Happy National Coffee Day!

emugji_blog
Ik heb dus sinds kort een Amerikaanse agenda waar alle awesome semi- (en soms zelfs echt non-)feestdagen van het jaar in staan. To name a few; National Cake Decorating Day, Send A card To A Friend Day en World Emoji Day.
Vandaag is het volgens mijn agenda dus National Coffee Day. Dat is weliswaar alleen in Amerika, maar hey: als ik een goed excuus zie om een illustratie te maken dan laat ik dat natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. En laat koffie nou net zo ongeveer het hoogtepunt van mijn dag zijn. Elke dag. Zonder mijn mok motorolie uit mijn nieuwe Mocca Master wordt het helemaal niks. Dus vandaag een ode aan koffie op deze National Coffee Day met niks minder dan eMUGji. Want er is geen stemming te bedenken waar koffie niet bij past.
One thing I love most about the ban.do agenda I purchased is all of the extra ‘holidays’ that are in it. Since today is National Coffee Day I thought I’d honor my all-time-favourite drink with an illustrated set of eMUGji; because there’s not one emotion that does not go with a good ‘cuppa Joe’.

Gast-artikel voor Team Confetti #21: De Team Confetti Agenda cover (+presale)

gastblog_10_tc_agenda_coverreveal_1-2
Ladies and gentlemen, can I get a drumroll please? Want waar ik je vorige maand een sneak peek gaf van mijn ontwerp voor de Team Confetti Agenda Cover is het in deze gastblog tijd om deze dus super officieel aan jullie te presenteren. Een aantal van jullie zat er vorige maand met raden wat het thema van de cover zou worden al heeeeel dichtbij, want inderdaad: een zee-thema it is! Met Olga als zeemeermin, Mo en Tetkees in een reclamevliegtuigje en natuurlijk de nodige dosis confetti is de agenda cover helemaal klaar voor 2017.

De voorkant:
gastblog_10_tc_agenda_coverreveal_1-2

De achterkant:

TeamConfetti_Agenda_Cover_Achterkant_DEF

Heb je nu zoiets van: Oh mijn God Vera (en Olga) waar kan ik zo’n agenda bestellen want ik kan niet meer wachten en wil zeker weten dat ik voor 2017 gebakken zit? Dan heb ik wat voor je! Want vandaag start ook de officiële PRESALE van de Team Confetti Agenda van 2017. Dus wil je zeker weten dat je een exemplaar kunt bemachtigen? Dan kun je hem alvast hier bestellen. 
MAAR. Hold your horses, want als je je agenda koopt in de presale krijg je een extra mega toffe bonus…

gastblog_10_tc_agenda_coverreveal_wallpaper_1

gastblog_10_tc_agenda_coverreveal_wallpaper_2

gastblog_10_tc_agenda_coverreveal_wallpaper_3

…namelijk bovenstaande drie gratis telefoon wallpapers in de stijl van de agenda. Zo kun je, terwijl je agenda speciaal voor jou wordt gedrukt, gebonden en handmatig wordt voorzien van een elastiek, alvast digitaal genieten van je aankoop. Waar wacht je nog op? Bestel jouw exemplaar van de Team Confetti Agenda 2017 hier. 

Oh en laat even weten in de comments wat je van de ontwerpen vindt en hoe graag jij die agenda wilt hebben, vind ik super leuk om te horen!

Prentenboek: Bij de neus genomen

bij-de-neus-genomen_1
Zoals veel illustratoren heb ook ik een voorliefde voor prentenboeken. Het illustreren van een prentenboek staat hoog op mijn werk-bucketlist (die ik ook binnenkort hier op de blog ga publiceren, dus stay tuned), maar van alleen al naar prentenboeken kijken kan ik echt intens gelukkig worden. Heel veel prentenboeken koop ik niet; als het om cadeautjes voor mezelf gaat ben ik de grootste krent die er bestaat. En zo sta ik regelmatig (John heeft een ietwat ongezonde liefde voor boeken waardoor we veel tijd in boekwinkels doorbrengen) te kwijlen op de kinderboekenafdeling om vervolgens met lege handen naar huis te gaan.

Een paar weken geleden kreeg ik van John het boek ‘Bij de neus genomen’: het grootste kwijl-onderwerp van de afgelopen maanden. Man o man, wat is dat een mooi boek. Want ondanks dat er gek op ben, zijn prentenboeken in Nederland vaak wel een beetje ‘veilig’. Veel dezelfde soort karakters, veel aquarel, veel vrij ‘standaard’ kleurenpaletten. ‘Bij de neus genomen’ is geen van dit alles. Het is een 3D boek op twee verschillende manieren: er is gebruik gemaakt van stansen waardoor elke pagina naargelang je verder in het boek komt meer papier bevat dan de vorige en het hele boek is gevuld met papieren illustraties die zijn gefotografeerd. Als je mijn werk een beetje kent dan snap je dat ik van dat laatste helemaal wild word. Het verhaal is ook nog eens super leuk (iets met hoe een olifant aan zijn slurf komt, maar ik ga niet spoileren) en wat heeft Loes prachtig werk geleverd met haar characters. Om super gelukkig van te worden dus.

bij-de-neus-genomen_2

bij-de-neus-genomen_3

bij-de-neus-genomen_4

bij-de-neus-genomen_5

bij-de-neus-genomen_7

bij-de-neus-genomen_8

bij-de-neus-genomen_9

bij-de-neus-genomen_10

bij-de-neus-genomen_11

Ondertussen heb ik alweer een nieuw kwijl-object; Tangramkat. Die heb ik zelf dus nog niet (hij staat op mijn feestdagen-verlanglijstje), maar als je in de boekwinkel bent moet je hem écht even bekijken!

Zoals je begrijpt heb ik nog veel meer leuks in de kast staan en het lijkt mij leuk hier vaker aandacht aan te besteden op mijn blog. Immers vertel ik op dit blog over waar ik mee bezig ben en wat me inspireert. Zien jullie dat zitten? Laat het me weten in de comments.

 

Familieportretje // Family portrait

custom_family_portrait_1Vorige week kreeg een van mijn beste vriendinnen haar tweede dochter. Omdat haar gezin nu ‘compleet’ is besloten we om haar (en haar man en kinders natuurlijk) als vriendengroep een door mij geïllustreerd familieportretje cadeau te doen. Dat vond ik best nog spannend, want het is het eerste familieportretje dat ik ooit maakte.
One of my best friends gave birth to her second daughter last week and I drew her a little family portrait now that her family is finally complete.

custom_family_portrait_2

custom_family_portrait_3

Little did I know dat ik familieportretjes tekenen dus super leuk blijk te vinden en ik (en het gezin in kwestie gelukkig ook) ben heel blij met het eindresultaat.
Although it’s always a challenge to try and capture someone’s characteristics, I’m very happy with how the portrait turned out.

custom_family_portrait_4

Wil jij ook een portretje van je gezin om cadeau te doen voor bijvoorbeeld de feestdagen of om gewoon lekker zelf aan de muur te hangen? Laat het me dan weten in de comments, neem contact met me op of bestel er meteen eentje in mijn Etsy shop, want dat vind ik super leuk om te doen!
If you want me to illustrate a portrait of your family, please contact me, let me know in the comments or order your custom family portrait rightaway in my Etsy Shop.

Best of Summer 2016

BestOfSummer2016
Dit is de laatste keer dat ik ga zeggen dat de zomer voorbij is, want ik wil jullie niet spontaan een winterdip in helpen. Maar het is wel zo. We zijn allemaal weer lekker aan het werk of naar school. De vakantiekleren zijn weer gewassen en het leven voelt weer langzaam ‘normaal’ aan. Velen van jullie zijn op vakantie geweest (laat even waar naartoe, dan doe ik even net alsof ik ook weg was) en dat gun ik jullie natuurlijk van harte. Maar ik niet. Ik was hier, aan het werk. En dat was super leuk, maar in de zomer zijn er toch net altijd even wat minder mensen die mijn blog lezen of portfolio bekijken. Daarom praat ik jullie vandaag even bij over wat jullie op blog/shop/portfolio vlak allemaal gemist hebben. Want er zijn best veel leuke dingen gebeurd hoor!

1. Home Office wishlist

Print
De zomer stond niet alleen in het teken van werken, want ik had ook een verhuizing om me druk om te maken. Ik maakte speciaal voor Team Confetti een Home Office wishlist voor mijn nieuwe thuiskantoor. Binnenkort ga ik je in een studio-tour laten zien welke items daadwerkelijk in mijn werkruimte terecht zijn gekomen en welke niet.

2. Geboortekaartje voor Dinfy

Geboortekaartje_Dinfy_1
Een van de leukste opdrachten om te krijgen als illustrator vind ik toch wel het ontwerpen van geboortekaartjes. Deze zomer mocht ik dat van Dinfy ontwerpen, geheel in ‘The Legend of Zelda’ stijl.

3. DIY geïllustreerde badkameraccessoires

Gastblog_8_DIYBadkamerAccessoires_Eindresultaat1
Ik maakte deze DIY (met gratis printable) als gastblog voor Team Confetti. Weinig moeite, grote impact. Met wat fineliners, de printable en eventueel wat acrylstiften maak je van je saaie plexiglas badkameraccessoires een waar feest. Mocht je hem gemist hebben, check deze DIY dan zeker even.

 
4. Ik wandelde met alpaca’s

AlpacaWandeling_1
Elke keer als ik deze foto zie word ik weer zo blij. Want ik maakte deze zomer een echte alpacawandeling. Met John, Judith (de eigenaresse van de alpaca’s) en alpaca’s Sophie en Fenna. En na die wandeling wist ik het zeker: Ooit word ik ook alpaca ‘mama’!

Dat was mijn zomer in vogelvlucht. Wat deed jij allemaal? Laat het me weten in de comments!

Photo Diary: Augustus 2016 // Photo Diary: August 2016

PhotoDiary_Augustus2016_Overview
Oh my Gosh, jongens. Ik kan echt niet geloven hoe hard 2016 voorbij vliegt. Aangezien we augustus inmiddels ook alweer achter ons hebben gelaten is het tijd om jullie te laten zien wat ik afgelopen maand allemaal heb gedaan. Zo verplaatste ik mijn kantoor tijdelijk naar de tuin, was het tijd voor de eerste BBQ in ons nieuwe huis en ging ik een dagje naar Maastricht met John en mijn vader. En nieuw vanaf deze maand: een selectie uit mijn Instagram Stories; voor wie ze gemist heeft!
Oh my Gosh, you guys. I can’t believe how fast 2016 is flying by. Since August is officially over, I’m now presenting you everything I’ve been up to this month in photos. Like how I moved my home office to our backyard, how it was time for the first BBQ in our new home and how I went to Maastricht with John and my dad. And I’m starting with sharing the best of my Instagram Stories in my Photo Diary this month, in case you missed them. Let’s go!

De maand begon met een DIY die ik maakte voor Team Confetti: Illustreer je plexiglas badkameraccessoires. Een aantal lezers is er heel enthousiast mee aan de slag gegaan en ik word daar zo blij van!
The month started with this DIY I made: DIY illustrated bathroom accessories.

PhotoDiary_Augustus2016_1

Mijn bureau lag vol met schuimletters. Ik gebruikte deze letters voor een schets van de Team Confetti agenda cover. Of ze er ook daadwerkelijk op terug te zien zijn is voor jullie nog even afwachten.
My desk was full with foam letters. I used these in a sketch for the Team Confetti agenda cover. If they actually will be featured on the finished cover is something you’ll find out later.

PhotoDiary_Augustus2016_2

Ik fotografeerde het geboortekaartje van Dinfy voor mijn portfolio en social media.
I photographed Dinfy’s birth announcement for my online portfolio and social media.

PhotoDiary_Augustus2016_3

Deze sjaal was onderdeel van een van de leukste ‘ruilacties’ ooit. Ik ruilde deze sjaal namelijk tegen…
This scarf was part of a rather special trade, because I swapped it for a…

PhotoDiary_Augustus2016_4

Een alpaca wandeling met alpaca’s Sophie en Fenna. Het was ZO leuk!
Hike with alpacas Sophie and Fenna. It was SO much fun!

PhotoDiary_Augustus2016_4B

Ook ging ik nog even flink tekeer in mijn nieuwe home office. Ondanks dat het nog verre van klaar is (een hoop dingen moeten nog een definitieve plek krijgen en er moeten nog dingen worden opgehangen etcetera), begint het wel steeds meer echt een fijne ruimte te worden. Ik kocht deze wolkvormige kleerhanger online om er een maskingtape-dispenser van te maken. Best aardig gelukt, al zeg ik het zelf!
I made this maskingtape dispenser for my new home office using a cloud-shaped clotheshanger.

PhotoDiary_Augustus2016_6

Deze vrolijk versierde straat is inmiddels echt een begrip in Tilburg. Eens in de zoveel tijd hangt er wat anders aan de waslijnen. We hebben al schoenen gehad (ik kreeg meteen déja-vu’s naar de film Big Fish) en deze keer waren het knuffels toen ik er langs kwam.
I came across this stuffed-animal-street in my hometown.

PhotoDiary_Augustus2016_7

Ook werkte ik verder aan ons verhuiskaartje. Inmiddels ligt het al even klaar om te versturen (dus, voor iedereen die er eentje verwacht: het komt eraan), maar tot op heden vinden we het huis nog niet echt ‘af genoeg’ om vol trots aan mensen te laten zien. We zitten dus nog een beetje in dubio over wanneer we ze moeten gaan verzenden.
And I’ve been working on our new address card. They’re actually printed and ready to send, but John and I are still figuring out when will be the right time to do so, since the house is far from finished at this point.

PhotoDiary_Augustus2016_8

PhotoDiary_Augustus2016_16

In de stad liep ik tegen deze grove glitter aan. Zo cool! Die moest uiteraard mee voor in het fotografie-assortiment. Inmiddels ben ik al terug geweest voor een hoop andere kleuren.
I ran into these glitter flakes when I was shopping and I just had to have them. More colours followed soon after.

PhotoDiary_Augustus2016_10

Ik was bij mijn tante en spotte dit vogeltje op de lichtknop in haar gang. Super cute!
When I was at my aunt’s I spotted this bird sitting on the light switch. Isn’t it cute?

PhotoDiary_Augustus2016_11

John en ik bombardeerden de keuken tot tijdelijke werkplek omdat het boven in mijn office te heet was om te werken en samen werken nou eenmaal leuker is.
John and I transformed our kitchen into a home office when it was too hot to work in our own upstairs-offices.

PhotoDiary_Augustus2016_12

Het was deze maand druk in mijn webshop. Onder andere deze items gingen op de post naar hun nieuwe eigenaren.

PhotoDiary_Augustus2016_13

PhotoDiary_Augustus2016_14

Zoals je in mijn artikel van afgelopen vrijdag al hebt kunnen lezen, ben ik druk bezig met het ontwerpen van nieuwe geborduurde emblemen. Het uitzoeken van de perfecte kleuren vind ik misschien nog wel het allerleukst.
As you may have seen in this friday’s post, I’m working on some new embroidered patches. Picking the perfect colours may just me my favourite part of the process.

PhotoDiary_Augustus2016_15

Ik ging met mijn paps en John een dagje naar Maastricht. Het was al heel lang geleden dat ik in deze stad was geweest, maar hij blijft zo mooi. We winkelden wat, zaten lekker op terrasjes en maakten een wandelingetje langs de Maas.
I went to Maastricht with my dad and John. We did some shopping, had some great food and walked alongside the river Maas.

PhotoDiary_Augustus2016_17

PhotoDiary_Augustus2016_18

PhotoDiary_Augustus2016_19

We liepen middenin de stad zomaar op de opnames van Flikken Maastricht. We spotten zelfs Angela Schijf en Victor Reinier nog even. Hieronder links in beeld de grootste ster van de set: mijn pa.
And then we walked right into the filmset of a very popular tv-series in The Netherlands: ‘Flikken Maastricht’. Oh, and the biggest star of the set was my dad, of course: on the bottom left of this picture.

PhotoDiary_Augustus2016_20

De eerste (en wat mij betreft ook enige) hittegolf van dit jaar was een feit. En dus verplaatste ik mijn kantoor naar de tuin, want in mijn zolder office was het al snel niet meer te doen. Gelukkig moest er een grote hoeveelheid confetti gemaakt worden en dat kan (mits er geen windkracht 5 staat natuurlijk) ook lekker buiten.
The first (and hopefully last) heatwave of the year was fact so I decided to take my office outside for a couple of days. Making confetti in the back yard isn’t the worst way to spend your (hot) days.

PhotoDiary_Augustus2016_21

In onze nieuwe tuin staat een mega druivenstruik en dit was de eerste rijpe tros die ik plukte. Zo lekker!
We harvested the first grapes from our garden.

PhotoDiary_Augustus2016_22

Een hittegolf betekent een (vegetarische) BBQ! Voor de geïnteresseerden onder jullie, van links naar rechts: cherrytomaat-halloumi spiesjes, vegetarische balletjes met paprika en gemarineerde courgette.
It was time for a (veggie) BBQ. Including halloumi-tomato skewers, veggie meatballs and peppers and marinated zucchini.

PhotoDiary_Augustus2016_23

PhotoDiary_Augustus2016_24

Ik ben druk bezig geweest met het maken van wat extra productfoto’s (zoals je hier ook al kon lezen). Ik vind het echt heerlijk om te spelen met accessoires, kleur en compositie.
I’ve been very busy taking new promotional product photos of my items. I just love playing around with accessories, colours and composition.

PhotoDiary_Augustus2016_25

We wonen tegenwoordig vlakbij de Universiteit van Tilburg, waar John ook studeert. Op de campus zit Pechka; een eetcafé waar je gevulde gepofte aardappels kunt eten. Goed eten, voor een klein prijsje. Ik had een Griekse variant met ui, paprika, tzaziki, avocado en feta.
We went out to the University Campus (which is pretty closeby our new place) to have a fancy jacket potato. Mine was Greek-style with onions, tzatziki, peppers, avocado and feta cheese.

PhotoDiary_Augustus2016_26

Instagram Stories
Augustus was de maand waarin ik de Instagram Stories ontdekte en ging gebruiken. Deze nieuwe functie van instagram die (los van de reguliere tijdlijn) foto’s en/of filmpjes voor slechts 24 uur laat zien vind ik buitengewoon leuk om achter de schermen beelden te delen die ik niet per se in mijn tijdlijn wil hebben. Foto’s en filmpjes hoeven daardoor niet per se in een bepaald stramien te passen of noodzakelijkerwijs ‘mooi’ te zijn. Vanaf nu ga ik in mijn Photo Diaries de hoogtepunten uit mijn Instagram Stories met jullie delen. Komen ze:
Instagram Stories
August was Instagram Stories Month and although it took me some time to figure them out, I now really enjoy posting these more freestyle photos and videos, since they only last for 24 hours. Here you’ll see the highlights of my stories of the past month:

Stories_Augustus2016_1

Stories_Augustus2016_5

 

Stories_Augustus2016_3

Stories_Augustus2016_4

Stories_Augustus2016_6

Stories_Augustus2016_7

Als je al mijn Stories (en ‘gewone’ foto’s natuurlijk) wilt zien, volg me dan op Instagram.
If you want to see all of my stories, follow me on instagram.

5 things I’m doing right now

5Things_Sept2016_overview
Het mag dan afgelopen zomer dan een beetje komkommertijd geweest zijn in businessland (iets dat mij gezien de verhuizing niet eens zo super slecht uitkwam), inmiddels draait de franje design machine weer op volle toeren hoor! Hoog tijd dus om jullie weer eens een kijkje achter de schermen te geven en je te laten zien waar ik op dit moment allemaal mee bezig ben.
Now that summer is over, I’m starting to get pretty busy with a lot of exciting new projects. Which is why I’ll be giving you an update on what I’m currently working on. Woohoo!

1. Fancy foto’s
Ik heb mezelf voorgenomen om meer aan de marketing van mij en mijn producten te doen. En dat vind ik heel spannend, want praten over hoe geweldig mijn producten en ik wel niet zijn is niet mijn sterkste kant. Daarom ben ik begonnen met het ‘makkelijkste’ (maar oh zo leuke) onderdeel: een extra lading fancy productfoto’s maken om te kunnen delen op sociale media.

1. Fancy photos
I decided I have to make more of my marketing. For myself as well as my products. And since marketing is not my strongest suit (I don’t really enjoy gloating about myself), I decided to start with the ‘easy’ (but oh so fun!) part: taking extra fancy product photos to share on social media.

5Things_Sept2016_Fancyphotos

2. Nieuwe geborduurde emblemen
Als je mijn nieuwsbrief ontvangt dan heb je het al kunnen lezen: er zijn nieuwe geborduurde emblemen in de maak! Tot de proefversies binnen zijn kan ik er nog niet teveel van laten zien, maar bij deze alvast een mini sneak-peek:

2. New embroidered patches
There are new embroidered patches in the making! I can’t say too much about them yet, but I promise you they will be legendary.

5Things_Sept2016_EmbroideredPatch

3. Nieuw product
Ik ben ook aan de slag gegaan met een heel nieuw product. Geen kaart, geen prent, maar iets dat helemaal nog niet in mijn assortiment zit. En het wordt zo leuk! Uiteraard kan ik er nog niet al teveel over zeggen, maar ik kan wel verklappen dat het met lama’s te maken heeft! En ja, sommige van mijn schetsen zijn echt zo simpel als die hieronder.

3. New product
I’m also working on a whole new product. It’s something I don’t have in any of my collections yet, so I’m very excited about working on it. Again: I can’t say too much, but I can reveal that it has something to do with llamas! Oh and yes, my sketches sometimes really look as simple as the one below.

5Things_Sept2016_Sketch

4. Kerstkaart
Jup. It’s that time of year again. Zo na de zomer begin ik altijd met het ‘uitkoken’ van een idee voor mijn kerstkaart. Op dit moment ben ik nog ernstig in dubio over een tweetal ideeën. Ik maak altijd graag een Pinterest bord aan om inspiratie op vast te leggen. Dit doe ik het hele jaar door (ook voor kerst), zodat ik altijd een bron heb om uit te putten als het tijd wordt om aan mijn kerstkaart te beginnen.

4. Christmas Card
Yep. It’s that time of year again. Every year when summer ends, I start up my Christmas engine and get working on my annual Christmas Greeting Card. Although in this stage it’s not more than an idea and a Pinterest board, I’ll probably get to sketching soon.

5Things_Sept2016_ChristmasCard

5. Suède stof
Ik heb van een paar van mijn stoffen samples laten maken in een heel mooi kunst-suède. Met deze stoffen wil ik een semi-nieuw product gaan maken, dus tot op heden ben ik vooral druk bezig met spelden, stikken en tweaken. To be continued dus!

5. Faux suede fabric
I had samples of my existing fabrics made in this beautiful faux-suede. I’ll be making semi-new products with them so for now the process is all about, pinning, stitching and tweaking.

5Things_Sept2016_Suede

Tot zover waar ik op dit moment aan werk! Waar ben jij het meest benieuwd naar? Laat het me weten in de comments. Oh en wil je ook mijn kekke nieuwsbrief ontvangen (die dus vol staat met nieuwtjes en altijd een leuke lezer-bonus heeft), dan kun je je hier inschrijven. Doen hoor! Ik verstuur hem maximaal eenmaal per maand, dus ik spam je niet plat.
What are you most excited about? Let me know in the comments!

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: