard ook weer tijd voor een gastblog voor Team Confetti en daarvoor maakte ik onderstaand patroon om je badkameraccessoires mee op te leuken.
For my guest-blog for Team Confetti, I designed this toiletry-pattern to spice up your bathroom accessories.

PhotoDiary_July2016_20

Het spannendste van afgelopen maand was nog wel het verhuizen van onze schildpad Miep. Ze woonde altijd bij John omdat ik in mijn mini-huis geen plaats had voor haar grote aquarium en nu woon ik dus eindelijk ook met haar samen! Maar het verhuizen van haar aquarium was een hele onderneming en ik ben heel blij dat die achter de rug is.
Not only John and I were moving: we also had to move our turtle ‘Miep’ and her aquarium. That was quite the undertake and I’m really glad we got it over with!

PhotoDiary_July2016_21

In de laatste week van juli is het in Tilburg altijd kermis. Ik ben ermee opgegroeid en er gaat eigenlijk geen jaar voorbij dat ik niet ga (met uitzondering van twee jaar geleden, toen John en ik tijdens de kermis rondreisden in Amerika). Het leukste van de Tilburgse Kermis vind ik eigenlijk de Nostalgische Kermis, waar alleen maar heel ouderwetse attracties staan. Deze Helter Skelter is toch echt te schattig voor woorden?!
The last week of July, my hometown is one big fun fair. What I love most about it is the section with nostalgic rides. Isn’t this Helter Skelter the cutest?!

PhotoDiary_July2016_22

Dinfy werd geboren en dus mocht haar geboortekaartje in ‘The Legend of Zelda’ thema eindelijk openbaar worden!
Dinfy was born so I could finally publish her birth announcement to the outside world.

PhotoDiary_July2016_23

Toen John’s appartement ook eindelijk helemaal leeg en schoon was trakteerden we onszelf nog op een laatste middagje kermis. En toen was juli ook alweer voorbij.
When John’s apartment was finally empty and clean, we treated ourselves to a final afternoon on the fun fair.

PhotoDiary_July2016_24

PhotoDiary_July2016_25

Hoe was jouw juli? Wil je (vrijwel) dagelijks up to date blijven over wat ik allemaal doe? Volg me dan op instagram: @verabertens.
How was your July? If you like to stay up to date, do follow me on instagram (@verabertens).

Geboortekaartje voor Dinfy // Birth announcement for Dinfy

Geboortekaartje_Dinfy_1
Van alle opdrachten die ik krijg, vind ik het ontwerpen van geboortekaartjes misschien nog wel de allerleukste. Alles mag ultrablij zijn omdat het zo’n feestelijke gebeurtenis is. En ultrablij is toevallig mijn specialiteit (al zeg ik het zelf). Voor kleine Dinfy mocht ik een geboortekaartje in ‘The Legend of Zelda’ thema ontwerpen. Dat was best een uitdaging, want zelf ben ik niet opgegroeid met de spellen van Nintendo (wij hadden thuis een Sega Megadrive). Maar mama Iris maakte me snel genoeg wegwijs in de spellen en karakters en zo ontstond dit feestelijke ‘Zelda Windwaker’ geboortekaartje.
I got to design another birth announcement! This one’s extra special, since it’s completely ‘The Legend of Zelda’-themed. As a special request of little Dinfy’s parents, I made all illustrations ‘Zelda Windwaker’ characters instead of my usual animals and such.

Geboortekaartje_Dinfy_2

Geboortekaartje_Dinfy_3

Geboortekaartje_Dinfy_4

Geboortekaartje_Dinfy_5

Geboortekaartje_Dinfy_6

Geboortekaartje_Dinfy_7

Geboortekaartje_Dinfy_8

Geboortekaartje_Dinfy_9

Geboortekaartje_Dinfy_10

Ben jij in verwachting en wil je ook graag een geboortekaartje op maat? Neem dan gerust contact met me op!
Are you an expectant mother and do you want a custom birth announcement for your little one too? Do not hesitate to contact me!

Gast-artikel voor Team Confetti #19: DIY geïllustreerde badkameraccessoires //DIY iIllustrated bathroom accessories

Gastblog_8_DIYBadkamerAccessoires_Eindresultaat1
Zoals jullie inmiddels allemaal wel weten ben ik zeer recent verhuisd. Vorige keer deelde ik al mijn home-office wishlist en ook deze gastblog staat in het teken van huis en interieur. Waar het hart vol van is, stroomt de blog van over. Ofzoiets.
As some of you may know by know I moved into our new house only a few weeks ago. And since there’s been loads to do in the new house, I thought it would be nice to share a little ‘home DIY’ with you guys today.

Natuurlijk vind ik ons nieuwe huis super leuk, maar als ik één minpuntje mag noemen, dan is dat wel de badkamer. Die is namelijk 2 vierkante meter groot. Echt waar. Ik overdrijf niet. Onze badkamer is 1 meter breed en 2 meter lang. Veel meer dan een douchebak en een wastafel past er dus niet in. Voor stijlvolle badkamermeubels en ditto kastjes is dus geen ruimte. En dat betekent dat John en ik met een slimme oplossing moesten komen voor onze toiletspullen. Dat is gelukt: we kochten een leuke trolley, zetten daar de spullen die we het meeste gebruiken op en die trolley stalden we in de slaapkamer. Wanneer we dan naar bed gaan, rijden we met onze trolley over de overloop van de slaapkamer naar de badkamer alsof we ‘glampen’ in ons eigen huis.
Maar je raadt het al: met zo’n trolley staan al onze toiletspullen wel altijd in het zicht in de slaapkamer. Niet de mooiste feature interior-wise. Daarom besloot ik de trolley eens goed te upgraden en er een toiletspullenwalhalla van te maken. En dat lukte zo goed dat ik dat vandaag in DIY vorm met jullie wil delen.
Of course there are a lot of things about the new house that I love, but if I had to name one flaw, it would be the bathroom. Why? Because it’s tiny. No, really. It’s super tiny. It’s about two meters long and one meter deep. This tiny-ness comes with the fact that we have no room for storing our toiletries in the bathroom. That’s why John and I had to come up with something smart and we decided to purchase a little trolley that we’d store in the bedroom and ride alongside us on our way to the bathroom when getting ready for the day or for bed. Total glamp-style! But since this trolley would be out in the open in the bedroom all the time, I thought our toiletries would better look good. So I decided to add some illustrations to our perspex toiletry containers. This worked out so well that I’ll be sharing this DIY here with you today.

Je hebt nodig:
♥ plexiglas badkameraccessoires (ik kocht de mijne bij Xenos en Ikea)
♥ de printable die ik speciaal voor dit artikel maakte
♥ printer
♥ (tijdelijke) plakband of masking tape
♥ zwarte (waterbestendige) fineliner
♥ schaar
♥ optioneel: acrylstiften

You’ll need:
♥ perspex bathroom containers (I purchased mine at Ikea and Xenos (a Dutch chain store))
♥ my printable
♥ printer
♥ temporary tape or masking tape
♥ black (waterproof) fineliners
♥ scissors
♥ optional: acrylic markers

Gastblog_8_DIYBadkamerAccessoires_Benodigdheden

Zo doe je het:
DOWNLOAD DE PRINTABLE HIER en print de laatste twee pagina’s uit.
This is how you do it:
DOWNLOAD THE PRINTABLE HERE and print out the last two pages of the PDF.

Gastblog_8_DIYBadkamerAccessoires_Printable

Zoals je op bovenstaande foto kunt zien bestaat de printable uit twee pagina’s: één ‘patroonpagina’ die je op maat kunt knippen van de accessoire die je ermee wilt betekenen en eentje met de illustraties los. Uit die laatste pagina kun je alle illustraties afzonderlijk uitknippen en op je accessoire positioneren zoals jij dat wilt. Ik maak in deze DIY met beide printablevellen een accessoire.
As you can see in the photo above, the printable consists of two pages; one with a pattern on it and one with separate illustrations. You can either use the pattern for tracing onto your perspex container, or you can make a composition yourself by cutting out the illustrations on the second page. I decorated two accessories for this DIY; one with each of the options.

Gastblog_8_DIYBadkamerAccessoires_Werkwijze1

Plak je uitgeknipte printable(s) aan de binnenkant van je badkameraccessoires. Doe dit bij voorkeur met tijdelijke tape (dit bestaat echt: dit is verwijderbare tape van het merk scotch) of maskingtape. Gebruik het liefst een tape die niet te hard plakt omdat die ook makkelijk weer te verwijderen is, maar gewone plakband mag ook!
Stick your cut-outs to the inside of your perspex container. You can do this using temporary tape or masking tape (‘ordinary’ tape works fine too, there’s just a bigger chance of glue-residue on your perspex when removing it).

Gastblog_8_DIYBadkamerAccessoires_Werkwijze2

Nu komt het leukste deel, want we gaan de illustraties overtrekken op de badkameraccessoires! Probeer even op een klein stukje uit of je fineliner goed houdt op het plexiglas. Dit verschilt per soort plexiglas en per merk fineliner. Zelf behaalde ik de beste resultaten met fineliners van Staedtler. Ik koos ervoor om bepaalde delen die ik later wilde inkleuren niet over te trekken, zodat dat straks gekleurde vlakken zonder lijn worden. Leuk voor de afwisseling. Wil je geen kleur in je ontwerp, dan kun je gewoon lekker alles overtrekken en je hier en daar misschien extra uitleven met een arcering of een zwart vlakje. Maak bijvoorbeeld de schoenen van de kam helemaal zwart, of de haren van de kwast. Dit zorgt voor meer afwisseling en contrast in je illustraties.
Get ready for the fun part, because now we’re going to trace the illustrations onto the outside of the perspex containers. First, try how your fineliner works on a small piece of your container, because every kind of fineliner behaves differently on every kind of perspex. In my experience, Staedtler fineliners worked best and dried fastest during the tracing process. I chose to not trace the parts that I wanted to be coloured later. If you don’t want any colour in your designs, you can choose to make certain areas of the illustration all black for a little more contrast. For example: the boots of the comb or the hair of the brush.

Gastblog_8_DIYBadkamerAccessoires_Werkwijze3

Gastblog_8_DIYBadkamerAccessoires_Werkwijze4

Heb je acrylstiften en wil je wat kleur toevoegen aan je illustraties dan kun je dat nu doen. Houd er wel rekening dat acrylstiften niet watervast zijn, dus het kan zijn dat je na een tijdje je illustraties hier en daar wat moet bijwerken als je de accessoires op een vochtige plaats bewaart.
If you have acrylic markers and want to add colour to your design, you an now do so. Please note that acrylic markers are not waterproof and that you may have to do a little touch-up on your illustrations every now and then when storing the containers in a damp place.

Gastblog_8_DIYBadkamerAccessoires_Werkwijze5

Gastblog_8_DIYBadkamerAccessoires_Werkwijze6

Ben je klaar met tekenen? Haal dan de printable aan de binnenkant van je badkameraccessoires weg et voilà! Klaar is je toiletspullenwalhalla! Heb je gewone plakband gebruikt en zijn er lijmresten achtergebleven op het plexiglas? Verwijder deze dan met nagellakremover of stickerverwijderaar.
Done drawing? Then you’re ready to remove the paper templates from the inside of your perspex containers. If there’s some glue residue, you can remove that with acetone or sticker remover.

Gastblog_8_DIYBadkamerAccessoires_Werkwijze7

Gastblog_8_DIYBadkamerAccessoires_Werkwijze8

Ik had na het maken van dit artikel nog wat plexiglas accessoires over, dus ik leefde me extra uit. De resultaten daarvan zie je ook op de foto’s hieronder.
Vul je accessoires met je toiletspullen en geef ze een mooi plekje. En mocht je je creatie delen op instagram, tag me dan even (@verabertens). Vind ik superrrrrleuk om te zien!
Now it’s time to fill your brand new containers with your favourite toiletries and show your new accessories off to your friends. If you’d like to share what you’ve made, please do tag me on instagram (@verabertens), I’d LOVE to see it!

Gastblog_8_DIYBadkamerAccessoires_Eindresultaat2

Gastblog_8_DIYBadkamerAccessoires_Eindresultaat3

Gastblog_8_DIYBadkamerAccessoires_Eindresultaat4

Gastblog_8_DIYBadkamerAccessoires_Eindresultaat5

Gastblog_8_DIYBadkamerAccessoires_Eindresultaat6

 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: