Nieuw binnen: Crazy Cactus Club emblemen! // New: Crazy Cactus club patch

CrazyCactusClubPatch_1_BLOG
Al sinds de eerste keer dat ik voor de kunstacademie een illustratie liet uitborduren bij het Textiellab hier in Tilburg staat het maken van een serie geborduurde emblemen hoog op mijn product wishlist. Niet lang geleden kreeg ik het idee voor deze cactus illustratie. Het was alleen nogal een ‘losse flodder’, dus ik wist niet zo goed wat ik ermee aan moest. Toen ik in mijn grote ‘boek der ideeën’ keek (het is gewoon een schriftje hoor, maar dat klinkt niet zo fancy) zag ik het licht en ik besloot er een embleem van te maken.

Ever since I first had an illustration of mine embroidered for a project in artschool, creating embroidered patches for my webshop has been high on my product-wishlist. Not long ago, I got the idea for this cactus illustration and I decided to make it into an embroidered patch.

CrazyCactusClubPatch_2_BLOG

Een paar weken geleden kreeg ik ze al binnen (zoals sommigen van jullie misschien al op instagram hadden gezien), maar vanaf nu zijn ze dan ook eindelijk echt verkrijgbaar in mijn Etsy shop. Dus ben jij een Crazy Cactus Lady (of guy, natuurlijk) en ben je op zoek naar lotgenotencontact? Zoek niet verder, met dit embleem op je jas, tas of vest heb je die zo gevonden!

A few weeks ago the patches came in (if you follow me on instagram you may have already seen them), but from now on they are officially for sale in my Etsy Shop. So if you’re a Crazy Cactus Lady (or guy, of course) and looking for peers, be sure to join my club!

CrazyCactusClubPatch_3_BLOG

Nog wat specificaties (voor de productnerds onder jullie): Het embleem is ongeveer 7,7 centimeter hoog en ongeveer 5,3 centimeter breed.
De achterkant van het embleem heeft een strijklaag, dus je kunt het embleem zowel naaien als strijken op de gewenste ondergrond (hij blijft het beste zitten als je hem naait).
Elk embleem is netjes verpakt in een cellofaanzakje en heeft applicatie-instructies op de achterkant vermeld staan (in het Engels).
Wat vind je van mijn nieuwe aanwinst? En waar zou jij hem op strijken/naaien? Laat het me weten in de comments!

This embroidered patch measures about 7,7 centimeters in height (3 inches) and about 5,3 centimeters in width (2 inches).
It has an iron-on coating on the back so you can either iron or sew it onto your garment (sewing guarantees permanent fixation).
Each patch comes nicely wrapped in foil with application instructions on the back.
So what do you think? And more importantly: what would be the ideal garment for this patch in you opinion? Let me know in the comments!

Photo Diary: September 2015

PhotoDiary_September2015_0
September is inmiddels al lang en breed weer voorbij, maar ik ben jullie nog steeds een Photo Diary van de afgelopen maand verschuldigd. Voor mij zat september vol met leuke projecten, een minivakantie en een paar leuke uitjes. Wil je altijd op de hoogte zijn van waar ik mee bezig ben? Volg me dan op instagram (@verabertens).
Samen met vriendinnetje Renie bezocht ik een ‘Amish Quilts’ expositie hier in Museum de Pont in Tilburg.

Since september has been long gone now, it’s time to give you another update in photos to show you what I’ve been up to this past month. If you want to be kept up to date (almost) 24/7, be sure to follow me on instagram (@verabertens).
Together with my friend Renie I visited an ‘Amish Quilts’ exhibition at a Museum in my hometown.

PhotoDiary_September2015_2

 

Mijn bestie was een tijdje geleden jarig en ik besloot haar mee te nemen naar een nieuwe platenzaak bij mij in de buurt om haar verjaardagscadeau uit te zoeken. Lunchen, bijpraten en plaatjes luisteren; veel beter kan het niet worden. Voor haar was de buit de nieuwste van Florence & The Machine en voor mij een kerstplaat van Elvis.
For my besties birthday, I took her to a new recordstore in my neighbourhood to pick out her birthday present. She chose the latest ‘Florence & The Machine’, I came home with some Elvis Christmas goodness.

PhotoDiary_September2015_2b

PhotoDiary_September2015_3

 

Ik was druk bezig met een geboortekaartje. De baby zal later deze maand geboren worden dus het wordt heel spannend!
I was very busy designing a birth announcement.

PhotoDiary_September2015_4

 

Ik had een keer een enorme baaldag. Ik werd mega chagrijnig wakker en ik kon het niet van me afschudden. Na mezelf heel de ochtend in de weg te hebben gezeten besloot ik dat het ‘s middags tijd was voor een chai latte en taart.
I had an offday, so after hating myself for half the day for not getting anything done I decided to give up and take a stroll into the city for some pie and a chai latte. Which always helps, by the way.

PhotoDiary_September2015_4b

 

Ik dook het Tilburgse Wandelbos in om de pindaslinger die ik voor Team Confetti maakte te fotograferen. Er zijn vervelender plekken om te werken!
I went to the park to photograph my peanut garland for Team Confetti. I could think of worse places to be working at.

PhotoDiary_September2015_5

PhotoDiary_September2015_9

 

Ik tekende deze mini-meeuw. In welk project die zal shinen ontdek je later.
I drew this mini-seagull.

PhotoDiary_September2015_6

 

Het was weer hoog tijd voor een dagje Efteling. Dit was de eerste keer dat we Baron 1898 zagen (ik durfde er niet in want ik ben een schijterd) en wat is hij mooi! Verder moest ik natuurlijk de mechanische kip een ei laten leggen, want ik ben gek op ballenautomaten en alles wat daarop lijkt.
And it was time for a trip to my favourite theme park: ‘De Efteling’.

PhotoDiary_September2015_6b

PhotoDiary_September2015_7

PhotoDiary_September2015_7b

 

Toen was het Mercado de Belcrum. Op deze relatief zonnige dag (tussen heel veel kletsnatte dagen door) mocht ik daar al mijn items weer tentoonspreiden en verkopen. Good times!
Then it was time for Mercado de Belcrum!

PhotoDiary_September2015_8

 

Over raar weer gesproken: Check deze dubbele regenboog boven Tilburg.
The weather has been stranger than strange this past month; look at this double rainbow above the city!

PhotoDiary_September2015_9b

 

Deze mooie vintage ketting kreeg ik van de lieve Marjolein van Vintagestore.
I was given this wonderful vintage necklace by Marjolein from Vintagestore.

PhotoDiary_September2015_10

 

Afgelopen maand vond het Snor Festival weer plaats. We hebben een topdag gehad en heel veel bekenden gezien en gesproken. Maar ‘op de foto als zeehond’ van Ilse Weisfelt was misschien wel mijn favoriet.
We had loads of fun at the Snor Festival (A festival hosted by the publisher I’m now illustrating a book for). This photobooth by Ilse Weisfelt might be my favourite.

PhotoDiary_September2015_11

 

Zoals ik eerder al zei was september ook een maand van een mini-vakantie. Ik vertelde er vorige week al uitgebreid over. We hadden een top tijd op Camp Silver op Texel!
We spent a mini vacation on the island Texel!

PhotoDiary_September2015_12

PhotoDiary_September2015_13

 

Voor een workshop tijdens Meet the Blogger (waar ik afgelopen weekend was) liet ik wat van mijn instagram foto’s afdrukken. Wat is dat toch met foto’s, dat ze voor je gevoel een stuk bijzonderder worden wanneer je ze kunt vasthouden?
I had some instagram shots printed for a workshop at the Meet the Blogger conference I attended last weekend.

PhotoDiary_September2015_14

 

En last but not least: Een wijsheid die ik tegenkwam in het Juttersmuseum op Texel. Hoewel ik graag leef voor mijn werk (want het is zo leuk), moet ik soms iets beter onthouden dat ik ook tijd moet maken om te ontspannen.

PhotoDiary_September2015_15

 

Tot zover september! Ik kan niet wachten om te zien wat de rest van oktober voor me in petto heeft.

That was September! I can’t wait to see what October has in store for me.

Camp Silver

CampSilver_01Eerder deze week vertelde ik jullie al over ons verblijf op Texel, maar vandaag wil ik graag wat meer aandacht besteden aan waar we sliepen. Want we brachten de nachten namelijk door in een Airstream! Zo’n Amerikaanse roestvrijstalen caravan. Als ware Amerika-fan werd ik van het idee alleen al helemaal wild natuurlijk, maar in werkelijkheid was het nóg leuker!
Camp Silver (zo heet de ‘camping’ waar de Airstreams staan) ligt in een super rustig gebied vlakbij het dorpje Oosterend. De ‘camping’ (wat echt een lelijk woord is voor waar je daadwerkelijk terechtkomt) wordt gerund door de super lieve Nicoline (en haar familie). Als er iemand is die de prijs voor beste gastvrouw verdient dan is zij het wel. Elke ochtend staat er in het paviljoen (de Airstreams zijn ingericht als hotelkamer en hebben daardoor geen keuken) een heerlijk biologisch ontbijt met lokale producten klaar. En wanneer je graag een lunchpakketje mee wilt nemen voor als je eropuit gaat, dan maakt Nicoline dat op bestelling voor je klaar.

CampSilver_02

CampSilver_03

CampSilver_04

Wanneer je je ‘s avonds mocht vervelen in je Airstream (dat is ons niet gebeurd, maar het kan blijkbaar) dan kun je in de Pacific Dome tent gaan zitten en genieten van een drankje, boekje of goed gesprek.

CampSilver_05

CampSilver_07

CampSilver_08

CampSilver_09

CampSilver_10

CampSilver_11

CampSilver_12

CampSilver_13

CampSilver_14

Nicoline noemt Camp Silver een ‘Island Hideaway’. En daarmee is eigenlijk alles gezegd. Het terrein, de Airstreams en de sfeer op Camp Silver zijn zoals op de rest van Texel: Rustig, vrij en wonderschoon. We hebben een heerlijke tijd gehad op Camp Silver, dus als je een tripje Texel in de planning hebt staan dan is een verblijf daar écht een aanrader. Voor ons zal het zeker niet de laatste keer zijn dat we er zijn geweest, want als ik mag kiezen tussen betalen voor een hotelkamer van een grote keten of genieten binnen een kleinschalig initiatief als dit dan is de keuze wat mij betreft snel gemaakt.

CampSilver_15

CampSilver_16

Voor nu zit het er weer op en ik moet echt wennen aan de herrie van de stad. Wanneer ik in bed lig te luisteren naar het geluid van de straat, de pratende mensen, het café schuin tegenover mijn huis en de langsrazende brommers dan denk ik aan de stilte van Texel, Camp Silver en ‘onze’ Airstream. Een bijzonder bijzondere herinnering waarvan ik iedereen kan aanbevelen er eentje voor zichzelf te creëren.

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: