Een nieuw gezicht // A new look

Folder_FranjeDesign_1

Het afgelopen jaar is er veel veranderd voor mij. Ik ben verhuisd, ten huwelijk gevraagd en ik heb veel persoonlijke groei doorgemaakt. Voor mijn gevoel is die persoonlijke groei sinds een tijdje ook goed terug te zien in mijn werk. Dit viel mij het meeste op toen ik een paar maanden geleden eens door mijn instagram tijdlijn zat te scrollen. Daar waar ik eerst met heel subtiele (vaak pastel-achtige, vervaagde) kleuren en een stevig ‘Nashville’ instagram-filter werkte, zag ik nu dat alles wat ik maak veel kleurrijker en uitbundiger is. En ineens realiseerde ik me dat dat niet alleen in mijn werk zo is. Mijn garderobe is veranderd (ik draag nu veel meer kleur dan een paar jaar geleden), ik heb ons nieuwe huis veel kleurrijker en contrastrijker ingericht dan mijn vorige woning en ik voel me meer ‘mezelf’ dan ooit. Misschien ben ik volwassen geworden. Hoewel ik hoop van niet, want ik haal graag het kind in mijzelf naar boven.
A lot has changed for me in this past year. We finally found a new home, I got engaged and I experienced a lot of personal growth. And it wasn’t until recently that I realised that this growth has become visible in my work too. The moment that marks that specific feeling of realisation is when I was scrolling through my instagram timeline. I noticed that the pastel/faded colours and the heavy ‘Nashville’ filter that have been ‘my instagram signature’ for so long had slowly evolved into more colourful, brighter photos with more contrast. And then it came to mind that that change had not only showed itself in how I present myself online, it had also happened in real life. Big time. My wardrobe has become much more colourful than it used to be and I decorated our house in a very different way than I did my previous home. And most of all: I realised I had never felt more like ‘myself’ than I do right now. Maybe I grew up. Although I really hope I didn’t, because I love to bring out the child in me.

Folder_FranjeDesign_2

Toen ik vorige maand mijn kraam op de Swan Market had opgebouwd, kwam ik ineens tot de conclusie dat wat ik daar had staan helemaal niet meer bij me paste (hier sprak ik daar al over). Het kanten kleedje, de bijna brocante etagere die ik gebruik om mijn beursjes in te zetten. Het voelde niet meer goed. Alsof ik een kledingstuk aan had dat niet meer paste.
Het ‘gezicht’ van franje design paste ineens niet meer bij wie ik ben als persoon. En daar moest iets aan veranderen. Daar waar ik me jaren geleden maar wat graag verstopte achter mijn merk, vind ik het nu heel belangrijk om te laten zien wie daar achter zit. Want dat merk, dit blog en die freelance illustrator ‘draaien’ allemaal op één persoon: ik. En het feit dat ik al die ballen in mijn eentje (met de nodige support van John, mijn ouders en vrienden natuurlijk, ik zou dit niet zonder ze kunnen) hoog houd is iets om super trots op te zijn, niet iets om je achter te verschuilen.
With realising I had changed to much, the moment came where I felt I needed to present myself and my business to the outisde world accordingly. It felt like wearing a piece of clothing that simply didn’t fit anymore. So I decided to design a new leaflet and flyer for me and my business.

Folder_FranjeDesign_7

Met mijn ‘optreden’ op Creative Life in mijn achterhoofd besloot ik direct iets te veranderen aan dat ‘verkeerde voorkomen’ van mijn merk en mijzelf. Al langer wilde ik (naast een flyer die ik meestuur met webshop bestellingen) een uitgebreide folder maken waarin ik vertel over alles wat mijn bedrijf inhoudt; mijn merk ‘franje design’, mijn werk in opdracht als freelance illustrator en mijn blog. Creative Life was voor mij het uitgelezen moment mijn nieuwe ‘ik’ op de kaart te zetten.
The most important change I made is that I put myself as a person more in the spotlight of my business-communication outings. I used to hide behind my brand ‘franje design’, my products and my logo. But now that I’m getting older (I can’t believe I really just said that), I realise that being a business owner (which in my case means designing products and maintaining a webshop, doing commissioned illustrations and graphic design work and posting on my blog an a regular basis) is actually something to be hella proud of. The person that makes it all possible, me, it worth being seen.

Folder_FranjeDesign_3

En zo ontwierp ik een folder en flyer die helemaal bij die ‘nieuwe ik’ passen. Ergens voelt het nog raar en onwennig mijzelf (en dan bedoel ik met name mijn eigen gezicht) zo prominent op de voorgrond te plaatsen en echt onderdeel te maken van mijn bedrijf en mijn merk. Van de andere kant ben ik er nu van overtuigd dat de mens achter het merk degene is die dat merk maakt tot wat het is en dat dat iets is om trots op te zijn en wat gezien mag worden.

Folder_FranjeDesign_4

Folder_FranjeDesign_5

Folder_FranjeDesign_6

Het gekke van het doormaken van groei als deze is dat het zo langzaam gebeurt dat je het pas opmerkt als je op een dag de tijd neemt om terug te kijken op hoe het ooit was en te voelen alsof dat in een ander tijdperk, een andere dimensie plaatsvond. Ik verwonder me over een hoe een mens kan blijven groeien en ik kan niet wachten om te zien hoe die groei zich voor mij blijft uitrollen. Want deze kleurrijker, uitbundiger en opener versie van mijzelf is vast en zeker (en hopelijk) niet de laatste die ik van mijzelf ga zien.
It still feels a little weird to be seeing myself allover my branding, but I must say that it also feels good in a way. I always love seeing the people behind brands and especially on social media, I love following brands that not only post updates about their products, but also about themselves, what they look like, what makes them tick and what inspires them. It keeps the online world all the more real if you ask me.

Folder_FranjeDesign_9

Folder_FranjeDesign_10

Wat is voor jou een belangrijk moment van groei geweest? En hoe kwam jij erachter dat je zo gegroeid was? Ik hoor het heel graag van je in de comments.

What was your most recent moment of growth and how did you cope with it an/or express it? Please let me know in the comments, I’d love to hear it!

 

In Fashionista Magazine!

FashionistaMagazine_2017_1

Fashionista Magazine wijdt deze maand een gehele shopping-pagina aan items met lama’s en hoe leuk is het dat een paar van mijn items daar niet op mogen ontbreken? Een tijdje geleden werd ik benaderd door Fashionista Magazine met de vraag of ze foto’s van mijn lama tattoo en lama carousel prent mochten plaatsen in hun april nummer. Maar natuurlijk!
The Dutch Fashionista Magazine dedicated an entire shopping page to the llama. I was very happy when they contacted me to ask if they could feature my llama tattoo en llama carousel art print But of course!

FashionistaMagazine_2017_2

FashionistaMagazine_2017_3

Hoewel het niet de beste feature ooit is (van de tattoo is alleen de verpakking afgebeeld en mijn naamsvermelding is bij de prent verwisseld met die van Paperchase) is het altijd leuk om op deze manier in het zonnetje gezet te worden. Het blijft gek en bijzonder om mijn eigen producten terug te zien in een tijdschrift. Dank je wel Fashionista Magazine!
Although it’s not the best feature ever (they ended up featuring only the packaging of my tattoo instead of the actual product and they swapped source-names of me and Paperchase with my llama art print), it’s always great to see your products in a real magazine.

FashionistaMagazine_2017_4

 

Photo Diary: Januari, Februari & maart 2017

PhotoDiary_JanFebMrt2017_0
Het is alweer veel te lang geleden dat ik een Photo Diary met jullie deelde, dus vandaag is het weer de hoogste tijd om te laten zien waar ik de afgelopen maanden mee bezig ben geweest. Als je up to date wilt blijven kun je me volgen op instagram (@verabertens), maar ik laat in mijn Photo Diaries vooral dingen zien die je daar nog niet voorbij zijn gekomen. Benieuwd? Kijk gezellig mee!

Ik ging eindelijk aan de slag met een product dat ik al lange tijd wilde maken: lama shoppers!

PhotoDiary_JanFebMrt2017_1

Van mijn lieve vriendinnetje Renie kreeg ik deze lama kaart. Zo leuk dat lama’s ineens overal opduiken!

PhotoDiary_JanFebMrt2017_2

Tijdens het winkelen met een vriendin liep ik spontaan tegen dit jurkje aan. Ik vond het zó leuk dat ik mezelf er best wel in zag trouwen. Wellicht wordt dit hem als alle ‘echte’ trouwjurken niet aan mij besteed zijn.

PhotoDiary_JanFebMrt2017_4

De eerste maanden van het jaar besteedden John en ik veel tijd aan het bekijken van trouwlocaties. We hebben er aardig wat bezocht en de keuze is inmiddels gemaakt. Wat het geworden is, dat houd ik nog even geheim. Maar hier zie je alvast een paar foto’s van locaties die het niet geworden zijn.

PhotoDiary_JanFebMrt2017_5

PhotoDiary_JanFebMrt2017_6

PhotoDiary_JanFebMrt2017_7

Bij één van de locaties liepen allerlei dieren rond; een hond, eenden en deze kippen. De locatie was prachtig, maar helaas was het voortbestaan onzeker. We durfden deze dus niet te boeken.

PhotoDiary_JanFebMrt2017_8

Het was tijd om een nieuwe lading emblemen in te pakken. Om de een of andere reden blijf ik van dat doe-werk altijd heerlijk vinden. Het maakt mijn hoofd leeg en toch maak ik mezelf nuttig. Win-win!

PhotoDiary_JanFebMrt2017_9
 

Ik kreeg dit gedicht onder mijn neus geschoven tijdens een verjaardagsfeestje en ik vond het zó leuk dat ik het hier zeker even wilde delen.

PhotoDiary_JanFebMrt2017_10

Bij het versturen van mijn bestellingen pak ik altijd wat leuke extraatjes in. Onder andere een printje van één van mijn instagram-foto’s. Ik bestelde een nieuw doosje vol prints omdat mijn voorraadje bijna op was. Deze lag toevallig bovenop.

PhotoDiary_JanFebMrt2017_11

Ik had weer een paar markten op de planning staan en ik was bijna door mijn voorraad buttons heen. Het was tijd om wat nieuwe te maken. Die met  de cactus erop zijn een nieuw ontwerp en ze vielen erg in de smaak.

PhotoDiary_JanFebMrt2017_12

Ik ging naar Barcelona ter ere van mijn moeders verjaardag en buiten de lama-invasie maakte ik daar natuurlijk ook nog wat random foto’s. Deze eerste is van een super hip eettentje op Schiphol. De kleuren, de lampjes, de tegels: helemaal mijn ding.

PhotoDiary_JanFebMrt2017_13

Wat Barcelona straatbeeld snapshots:

PhotoDiary_JanFebMrt2017_14

PhotoDiary_JanFebMrt2017_16

En een groepsfoto in deze spiegel kon natuurlijk ook niet ontbreken:

PhotoDiary_JanFebMrt2017_15

Ik ben druk bezig met de vormgeving van onze bruiloft én die van mijn zus (zij gaat ook volgend jaar trouwen, hoe leuk!). En omdat de kaartjes voor onze bruiloft net wat extra bijzonder mogen zijn, bestelde ik deze foliestalen.

PhotoDiary_JanFebMrt2017_17

 

In het kader van nostalgie bezochten John en ik een concert van Van Dik Hout in de schouwburg hier in Tilburg. Het was super goed (ze zijn echt heel goed live) en het haalde zoveel leuke herinneringen naar boven.

PhotoDiary_JanFebMrt2017_18

Het was tijd voor de Swan Market in Tilburg! Tijdens het opzetten van mijn kraam kwam ik erachter dat deze hele setting eigenlijk niet meer zo past bij ‘wie ik nu ben’ als illustrator. Ik heb het gevoel dat er een hoop veranderd is de afgelopen tijd (hier kom ik nog op terug), dus ik besloot dat het een volgende keer anders moet. Dus wellicht voor de laatste keer: mijn kraam zoals hij eruit zag op de Swan Market in maart.

PhotoDiary_JanFebMrt2017_19

PhotoDiary_JanFebMrt2017_20

PhotoDiary_JanFebMrt2017_21

De Pinterest fail van de maand. Ik vond op pinterest een filmpje waarin het super makkelijk leek om deze ‘tornado potatoes’ (ik ken ze ‘potato twister’ of ‘chip twister’) thuis zelf te maken. Je ziet het: zo makkelijk was het dus niet. Het snijden ging niet goed en ze moesten ongeveer vier keer langer in de oven dan werd gezegd in het filmpje. Ach, if you never try, you’ll never know.

PhotoDiary_JanFebMrt2017_22

In het kader van de gedachte dat ik zoveel ben veranderd ging ik aan de slag met wat veranderingen achter de schermen. Één van de eerste was het ontwerpen van een nieuwe flyer en folder.

PhotoDiary_JanFebMrt2017_23

Ik kocht eindelijk weer eens verse bloemen voor in huis. Anemonen en ranonkels zijn twee van mijn favoriete bloemen, naast dahlia’s.

PhotoDiary_JanFebMrt2017_24
 

In case you missed it: ik was op Creative Life om te praten over het werkproces van mijn boek Babyspel.

CreativeLife_6

Er stond een heel belangrijke afspraak voor de bruiloft op de planning, want we gingen op bezoek bij onze fotograaf! We houden nog even geheim wie onze ‘best day ever‘ gaat vastleggen, maar we maakten er maar meteen een dagje van. Rotterdam it was! Na afloop van onze afspraak aten we bij Bertmans. Daar is 95% van alles wat er op de kaart staat vegetarisch/vegan en/of glutenvrij en we hebben er zo ontzettend lekker gegeten. Ben je in Rotterdam; ga er heen!

PhotoDiary_JanFebMrt2017_25

Terwijl we door de stad wandelden kwamen we deze super kleurrijke muren tegen in de buurt van station Hofplein. Daar kon ik natuurlijk niet voorbij lopen zonder een foto te maken.

PhotoDiary_JanFebMrt2017_26

Instagram Stories
PhotoDiary_JanFebMrt2017_InstaStories_1

PhotoDiary_JanFebMrt2017_InstaStories_2

PhotoDiary_JanFebMrt2017_InstaStories_3

PhotoDiary_JanFebMrt2017_InstaStories_4

PhotoDiary_JanFebMrt2017_InstaStories_5

PhotoDiary_JanFebMrt2017_InstaStories_6

PhotoDiary_JanFebMrt2017_InstaStories_7

 

Gastblog Team Confetti #27: DIY Egghunt tasje voor pasen // DIY Easter Egg hunt bag

DIYEgghuntBags_9

Stond jij als kind vroeger ook vooraan als het eieren zoeken met pasen van start ging? Ik wel! En omdat ik graag het kind in mijzelf (en anderen) naar boven haal maakte ik speciaal voor Team Confetti deze maand een DIY waarmee je zelf een super hip tasje kunt maken om al je gevonden eieren van de ‘egghunt’ in te doen. Om te zien hoe het precies werkt en om de printable te downloaden verwijs ik je door naar mijn gastblog die vandaag op team Confetti verscheen:

Klik hier om de hele DIY te lezen.

When I was a kid, finding easter eggs that my parents had hidden in our back yard was one of the highlights of my year. Not to mention the painting the eggs before or afterwards. Because I love bringing out the child in me (and others) I designed this DIY (with free printable!) to make your own stylish bag to collect all the eggs in you found during the egghunt. Ready? Let’s go!
Instead of illustrating the well-known ‘easter characters’, I decided to let the eggs themselves be the stars of the show this year. See how they love to paint each other and play dress-up?

You will need:
– Small canvas/linen bag(s)

– An inkjet printer
The printable
– T-shirt transfer paper
– Ironing board
– Iron
– Scissors
DIYEgghuntBags_1

This is how you do it:
Download the printable and print page 2 and/or 3 onto the T-shirt transfer paper following the instruction manual of your transfer paper. If the instructions say to mirror you illustrations, you needn’t do so, because I already mirrored them in the printable. Easy as pie!

DIYEgghuntBags_2

Allow the printed transfers to dry for at least a couple of minutes (the instructions of my transfer paper said 30 minutes, so be sure to check the instructions!) and cut out the illustrations along the dashed lines.

DIYEgghuntBags_3

DIYEgghuntBags_4
Now play around with placing the illustrations on your bag to see how the design looks best on the bag you chose. Once you made a decision on where to place the illustrations, you can choose to take a quick picture, so you’ll be able to reproduce your chosen composition on the ironing board.

DIYEgghuntBags_5

Iron the illustrations onto your bag following the instructions that come with your T-shirt transfer paper. Let the bag cool and you’re done!

DIYEgghuntBags_6

DIYEgghuntBags_7

DIYEgghuntBags_8

I chose to decorate multiple bags in different sizes, just to see what the possibilities of the illustrations were. Turns out they’re endless! Now what are you waiting for?! Go egg hunting!

DIYEgghuntBags_9

DIYEgghuntBags_10

DIYEgghuntBags_11

DIYEgghuntBags_12

What will you be doing over the easter holidays? Let me know in the comments!

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: