Photo Diary: Juni 2016 // Photo Diary: June 2016

PhotoDiary_June2016_0
Zo, ik ben er weer hoor. Soort van. De afgelopen weken heb ik keihard gewerkt om ons nieuwe huis een leefbare plek te maken en om mijn oude huisje netjes achter te laten. En alle clichés zijn waar: alles duurt altijd honderd keer langer dan je had gedacht en gehoopt. Desalniettemin heb ik deze week ein-de-lijk weer eens tijd gehad om wat te werken (midden tussen de dozen in de ruimte die ooit mijn atelier moet gaan worden, dat dan weer wel) en jongens wat ben ik daar blij om. Eindelijk geen met verf besmeurd kloffie aan, maar fris en fruitig achter de computer. Love it!
Het feit dat ik het zo druk heb gehad betekent dat ik een hoop te laten zien heb van wat er de afgelopen maand is gebeurd. Sommige dingen heb je misschien al voorbij zien komen op instagram, maar ik heb nog veel meer meegemaakt dat ik vandaag met je wil delen, dus zet je schrap!
I’ve been very busy working in the new house this past month, but I’m glad I can say that this week I’ve finally had some time to work too. Now that I’ve almost got my business back on track (and I say almost for a reason), it’s time to give you an update of what I’ve been up to this past month in my monthly Photo Diary. If you like to be kept up to date, follow me on instagram. Ready? Here we go!

 

De maand begon met de super gezellige bloggersmeeting bij Elle Aime. Met DIY-cake, kattenballonnen (thanks to Pony People) en nog veel meer.
June started with an awesome bloggers meeting at Elle Aime. With DIY-cake, cat-balloons (thanks to Pony People) and loads more.

PhotoDiary_June2016_1

PhotoDiary_June2016_2

PhotoDiary_June2016_3

Samen met John bepaalde ik het kleurenpalet voor de woonkamer van ons nieuwe huis. We hebben nogal een statement-vloerkleed aangeschaft waar de rest van de kleuren op afgestemd gaan worden. Dit is het geworden:
We decided on the colour palette for our new living room. We invested in a statement-rug and chose these colours to go along with it:

PhotoDiary_June2016_4

Een van John zijn collega’s gaf een tuinconcert bij een andere collega in de tuin. De muziek was goed, de sfeer gezellig en de BBQ stond aan. Wat wil een mens nog meer?
One of John’s co-workers gave a concert in the garden of another colleague. It was great.

PhotoDiary_June2016_5

Alsof we in het nieuwe huis nog niet genoeg geschilderd hadden (zeg maar alles) besloot ik een kastje te schilderen dat ik ooit eens bij de kringloop had gekocht. Dat was al heel lang het plan, maar het kwam er nooit van en een verhuizing is dan het moment waarop je het gaat doen. Ik twijfelde tussen roze, abrikoos en okergeel en het is okergeel geworden. Ik zal er uiteraard meer van laten zien als het af is!
I finally made the time to repaint this cabinet I bought at a thrift store years ago. It will go into my new studio once it’s done.

PhotoDiary_June2016_6

Toen was het tijd voor Best Kept Secret! Ondanks dat het eigenlijk door alle verhuisstress helemaal niet uitkwam om een heel weekend te chillen op een festival ben ik heel blij dat we toch zijn gegaan. Het zouden zomaar eens onze enige drie vakantiedagen van deze zomer geweest kunnen zijn.
Then John and I visited the Best Kept Secret festival.

PhotoDiary_June2016_7

PhotoDiary_June2016_8

Mijn werk heeft nogal geleden onder de verhuizing; ik kwam er nauwelijks aan toe. En als ik al even kon werken dan was het nooit voor meer dan een paar uurtjes aan een stuk. Voor een rasechte workaholic als yours truly geen makkelijke tijd. Daarom leefde ik helemaal op toen ik even een uurtje of wat kon tekenen aan een (nu nog) geheim project.
I didn’t have much time to work due to the move, but when I did it made me realize how much I love my job. I was very happy to be drawing again.

PhotoDiary_June2016_9

Het uitzicht vanuit het badkamerraam van mijn ‘oude’ huis. Ik woonde jaren ‘hoog’ en dat ga ik zeker missen! Ik ben namelijk dol op uitzichten.
This is the view I had from the bathroom in my ‘old house’. I will be missing it.

PhotoDiary_June2016_10

Nog een uitje dat eigenlijk niet op een handig moment kwam maar o-zo gezellig was: ik ging naar Coldplay in de Amsterdam ArenA met mijn bestie. We besloten een hostel te boeken omdat we de vorige keer tijdens de treinreis van Amsterdam naar het zuiden een bijna-dood-ervaring hadden die we liever niet nog eens meemaken. De bestie had per ongeluk een Christian Hostel geboekt; iets dat ons gedurende het hele verblijf veel lol verschafte.
My bestie and I went to a Coldplay concert in Amsterdam and decided to stay the night there. We had the best time.

PhotoDiary_June2016_11

We lunchten in De Hallen (je bent een hipster of je bent het niet) en ik koos voor Vietnamees (super lekker!).

PhotoDiary_June2016_12

Toen was het tijd voor Coldplay! En het was legendarisch. Voor het allerbeste geluid moet je natuurlijk niet in de ArenA zijn (dat is een understatement trouwens), maar het hele lichtgevende-armbandjes-ding was magisch en zorgde voor een heel bijzonder gevoel van eenheid.

PhotoDiary_June2016_13

Na de overnachting in het hostel (ik blijf dat altijd een avontuur vinden) was het tijd voor een stevig ontbijt. Dat vonden we bij Mook Pancakes. Ik had een stack met banaan, dadels, honing en kokosrasp. Nomnom.
We had breakfast the next morning at Mook Pancakes. If you’re ever in Amsterdam; I highly recommend it!

PhotoDiary_June2016_14

Ik was nog maar net terug uit Amsterdam en toen was het verhuisdag! Die liep meteen lekker in de soep want de bestelbus die we hadden gereserveerd was al vergeven toen we hem wilde gaan ophalen (mega-fail). Zodoende konden de grote stukken niet verhuisd worden op de geplande dag en kon ik mijn peloton sterke mannen afbellen. Gelukkig stond een paar dagen later een goede vriend voor ons klaar met een grote auto en aanhanger en is alles alsnog goed gekomen (als je dit leest, Mark: je bent een held!).
Then it was finally moving day! Although nothing really went as planned, everyone (and everything) made it to our new home safe and sound.

PhotoDiary_June2016_15

Verhuizen betekent door bergen met ouwe meuk ploegen (bij mij in ieder geval wel) en zo vond ik de allereerste hangtags terug die ik ooit ontwierp voor franje design. Bizar om te zien hoe mijn stijl zich heeft ontwikkeld in de afgelopen jaren.
While sorting through all my stuff I found the first hangtags I ever designed for franje design. I can’t believe how much my style has changed over the past six years.

PhotoDiary_June2016_16

Een kleine mijlpaal in het nieuwe huis: de gordijnen op de slaapkamers hangen! Ik ben een beetje verliefd op onze wit-naar-grijs-ombré-vitrage. Hij is zo mooi.
A milestone in the new home: the curtains are up! I especially love our ombré curtains.

PhotoDiary_June2016_17

Tijdens een tripje naar de Albert Heijn stuitte ik op deze Lama-badfluim showergel. Hilarisch!
I found this llama showergel in the supermarket the other day.

PhotoDiary_June2016_18

En toen was het echt tijd om afscheid te nemen van mijn oude huisje. Als ik eerlijk ben deed dat echt wel even zeer hoor. Ik heb er met zoveel plezier gewoond, zo bijzonder veel meegemaakt en ik ben er zo gegroeid (zowel letterlijk (teveel spullen) als figuurlijk). Het is zo gek om de ruimte die ooit mijn thuis was nu helemaal leeg te zien. En het is nog gekker dat het zonder mijn spullen ook ineens niet meer echt voelde als mijn huis. Gelukkig komt er een super-awesome nieuwe huurder in, dus ik weet zeker dat ‘mijn huisje’ in goede handen valt.
And then it was time to really say goodbye to my old home. And I must say that that really hurt. I’ve had such a great time there and I’ve grown a tremendous amount. It’s good to know that a really lovely person will be renting it from now on, so I know ‘my home’ will be in good hands.

PhotoDiary_June2016_19

PhotoDiary_June2016_20

Dit was mijn juni! Hoe was die van jou? Laat het me weten in de comments!
That’s what June looked like for me. How was yours? Let me know in the comments!

Gast-artikel voor Team Confetti #18: De ultieme home-office wishlist

Print
Zoals sommigen van jullie misschien al weten ben ik net verhuisd. En met net bedoel ik afgelopen week (en als je je afvroeg waarom het een tijdje zo stil was hier, dan weet je nu hoe dat komt). Ik verhuisde van een studio met alles erop en eraan (dus inclusief keuken en badkamer) van pakweg 24 vierkante meter naar een echt grote mensen huis met drie slaapkamers én een eigen office (!!!). Van dat laatste word ik natuurlijk mega excited want ik woonde en werkte voorheen in één en dezelfde ruimte en nu heb ik dus een hele kamer voor mijn bedrijf alleen. Yeehaaa!

Maar die kamer moet natuurlijk ingericht worden. En hoewel veel van mijn office-inboedel gewoon is meeverhuisd mogen er ook best wat nieuwe dingen aangeschaft worden. Of ze nu super praktisch zijn of eigenlijk alleen maar leuk (of er om wat voor reden dan ook uiteindelijk helemaal niet zullen komen): vandaag deel ik mijn ultieme home-office wishlist met jullie.
Deze donut zitzak van Woouf zag ik een tijdje geleden voor het eerst op instagram en ik vond hem meteen perfect voor mijn nieuwe office. Of hij er ook echt gaat komen weet ik nog niet, maar a girl can dream, right?

Gastblog_7_StudioWishlist_DonutZitzak

 

Call me childish, maar ik ben dus gek op alles met diertjes erop. Bloomingville heeft een prachtige kindercollectie bestaande uit onder andere deze keramieken schaaltjes. Ideaal voor op mijn bureau om kleine snippets in te bewaren zoals paperclips, punaises etc.

Gastblog_7_StudioWishlist_BloomingvilleSchaaltjes

Tja, je bent een GIRLBOSS of je bent het niet. En je kunt nooit genoeg leuke mokken hebben, daarom zou deze Girlboss mok een ereplaatsje op mijn bureau krijgen.

Gastblog_7_StudioWishlist_GirlBossMok

Met dit item speel ik een heel klein beetje vals, want deze klok heb ik een tijdje geleden al aangeschaft. Wie mij een beetje kent weet dat ik gek ben op de Americana cultuur uit de jaren ’50. Chroom, pastelkleurtjes, jukeboxen; bring it on. Deze echte Amerikaanse klassieker stond al jaren op mijn wishlist, maar ik had nog geen ruimte om hem op te hangen. Toen de huurovereenkomst eenmaal getekend was bestelde ik meteen deze Kit Cat Klock. En het leukste aan deze klok is nog wel dat de ogen en staart bewegen op de seconden. Op de klok kijken was nog nooit zo leuk.

Gastblog_7_StudioWishlist_KitCatKlock

Omdat mijn nieuwe office heel veel ramen heeft en heel weinig muren moet ik creatief worden met opbergen. Leuke opbergmogelijkheden zijn hierbij het halve werk en deze super leuke plastic mandjes van Sun Jellies zullen zeker acte de présence geven in mijn nieuwe kantoor.

Gastblog_7_StudioWishlist_SunJellies

Ik zei het al: geef mij iets met pastelkleurtjes en chroom en I’ll follow you anywhere. Afval weggooien moet nou eenmaal in stijl en wat past er beter bij mijn Americana obsessie dan deze super schattige wesco-mini? Juist: niets.

Gastblog_7_StudioWishlist_Wesco

Nog eentje in het kader van opbergen: deze trolley. Ik heb hem al op meerdere plaatsen in real life gezien en elke keer word ik er weer een beetje verliefder op. Niet alleen is hij heel ruim en leuk om zowel praktische als mooie items op tentoon te spreiden; hij is ook nog een super handig omdat je hem kunt verplaatsen als ie even een beetje in de weg staat.

Gastblog_7_StudioWishlist_Trolley

Nog een item dat eigenlijk voor kinderen bedoeld is, maar who cares. Deze kledinghanger in de vorm van een wolk ga ik op een zeer volwassen manier gebruiken, namelijk om masking tape aan te hangen! Ik zag die slimme opbergsolution eens ergens op een markt met een gewone, saaie, houten kledinghanger en ik dacht: dat kan ik ook (of eigenlijk: dat kan ik beter), maat dan met een leuke hanger! Met een klein beetje geduld en een ijzerzaagje maak je deze hanger voorzichtig ‘open’ en dan schuif je zo je masking tape eraan. Een awesome office item is born!

Gastblog_7_StudioWishlist_WolkHanger

Ik mag ‘neonverlichting’ dan vergeten zijn te noemen in het ‘Fabulous Fifties’-rijtje hierboven, maar ook dat mag niet ontbreken bij iemand met een Americana obsessie. Electric Confetti maak de allerrrrrrmooiste neonverlichting voor in huis en ik ga denk ik sparen voor dit ijsje. Of voor een van de andere super mooie ontwerpen. Of ik koop ze gewoon allemaal.

Gastblog_7_StudioWishlist_NeonLamp

Dat was mijn home-office wishlist. Heb jij nog tips voor items die echt onmisbaar zijn in een kantoor aan huis? Laat het me vooral weten in de comments, want ik ben altijd op zoek!
Bewa

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: